Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

0 6.110

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers – We kunnen er niet omheen de winter is met volle teugen aan de gang en hoewel er in sommige delen van het land geen vlok sneeuw te bekennen was, heb ik hier in het Oosten van het land toch echt mogen genieten van dat witte pracht. Of er nog meer sneeuw zal komen is nu nog onduidelijk, en ook is niet zeker of de vorst nog terug keert dus voorlopig gaan voor mij de ijzers het vet weer in. Maar voor de winter liefhebbers niet getreurd want februari is in aantocht en ik verwacht dat er nog wel een moment gaat komen dat we de schaatsen weer onder kunnen binden.

Schaatsen en snert

Schaatsen en snert zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden, vroeger was het vaste prik; na het schaatsen warmden we weer op met onze handen om een kop snert.
Nu nog steeds wil ik natuurlijk niks liever dan me bij thuiskomst opwarmen aan een kom heerlijke warme wintersoep. Nou is een groot voordeel van soep dat het zich makkelijk in laat vriezen dus in aanloop op de februari maand hier alvast een drietal heerlijke warme oer-Hollandse wintersoepen.


3 Klassieke Hollandse Wintersoepen

Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar maak je lekker zelf. Maak dan wel in één keer een grote pan erwtensoep. Want voor een echte, huisgemaakte erwtensoep loopt iedereen warm. Jouw pan snert is dus zo leeg. En... erwtensoep kun je…
Lees verder...

Klassiekers

Deze klassiekers zijn niet meer weg te denken in de winter, oer- Hollands en stampensvol verse, lekkere ingrediënten voor volop genot na een middagje in de winterse natuur. Deze soepen draaien al zo lang mee dat we ze met recht klassiekers kunnen noemen.

Maak je soep gerust een dag van te voren, je zult merken dat hij dan nog lekkerder is. Bewaar hem in de koelkast en zo hoef je hem bij thuiskomst alleen nog maar even op te warmen

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer