Recepten om zelf te makenAardappel; veelzijdig en gezond

Terug naar homepage

Aardappel – Ren nou niet om half 5 naar het diepvriesvak of naar de koelvitrine voor je aardappelen, maar zorg gewoon dat je altijd een zak aardappelen in huis hebt. Iets Kruimige aardappelen zijn voor alledaags echt een must-have voor in je voorraadkast. Bewaar ze op een donkere plek en dan blijven ze veel langer goed dan zo’n plastic zakje aardappelen en heb je altijd om wat op teug te vallen.  Zet ze in water en koken maar. Of snij ze in plakjes voor gebakken aardappelen, of ga ze lekker pureren voor een zachte aardappelpuree. Zo zie je dat je met een goede basis alle kanten op kunt. Maar begin eerst maar eens met schillen!


Aardappel in het seizoen…

aardappels parmezaanse kaas

Aardappel met Parmezaanse kaas

Lekker bijgerecht van aardappel met Parmezaanse kaas

aardappelen met uiendoop (2)

Aardappel met uiendoop

Dit gerecht is ontzettend smaakvol door de vele boter en ui. En ook nog eens een echte budgettopper!

Rösti van aardappel; de basis

Rösti van aardappel; de basis met handige tips

Pure aardappel geraspt en gebakken in de vorm van koeken, zo simpel is het.


Aardappel informatie en tips

Wist je dat er ontzettend veel soorten aardappelen zijn? Dat de eerste aardappelen in april gepoot worden zodat wij in juni van nieuwe aardappelen kunnen genieten? En wist je dat er verschillende kooktypen zijn die ervoor zorgen dat jouw aardappelgerecht perfect word? Wij vertellen je o.a. hoe je aardappelen bewaard en welke basisbereidingen er zijn zodat je eindeloos kunt variëren.

Aardappel kooktypen

Er zijn een aantal vaste soorten kooktypen voor aardappelen. Vastkokend, vrij vastkokend, kruimig en zeer kruimig. Ieder kooktype is geschikt voor een bepaald doel. Zo maak je van kruimige aardappelen de heerlijkste frites en zijn vastkokende aardappelen juist heel geschikt voor salades en ovenschotels. Lees hier waar alle kooktypen geschikt voor zijn.

Aardappelsoorten

Er zijn wereldwijd over de duizend soorten aardappelen en alleen al in Nederland worden daar zo’n 550 soorten van geteeld. Echter zijn lang niet alle soorten voor de winkel bestemd. Wij hebben een top 50 voor je opgesteld met de 50 meest voorkomende soorten. Je vind er de soorten, welk kooktype ze zijn en voor welke bereiding ze geschikt zijn. En wanneer ze verkrijgbaar zijn, indien bekend.

aardappelen-jute

Aardappelen bewaren

Wanneer worden aardappelen geoogst, wat is eigenlijk natrot en hoe voorkom je dat. Hoe kom ik van die vervelende uitlopers af? Kortom, hoe bewaar ik eigenlijk aardappels zodat je er langer van kunt genieten. Wij vertellen je het in dit artikel.

aardappelen-primeur

Aardappel basisbereidingen

Een aardappel is super veelzijdig. En met de juiste basisbereidingen kun je eindeloos variëren. Denk aan koken, bakken, uit de oven, uit de wok. Maar waar moet je op letten? Alle eenvoudige tips hebben we gebundeld op één pagina: Basisbereidingen voor de aardappel.


Aardappelrecepten

Wij zijn regelmatig aan de slag met aardappelen. De aardappel is echt een voedzame en gezonde toevoeging aan je maaltijd. De aardappel wordt te vaak alleen nog gekookt geserveerd. Waarom niet lekker een aardappeltje bakken, zelf aardappelpuree maken of zelf frieten bakken? Leer weer omgaan met deze bruine knollen en er gaat een wereld voor je open.

Aardappel kroketjes

Kun je die zelf maken dan? Jazeker! Van een restje aardappelpuree maak je deze verrukkelijke aardappel kroketjes of aardappel balletjes.

Aardappel brood

Aardappel brood

Ja echt, van aardappels kun je ook brood bakken. We leggen graag uit hoe dat in zijn werk gaat. Ontdek dit bijgerecht vandaag nog.

Patat bakken

Patat bakken

De basis van patat is de aardappel. Maar welke aardappel pak je daarvoor en hoe bak je daar dan de lekkerste frieten van? We leggen het hier uit.

 


 

Voor nog meer recepten met aardappels klik je hier

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren