Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers – We kunnen er niet omheen de winter is met volle teugen aan de gang en hoewel er in sommige delen van het land geen vlok sneeuw te bekennen was, heb ik hier in het Oosten van het land toch echt mogen genieten van dat witte pracht. Of er nog meer sneeuw zal komen is nu nog onduidelijk, en ook is niet zeker of de vorst nog terug keert dus voorlopig gaan voor mij de ijzers het vet weer in. Maar voor de winter liefhebbers niet getreurd want februari is in aantocht en ik verwacht dat er nog wel een moment gaat komen dat we de schaatsen weer onder kunnen binden.
Schaatsen en snert
Schaatsen en snert zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden, vroeger was het vaste prik; na het schaatsen warmden we weer op met onze handen om een kop snert.
Nu nog steeds wil ik natuurlijk niks liever dan me bij thuiskomst opwarmen aan een kom heerlijke warme wintersoep. Nou is een groot voordeel van soep dat het zich makkelijk in laat vriezen dus in aanloop op de februari maand hier alvast een drietal heerlijke warme oer-Hollandse wintersoepen.
3 Klassieke Hollandse Wintersoepen
Erwtensoep uit eigen keuken!
Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar...
Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
Echte bruine bonensoep maak je van bonen die je eerst moet weken. Probeer het eens! En natuurlijk veel groenten en...
Goulashsoep; De klassieker met runderrookworst
Klassiek Goulashsoep bomvol verse ingrediënten. Geen pakjes, zakjes of blikken maar het recept van echte goulashsoep met plezier gemaakt, met...
Klassiekers
Deze klassiekers zijn niet meer weg te denken in de winter, oer- Hollands en stampensvol verse, lekkere ingrediënten voor volop genot na een middagje in de winterse natuur. Deze soepen draaien al zo lang mee dat we ze met recht klassiekers kunnen noemen.
Maak je soep gerust een dag van te voren, je zult merken dat hij dan nog lekkerder is. Bewaar hem in de koelkast en zo hoef je hem bij thuiskomst alleen nog maar even op te warmen