Zelfgemaakte saus voor bij een biefstuk – Bij de lekkerste biefstuk hoort de lekkerste saus. En de lekkerste saus haal je niet uit een potje of een pakje, die maak je zelf. En natuurlijk van verse ingrediënten. Want vers betekent smaak! En smaak, dat is wat je wilt. Heb je inspiratie nodig? Lees dan snel verder en leer hoe je een biefstuk naar een hoger niveau tilt.
De basis: de biefstuk
Een zelfgemaakte saus voor bij een biefstuk is één ding. Maar de basis is natuurlijk de biefstuk. Want je kunt nog zo’n lekkere saus maken, als je vlees van mindere kwaliteit gebruikt, kun je daar nooit een topgerecht mee serveren. Je begint dus bij de slager. Tenslotte koop je een echt goede en verse biefstuk bij een echt goede slager. Of nog beter, bij een lokale boer met een boerderijwinkel. Dan weet je zeker dat je goed vlees koopt.
Heb je die mooie biefstukken kunnen scoren? Dan kun je nu de keuken in voor de zelfgemaakte saus voor bij die biefstuk. Maak eerst de saus, en ga pas daarna de biefstuk bakken. Het is belangrijk dat je daar je aandacht bij houdt, zodat je ook de juiste garing bereikt, zoals jij dat lekker vindt.
Daarom maak je zelf die saus
Als je druk bent met het koken van een heel menu, is het best verleidelijk om de saus die je bij de biefstuk serveert uit een potje of een zakje te halen. Want je denkt dat je daarmee tijd wint. Maar is dat ook echt zo? Veel zal het in ieder geval niet zijn, hoogstens een paar minuten. Wat je wel wint als je een verse, zelfgemaakte saus bij een biefstuk serveert, is smaak. En wel heel veel smaak. Want de smaak van verse ingrediënten is gewoon altijd lekkerder dan van iets wat gedroogd uit een zakje komt, of de standaard smaak van een saus uit een potje. Daarnaast, je hebt geïnvesteerd in kwaliteitsvlees, dan wil je daar ook een echt lekkere saus bij eten.
Ook jij kunt heel makkelijk zelf een lekkere en verse saus maken. Ja, je moet de ingrediënten misschien even snijden, en je moet even je aandacht erbij houden als je de saus kookt, maar dan heb je ook wat. Namelijk een heerlijke, verse saus, vol smaak die je serveert bij een lekker stukje vlees. Een biefstuk die je zorgvuldig en met liefde hebt klaargemaakt, verdient gewoon een saus die ook op die manier is gemaakt. En dat hoeft helemaal geen recept met een enorme ingrediëntenlijst te zijn. Wat gebakken uien en champignons kan al een verschil maken.
Zelfgemaakte saus voor bij een biefstuk begint bij verse ingrediënten
Als je boodschappen gaat doen voor verse ingrediënten, bedenk dan eerst welke saus je wilt gaan maken. Die saus stem je natuurlijk ook af op wat je bij het vlees serveert. Vervolgens zoek je dan zorgvuldig de lekkerste en verste ingrediënten om de saus te maken. Dus breng een bezoekje aan de groenteboer, of de kaasspeciaalzaak of de boerderijwinkel, afhankelijk van het soort saus dat je wilt maken. En daarna duik je de keuken in. Als je eenmaal een zelfgemaakte saus voor bij een biefstuk hebt gemaakt, laat je kant-en-klare sausjes voortaan links liggen. Beloofd.
De lekkerste recepten voor een zelfgemaakte saus voor bij een biefstuk
Natuurlijk kun je creatief zijn en zelf een saus bedenken die je maakt van allerlei verse ingrediënten. Durf je dat (nog) niet aan, of kun je gewoon wel een beetje inspiratie gebruiken? Dan vind je hieronder een aantal lekkere recepten voor een zelfgemaakte saus om bij een biefstuk te serveren.
Tomaten-champignonsaus
Champignonsaus, dat hoeft echt niet altijd met room. Het recept voor een heerlijke tomaten-champignonsaus bewijst dat het ook anders kan!
Champignonsaus met kaas
Een heerlijke, kazige, variant op champignonroomsaus! Champignonsaus met kaas, daar kun je veel lekkere dingen mee doen. Dat moet je proeven!
Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!
De naam van de saus klinkt wat ouderwets, maar uiensaus is echt erg lekker om te serveren bij een vlees- of visgerecht. Pure nostalgie!
Stroganoff saus
Waarom zou je moeite doen voor een goed stuk vlees als je er een kant-en-klaar sausje bij serveert? Maak dus ook je eigen stroganoff saus!
Jachtsaus
Het recept voor een heerlijke jachtsaus die je kunt serveren bij een stukje wild of rundvlees. Puur, vol van smaak en natuurlijk zelfgemaakt.
Knoflooksaus zelf maken met zure room is echt het allerlekkerst
Als je eenmaal zelf knoflooksaus gemaakt hebt, wil je niet anders meer. Dit is zo veel lekkerder dan de kant-en-klare versie.