Recepten om zelf te makenFruit; Kies voor de smaak van het seizoen

Terug naar homepage

Wentelteefje met banaan; een lekkere variatie
Slof met stoofpeertjes of appeltjes
Overnight oats; twee fruitige variaties
Citroen-gember siroop, warm in de winter, koud in de zomer
Gezonde sandwich met peer en ham
Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren

Fruit; Kies voor de smaak van het seizoen

Vers fruit is op z’n lekkerst in het juiste seizoen. Op Lekker Tafelen ontdek je niet alleen die seizoenen, we helpen je ook aan tips om fruit eens heel anders te gebruiken. Even geen peer uit het handje maar een peer op een sandwich, in een salade of in een echt lekkere fruitcake.

Lekker vers van de markt

Koop je een schaaltje appels in de supermarkt of ga je naar de echte markt waar je de appels zo uit een veilingkist raapt. Het prijsverschil is enorm en een middagje op de markt is echt goed voor je inspiratie in de keuken.

fruit


Stoofperen in port

Stoofperen in port

Stoofperen zijn vanaf oktober ongeveer een half jaar verkrijgbaar en daarom een typisch wintergerecht. Ze zijn makkelijk te maken en mogen zeker vaker op tafel komen.

Zuurkoolschotel met vers fruit, ham en kaas

Zuurkoolschotel vol vitamines

Laat dat winterweer maar komen, met zoveel vitamines kunnen we er wel tegen.

Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Grootmoeders appelmoes

Zelf appelmoes maken is super simpel. Dit recept, met tips van een echte Franse grootmoeder, is naast simpel ook nog eens om je vingers bij af te likken.

Appel en bacon op z’n Deens

Appel en bacon op z’n Deens

Doordat de smaken in dit recept elkaar heel mooi aanvullen krijg je een gerecht dat je zeker vaker gaat maken. Zoet, fris, zilt en knapperig, wat wil je nog meer.

Vietnamese salade van pomelo, pinda’s en garnalen

Vietnamese salade met pomelo

Wellicht oogt het als een zomerse salade. Maar wijzelf eten hem ook rustig in de winter, zeker als het toch weer eens zo’n Hollandse nep winter is.

Gevulde kaki, een heerlijk maar vooral makkelijk dessert

Gevulde kaki

Een aantal jaren terug was een kaki nog maar moeilijk te krijgen in Nederland, inmiddels is dat gelukkig veranderd en vind je hem op de kraam van iedere groenteman.


 Fruit uit het seizoen; om eindeloos van te genieten

Appels; Over design, smaak en seizoen

Recepten met appel

Winkels en kramen liggen weer vol sappige, Hollandse appels. Op Lekker Tafelen vind je een keur aan appelrecepten. Laat je erdoor inspireren om vaker een appeltje te pakken.

Citrus avonturen in de keuken

Recepten met citrus

Wat doe je met het citrusfruit dat jij in huis haalt? Op deze pagina willen we je graag wat meer mogelijkheden laten zien. Raak geïnspireerd door de vele mogelijkheden met citrusfruit.

Kakifruit voor een exotisch tintje in de keuken

Recepten met kaki

Kaki is een verzamelnaam voor een aantal verschillende soorten. De Sharon is in Nederland het best en makkelijkst te verkrijgen. Neem hem eens mee bij je groenteman en tover met één van deze recepten er iets lekkers mee op tafel.

Handperen en Stoofperen; Dit moet je er echt van weten.

Recepten met peer

Achter alledaags fruit als een peer gaat een hele wereld schuil. Best leuk om je daar eens in te verdiepen. Dat hebben we dan ook voor jullie gedaan en tegelijk geven we je een aantal heerlijk recepten mee.


Soorten noten in één handig overzicht

Soorten noten in één handig overzicht

Noten, ze zijn gezond en je kan er zoveel lekkers mee maken. Wij zetten de soorten noten voor je op een rij. Natuurlijk delen we ook onze recepten waarin noten een hoofdrol spelen. Noten zijn tenslotte hartstikke gezond. We willen je dan ook graag overtuigen om eens vaker een zak chips in te ruilen voor een zak vers gebrande noten.

Gedroogd fruit; energie boost in de winter

Gedroogde vruchten; energie boost in de winter

Mis jij dat ook, de geur en de volle smaak van een zoete Hollandse aardbei? Sorry, het is winter. Dan moet je gewoon geen aardbeien eten. Ik herhaal: In de winter moet je geen aardbeien eten! Gelukkig zijn er in de winter ook voldoende alternatieven.

Avocado superfood! 11 overtuigende bewijzen!

Avocado; Populairder dan ooit

De avocado lijkt met de dag aan populariteit te winnen. We hebben massaal ontdekt dat de avocado heel gezond is. Onder de noemer superfood is de avocado pas echt populair geworden. Maar wat weet je eigenlijk van deze steenvrucht? Wanneer zie je nou dat een avocado rijp is bijvoorbeeld? We geven je tips en we helpen je aan de nodige inspiratie.

Verse ananas, de ene is de andere niet!

Verse ananas, de ene is andere niet

Vers fruit eten, we weten allemaal hoe gezond dat is. De ananas behoort absoluut tot de populairste fruitsoorten. Wie in de supermarkt langs een koeling loopt met bakjes (vers) gesneden ananas kan de verleiding vaak niet weerstaan. Menig bakje verdwijnt direct in het mandje om al heel snel na aankoop genuttigd te worden.

Kiwi; de frisse Nieuw-Zeelandse vitaminebom

Kiwi; de frisse Nieuw-Zeelandse vitaminebom

De benaming kiwi duidt niet alleen op de decoratieve vrucht, maar ook op een klein pluizig vogeltje. En de bewoners van Nieuw-Zeeland mogen zichzelf ook graag introduceren als kiwi’s. Kortom; Nieuw-Zeeland is onlosmakelijk verbonden met de kiwi. Op Lekker Tafelen willen wij ons natuurlijk verder verdiepen in het kiwifruit.

Granaatappel, exotisch fruit om te ontdekken

Granaatappel, een exotisch vrucht om te ontdekken

De granaatappel is niet de meest gegeten vrucht. Zelfs in de top 25 komt ie niet voor. Kom doe mee, kijk mee, lees mee, en vooral…. proef mee! We gaan samen ontdekken hoe mooi, makkelijk en smaakvol deze exoot is.

Lekkers uit de slowjuicer

Slowjuicer van Wartmann; een krachtige alleskunner

De slowjuicer perst langzaam het sap uit fruit en groenten. De Wartmann Slowjuicer doet dit met 30 omwentelingen per minuut. Vitaminen en mineralen blijven op deze manier optimaal behouden en sappen worden er op deze manier tot de laatste druppel uitgeperst. Ook bij de slowjuicer houd je net als bij de sapcentrifuge een deel pulp en een deel sap over. Ik heb persoonlijk helemaal niets met tarwegras, maar dit apparaat schijnt dit goedje als enige van de drie ook prima te kunnen persen. Het sap schijnt langer houdbaar te zijn dan dat van de sapcentrifuge, tot wel 48 uur, maar zoals eerder gezegd, ik kan het niet controleren. Ik drink het daarbij liever meteen op. Wat me wel logisch lijkt is dat wanneer je groente en fruit langzaam kneust er meer sap uitkomt, met een slowjuicer haal je dus meer sap uit je appeltje dan bij een sapcentrifuge.