• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Aardbeien, Bramen, Bessen en Frambozen

door Connie Derks
in Specials
0
0
zacht fruit

Zacht fruit – Als je weer overal zacht fruit op kraampjes langs de weg ziet, weet je dat het weer zomer is.

Het seizoen voor fruitliefhebbers

Het zacht fruit seizoen moet je vieren! De zomer duurt altijd maar kort voor ons gevoel, en dat is ook zo als het over zacht fruit gaat. Die zacht fruit soorten zijn maar eventjes verkrijgbaar. Daarna moet je weer een hele winterperiode wachten op de nieuwe oogst. Geniet dus volop van die zacht fruit soorten zolang het verkrijgbaar is.

Vergeet de recepten!

Natuurlijk hebben we recepten voor je van fantastische desserts, jammetjes, gebakjes en taarten. Je kunt natuurlijk veel meer doen met zacht fruit en daarbij heb je echt geen recept nodig. Een boterham of een beschuitje met aardbeien is al een groot feest en wat dacht je van een kom yoghurt of kwark met bessen en frambozen? Het is allemaal even lekker en er is niets moeilijks aan.

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Bosvruchten bavarois
Nagerecht

Bosvruchten bavarois

zomerfruit
Specials

Fruitsalade; De lekkerste inspiratie in de zomer

Vorige Volgende

Aardbeien; bij iedereen favoriet

Aardbeien zijn van alle zacht fruit soorten het populairst. Van kleine kinderen tot oude mensen, iedereen is gek op die zomerkoninkjes. Het wordt steeds makkelijker om het bij de boer te kopen. Je koopt tegenwoordig op veel plekken zelfs aardbeien uit de automaat. Hoe leuk is dat? Je kunt 24/7 bij deze telers terecht voor aardbeien uit de muur. Het voordeel is natuurlijk dat deze aardbeien automaten gekoeld zijn en daarmee blijven de aardbeien lekker vers. Je kunt op meerdere plekken zelfs je eigen aardbeien plukken. Leuker wordt het niet, maar lekkerder wel! Check onze recepten met aardbeien via de link hieronder.

Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien

aardbeien recepten
Specials

Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.

Check het recept of lees de info

Frambozen zijn kwetsbaar, maar o zo lekker

Een van de lekkerste, maar ook kwetsbaarste soorten zacht fruit is de framboos. Ze zijn snel beschadigd en je kunt ze niet zo lang bewaren. Maar als je onderstaande recepten met frambozen ziet is er geen enkele reden meer om de frambozen lang te bewaren.

Maaltijdsalade met brie en frambozendressing
Salade

Maaltijdsalade met brie, frambozen en frambozendressing

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

Cheesecake met frambozen
Nagerecht

Cheesecake met frambozen

Fruitsalade van cantaloupe meloen
Nagerecht

Fruitsalade van cantaloupe meloen

Meloen en framboos
Recepten

Meloen en framboos, heerlijke zomerse combinatie

Romig dessert met framboos en limoncello
Nagerecht

Romig dessert met framboos en limoncello

Vorige Volgende

Leg een lekker voorraadje zacht fruit aan

Kramen vol vers en zacht zomerfruit, op de markt roept de groenteman dat het laatste fruit goedkoper weg mag en in de winkels is het zacht fruit overal in de aanbieding. We hebben het natuurlijk over het hartje van de zomer. Met de vele recepten op deze pagina kun je met dat verse fruit aan de slag. Maar waarom zou je er ook niet een voorraadje van aanleggen? Koop in dat hoogseizoen een beetje extra voor in de diepvries of om er jam mee te maken.

Jam is niet alleen lekker op brood maar ook in de yoghurt of op ijs.

Jam maken van zacht fruit is eigenlijk heel eenvoudig, zeker met de geleisuiker die overal te koop is. Er zijn meerdere soorten geleisuiker:

  • Gewone geleisuiker – Je hebt 1 kilo geleisuiker nodig op 1 kilo fruit.
  • Geleisuiker speciaal – Je hebt 500 gram geleisuiker speciaal nodig op 1250 gram fruit.

Wij geven de voorkeur aan geleisuiker speciaal omdat de verhouding tussen fruit en suiker beter is en daarmee veel minder zoet.

