Recepten om zelf te makenVERS is het sleutelwoord op Lekker Tafelen. Koken met verse ingrediënten betekend puur koken. Je laat niets aan het toeval over en je weet dus exact wat je eet. Enige basiskennis over de verschillende producten is dan ook echt van belang. Op Lekker Tafelen leer je meer over deze verschillende productgroepen. We proberen je steeds weer te inspireren om met mooie basisproducten iets bijzonders op tafel te zetten.

Potato farl

Aardappelen

Pannenkoeken van aardappel

deze Ierse aardappel pannenkoeken zijn erg leuk om eens te maken. Ze worden in kwarten gebakken en in Ierland worden ze vooral bij het ontbijt gegeten.

Groenten

Groenten

Rode bietjes; Gezond genieten van de wintermaanden

Gekookte bietjes of rauwe bietjes, de keuze valt steeds meer op voorgekookt. Maar waarom zou je rode bieten niet lekker zelf koken?

Fruit

fruit

Stoofpeertjes in port

Stoofpeertjes zijn niet alleen voor de feestdagen, zet ze vaker op tafel. Ze zijn te lekker om slechts enkele dagen per jaar te eten.Vlees

Vlees

Gebakken middenrif met linzen

Een stukje vlees dat de slager in oude tijden liever zelf opat? Een stukje vlees waar je nog op moet kauwen? Probeer deze gebakken middenrif met linzen.

Verse vis

Verse vis

Gebakken zeetong met verse, knapperige groenten

Tong of tongfilet mag vaker op tafel. Ik maakte gebakken zeetong met verse groenten en een romige botersaus. Binnen 30 minuten zet je een topper op tafel.

Zuivel

Zuivel

Rijstebrij; oma wist er wel raad mee

Rijstebrij: ja echt de ouderwetse rijstebrij met boter en bruine suiker. Dat is romig en zoet in één dessert. Oma wist er wel raad mee. Jij ook?

Kaas

Kaas

Echte Zwitserse kaasfondue

Kaasfondue maak je natuurlijk zelf! Die komt niet uit een pakje, die bereid je het liefste in een aardewerken schaal (caquelon) en er zit flink wat drank in.

Eieren

Eieren

Omelet met cantharellen – Bosgevoel op je bord

Lunch eens met deze omelet met cantharellen. Of je ze nu koopt of plukt, de cantharellen zijn een heerlijk ingrediënt. Zet de herfst weer lekker op tafel.