Winter soepen; de lekkerste maaltijdsoep van peulvruchten – Hopelijk heeft alle media-aandacht nu eindelijk het stoffige imago van peulvruchten weggepoetst. Peulvruchten verdienen echt een plekje op je menu. Ze zijn gezond, maar ook heel voedzaam. En daarmee worden ze vooral in de wintermaanden gegeten. Door de kou verbruikt ons lichaam meer energie en peulvruchten zijn echt de oplossing. Vroeger werden ze in de zomer en in de winter gegeten. Door het zware werk wat mensen toen deden was dat ook nodig. Dat geldt nog steeds voor mensen die fysiek zware arbeid doen. Boeren, Vissers, Bouwvakkers en nog veel meer mensen zouden er baat bij hebben om vaker peulvruchten op het menu te zetten.
Dikmakers?
Er zijn nog altijd mensen die beweren dat peulvruchten dikmakers zijn. Dat is natuurlijk helemaal niet waar. Peulvruchten zijn vooral energieleveranciers. Als je die energie niet gebruikt zullen ze je inderdaad dik maken. Maar is dan de peulvrucht de boosdoener? Kom in beweging, leef en compenseer dat door te smullen van een heerlijke kom peulvruchtensoep.
Winter soepen van peulvruchten
Toch noemen we het nog steeds maar even wintersoepen. Want een heerlijke kom erwtensoep of snert, daar is bijna iedereen wel voor te porren. Heerlijk na een stevige winterwandeling. Nederlands grootste foodfabrikant vaart er wel bij. Wie echter de erwtensoep zelf maakt verbruikt meer energie en daardoor zal die kom snert straks nog beter smaken. Naast deze traditioneel Hollandse soep zijn er nog veel meer varianten mogelijk. De bruine bonensoep krijgt een mooie tweede plek, maar klik eens door onderstaande recepten. Er gaat een wereld voor je open. Deze hartverwarmende soepen komen uit alle delen van de wereld. Ontdek ze en geniet van de voedzame kracht van eenvoudige winterse soepen.
Currysoep met spliterwten
Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.
Erwtensoep uit eigen keuken!
Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar maak je lekker zelf.
Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
Echte bruine bonensoep maak je van bonen die je eerst moet weken. Probeer het eens! En natuurlijk veel groenten en goed vlees.
Harira: heerlijke Marokkaanse soep met kikkererwten
Harira is een heerlijke maaltijdsoep met als basis kippenbouillon, tomaten, kikkererwten en bleekselderij uit de Marokkaanse keuken.
Mediterrane bonensoep
Zelf soep maken? Probeer dan eens deze voedzame maaltijdsoep van gedroogde bonen. Smaakvol, huisgemaakt en dat pruttelende pannetje is super gezellig.
Witte bonensoep met prei
Een echt stevige maaltijdsoep. Net even anders op de momenten dat je normaal voor een erwtensoep zou kiezen. Witte bonensoep is net zo voedzaam en met de heerlijke vulling van spek en prei krijgt de witte bonensoep een lekker winter karakter. Lekker met stokbrood en gesmolten kaas.