Jam maken; waardevolle knutsel minuutjes in de keuken

jam
Kookschool

In 7 stappen maak je zelf heerlijke jam. Creativiteit wordt gewaardeerd. Verander je ontbijtcracker of boterham in een culinair hoogtepuntje.

Check het recept of lees de info

Zacht fruit invriezen, of toch niet?

Fruit invriezen is ook een goede optie. Tenminste als je dit wilt gebruiken voor bijvoorbeeld smoothies of fruitsauzen. Bedenk wel dat ingevroren zacht fruit na het ontdooien een andere structuur heeft. Voor smoothies of sauzen is dat niet erg, maar als je het zachte fruit zo als snack wilt eten is dat minder lekker. Het ontdooide fruit is wateriger en laat sap los.

Prachtige donkere bramen

Bramen plukken is officieel stroperij. Het mag dus niet en wordt oogluikend toegelaten zolang je kleine hoeveelheden plukt. En hoe leuk is dat? Die stekels heb je er wel voor over net zoals die paarse vingers nadat je je emmertje vol geplukt hebt. Gelukkig zie je nu steeds vaker bramen in de winkels en op de markt. Ze zijn lekker en geschikt om er de leukste gerechten mee te maken. Deze gerechten krijgen door het sap een prachtige paarse kleur.

Bramen; met deze recepten ontdek je meer

Bramen
Specials

Een handje bramen in de yoghurt als ontbijt, een taartje met bramen, of een bramensaus over de pudding. Dit kun je o.a. met verse bramen.

Check het recept of lees de info

Bessen in vele soorten en maten

Bessen zijn er in verschillende kleuren en maten. Het populairst zijn de bosbessen, rode bessen en kruisbessen, maar er zijn er nog meer. Vooral de bosbessen zijn tegenwoordig heel populair. Niet alleen omdat ze een beetje zoet zijn en een lekkere bite hebben, maar vooral ook omdat ze erg gezond zijn. Ze bevatten veel vezels, vitamines en antioxidanten.

Voor rode bessen en kruisbessen moet je net iets meer je best doen. Ze zijn helaas lang niet overal te koop. Ze worden vaak te zuur gevonden, oké ze zijn zuur maar met met een paar handelingen maak je ook daar de heerlijkste dingen mee. Met de juiste bereiding klaagt echt niemand meer over de “zure” bessen.

blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes

Souffle van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Bosbes nectarine cake
Cake

Bosbes nectarine cake; Voor een fruitige zomer

Flaugnarde, een clafoutis met blauwe bessen
Nagerecht

Flaugnarde, een clafoutis met blauwe bessen

Frozen yoghurt snoepjes met bosbessen
Tussendoortje

Frozen yoghurt snoepjes met bosbessen

Vorige Volgende

Zacht fruit van eigen bodem is echt veel lekkerder

Veel fruit is het hele jaar door verkrijgbaar, maar vooral in de koudere maanden is dat vaak fruit uit het buitenland. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is heeft vaak ook minder smaak omdat het zacht fruit nog niet helemaal rijp is bij de oogst. Dat vroege plukken wordt gedaan vanwege de lange weg die het fruit af moet leggen voor het bij jou op de fruitschaal ligt.

Waarom zou je aardbeien moeten eten met kerst? Omdat ze toevallig rood zijn? Doe het niet mensen! Zacht fruit hoort bij de zomer en is dan ook het lekkerst. Het zacht fruit seizoen loopt van laat april tot half oktober. Dat is het seizoen dat je er dus volop van moet genieten. Die paar maanden in de winter kunnen we dan wel even zonder. Je kunt natuurlijk ook zelf in de diepvries een voorraadje aanleggen voor de wintermaanden of je maakt jam van al dat verse zacht fruit in de zomer.

Eet bij voorkeur zacht fruit in de zomermaanden

fruit

Fruit

Wat zijn nu de seizoenen van vers fruit, en waar moet je op letten bij het kopen van fruit? Je vind op deze pagina veel recepten & inspiratie

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special
Specials

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special
Specials

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees
Specials

Rundvlees; Soorten & Recepten

Kool
Specials

Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Winter soepen; De lekkerste maaltijdsoep van peulvruchten
Specials

Winter soepen; de lekkerste maaltijdsoep van peulvruchten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen