Recepten om zelf te makenZoete broodjes bakken niet figuurlijk maar gewoon letterlijk

Zoete broodjes bakken niet figuurlijk maar gewoon letterlijk

Zoete broodjes bakken niet figuurlijk maar gewoon letterlijk

Zoete broodjes bakken ik denk dat iedereen de uitdrukking wel kent, als ik kijk in de diverse boekjes dan lees ik dat dit betekent : “dingen zeggen om een goede indruk achter te laten bij mensen met invloed” ik kwam zelfs een lijstje met de ingrediënten voor deze “zoete broodjes” tegen:

  • 1/3 kopje leugentjes
  • 300 gram vleierij
  • 2 theelepels lieve woordjes

Nou laten wij nou eens helemaal niks hoeven te zeggen over onze zoete broodjes en met zo’n ingrediënten lijstje doen we ook helemaal niks, niks geen leugentjes, geen vleierij of lieve woordjes, deze broodjes spreken stuk voor stuk voor zich. Wij laten de uitdrukking deze keer dan ook maar gewoon voor wat hij is en gaan lekker letterlijk zoete broodjes bakken.

Ontbijten met zoete broodjes

Voor we naar ons werk of naar school vertrekken moeten we natuurlijk wel ontbijten, een lekker bruine of witte boterham is dan zo gepakt, gesmeerd en gegeten. Maar dan is het weekend en pakken we natuurlijk iets meer uit, we schuiven met het hele gezin aan aan de ontbijttafel en nemen er rustig de tijd voor. Deze broodjes passen perfect op zo’n gezellige ontbijttafel.

Gevulde krentenbollen

Gevulde krentenbollen – Krentenbollen zelf maken is en blijft natuurlijk het leukste en zeker het lekkerste. Zelf maken heeft natuurlijk als bijkomend voordeel dat je net even een iets andere draai kunt geven aan je krentenbol en ze bijvoorbeeld kunt vullen met een heerlijke room.

Ricotta honing broodjes, lekker zoete broodjes bakken

Ricotta honing broodjes, lekker zoete broodjes bakken – Een heerlijk zacht broodje door de toevoeging van ricotta, gevuld met rozijntjes en een vleugje honing. Het geeft mij altijd veel voldoening om zelf mijn brood te bakken.

Gelderse kakkertjes, de Haagse kakker maar dan anders

Gelderse kakkertjes, de Haagse Kakker – maar dan anders Zoals de Bosschenaren hun bossche bol hebben, de Groningers hun oldewievenkoek, zo kennen de Hagenaars hun eigen Haagse Kakker. De naam “kakker” is waarschijnlijk ontstaan, omdat Hagenaars van oudsher nogal krenterig waren

 

Koffietijd

Broodjes worden natuurlijk het meest gezien op de ontbijttafel, maar zoete broodjes kunnen ook heerlijk zijn voor bij de koffie of  een high-tea.  Combineer ze met vers fruit en maak ze hiermee heerlijk fris of met een vulling met amandelspijs zoals de koffiebroodjes die we vaak terugvinden in de étalage van de bakker.

Heerlijk koffiebroodje, een krakeling met vers fruit

Heerlijk koffiebroodje, een krakeling met vers fruit

Koffiebroodjes met amandelspijs

Koffiebroodjes met amandelspijs

 

puddingbroodje

Puddingbroodjes maar dan homemade

Of maak zelf lekker je eigen puddingbroodje, met deze beide recepten maak je zelf een heerlijke lekkernij voor bij de koffie.

Zelf zachte witte bolletjes maken

Banketbakkersroom

Kaneel als zoetmaker

Bij zoet denken we al heel snel aan suiker en ja dat is inderdaad één van de ingrediënten van vele zoete broodjes maar ook kaneel is een heerlijke zoetmaker daarnaast houdt kaneel je bloedsuikerspiegel in balans en werkt het verkwikkend, helend en geeft het energie. Genoeg reden dus om kaneel te gebruiken in je zoete broodjes, wij deden het in ieder geval wel.

Mini kaneelbroodjes

Mini kaneelbroodjes

Zeeuwse bolussen

Zeeuwse bolussen

Monkey bread

Monkey bread

 

Bakken in olie

Zodra we broodjes gaan bakken zetten we bijna automatisch de oven aan, en natuurlijk is dit de meest gebruikte bereidingswijze maar er zijn ook zoete broodjes die op een andere manier bereid worden, namelijk in de olie.

 

Donuts, een Amerikaanse traktatie

Donuts, een Amerikaanse traktatie

Berliner bollen, warm en zelfgemaakt zijn ze echt het lekkerst

Berliner bollen, warm en zelfgemaakt zijn ze echt het lekkerst

Meer dan genoeg lekkere zoete broodjes om je gezin, je gasten of gewoon lekker jezelf mee te verwennen.

 


Meer over vergelijkbare onderwerpen
bakken


Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Je las: Zoete broodjes bakken niet figuurlijk maar gewoon letterlijk

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*