Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Witte kool; veelzijdig en budget vriendelijk

Met een witte kool kan je vele kanten op of het nu een fris zoete salade is of een winterse stoofschotel; witte kool is er geschikt voor.

0 3.427

Witte kool; veelzijdig en budget vriendelijk – Je kan met deze kool vele kanten op of je hem nu gebruikt in een fris zoete salade of in een winterse stoofschotel. Deze kool is er uitermate geschikt voor.

Kopen en bewaren

Nederlandse witte kolen zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Let er bij het kopen van deze kool op dat hij mooi gesloten is en de bladeren er fris uitzien. Ze moeten als het ware kraken. Deze kool is, mits je hem koel bewaart, een maand houdbaar, maar wanneer je hem aansnijdt moet je hem binnen een week opmaken en éénmaal gesneden liefst nog dezelfde dag. Je kan hem ook op snijden, vervolgens blancheren en hem dan in porties verdelen en zo in de diepvries bewaren.

Zuurkool

Wist je dat zuurkool gefermenteerde witte kool is. Door de kool te zouten, in een vat te doen en onder druk weg te zetten gaat de kool verzuren, fermenteren noemen we dat. Het was van oudsher een manier om witte kool te bewaren.

Koop de hele kool

Witte kolen worden best veel gekocht maar dan vooral veel in voorgesneden vorm. In ieder koeling van de supermarkt vind je de zakjes met voorgesneden kool terug, maar ook als je verder kijkt, in 9 van de 10 voorgesneden wok- en/of roerbakgroenten vind je deze kool. Wil je echt budgetvriendelijk zijn; koop en snijd dan eens zelf je kool en kijk dan eens hoeveel kool je hebt voor pakweg een euro. Ik maakte van één kool, twee keer een salade, één keer een stoofgerecht én een ovenschotel. Ik had echt niet het idee dat ik steeds hetzelfde at. Zo kun je dus met één kool bijna een week vooruit en met de recepten die wij voor je verzameld hebben kun je lekker blijven variëren.


Witte kool recepten

1 van 3

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer