Recepten om zelf te maken



VERS is het sleutelwoord op Lekker Tafelen. Koken met verse ingrediënten betekend puur koken. Je laat niets aan het toeval over en je weet dus exact wat je eet. Enige basiskennis over de verschillende producten is dan ook echt van belang. Op Lekker Tafelen leer je meer over deze verschillende productgroepen. We proberen je steeds weer te inspireren om met mooie basisproducten iets bijzonders op tafel te zetten.

Vers

Aardappel

De gezonde aardappel

Een aardappel is lekker gezond, wij hebben 3 extra gezonde recepten met aardappel voor je op een rijtje gezet.

Vers  Vers

Groenten

Witlof; Op verschillende manieren geserveerd

Witlof; een echte wintergroente. Even geen kool of knollen, maar een vers blaadje. En daar kun echt heel veel mee.

Vers  Vers  Vers

Fruit

Romig bananenijs

Met slecht 1 ingrediënt, namelijk de banaan, maak je deze gezonde en heerlijk romige verwennerij.


Vers  Vers  Vers  Vers


Vers  Vers  Vers  Vers  Vers

Vlees

Vlees; Wij gaan voor smaak!

Scharrelkip; daar kun je heerlijke met z’n allen van eten. Geserveerd in een marinade die helemaal past bij dit seizoen.

Vers  Vers  Vers  Vers  Vers  Vers

Vis

Worteltortilla’s met zalm

Origineel en makkelijk te maken lunchgerecht. Lekker fris, vullend en gezond.

Vers  Vers  Vers  Vers  Vers  Vers  Vers

Zuivel

Bruschetta met zuivelspread

Hoe simpel maak je een bruschetta met verse lekkernijen van het seizoen. Echt alles kun je naar eigen smaak aanpassen. Dan mag de zuivelspread natuurlijk niet ontbreken!

Vers  Vers  Vers  Vers  Vers  Vers  Vers  Vers

Kaas

Georgisch Kaasbrood

misschien niet zo bekend, maar wel zeer beroemd. Het is een rond brood, dat rijkelijk gevuld is met kaas. In sommige regio’s wordt er ook nog bieslook, lente-ui of prei aan toegevoegd.

Vers  Vers  Vers  Vers  Vers  Vers  Vers  Vers  Vers

Eieren

Eieren, gebakken in bladerdeeg

Er zijn talloze varianten om een eitje te serveren. Hier een heel eenvoudig recept om het net even anders als anders te doen.

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*