Aardappel heb je gewoon altijd in huis

De aardappel is echt een spannend ingrediënt. Waarom worden deze knollen toch altijd als saai gezien? Ontdek op deze pagina hoe oneindig de mogelijkheden zijn.

Vers & Lokaal

Aardappelshop

Bij Aardappelshop.nl koopt u aardappelen die direct afkomstig zijn van de boer. U kunt bij ons terecht voor diverse soorten aardappelen, maar ook voor zoete aardappelen. Uien zijn ook onderdeel van ons assortiment. Bestelt u voor 15:00 uur op werkdagen, dan wordt uw bestelling de volgende dag geleverd! De aardappelen...

Lees verder

Aardappelenbezorgen.nl

Al meer dan 50 jaar zijn wij gespecialiseerd in de verkoop van aardappelen. Wij zijn niet alleen te vinden op verschillende weekmarkten, maar u kunt uw aardappelen sinds 2012 ook eenvoudig bij ons online kopen. Van vastkokende aardappelen tot kruimige en culinaire aardappelen. Elke aardappel heeft haar eigen smaak, karakter...

Lees verder

Is dit nostalgie of hyper modern? A. Ik schil nog regelmatig aardappelsB. Ik laat het m'n schoonmoeder doenC. Ik eet...

Posted by Lekker Tafelen on Monday, 21 September 2020

Een stoere aardappel heeft een naam

De aardappel is echt een spannend ingrediënt. Waarom worden deze knollen toch altijd als saai gezien? Ontdek op deze pagina hoe oneindig de mogelijkheden met aardappel zijn.

Oh met aardappelen bedoelen we niet die geschilde dingen in een zakje. Ook daar is heel veel variatie in. Nee, als wij het over aardappelen hebben dan hebben we het nog altijd over een Nicola, een Eigenheimer, een Opperdoezer Ronde etc etc.

Want die verschillende rassen zeggen alles over de eigenschappen van jouw ingrediënt en dat ingrediënt maakt tenslotte jouw gerecht.

Ontdek hier de vele mogelijkheden. Echte basics, luxere basics, bijgerechten, frietjes, salades, hoofdgerechten en nog veel en veel meer. Ga er eens mee aan de slag en leer de basics uit je hoofd. Zo zet je vaker een lekker aardappeltje op tafel!

Basisrecepten om uit je hoofd te leren

De lekkerste aardappelrecepten

Aardappelen zijn basisvoedsel. Juist daarom zou je bij de inkoop alleen genoegen moeten nemen met de allerbeste rassen. Onderstaande recepten met de aardappel in de hoofdrol zullen je ongetwijfeld inspireren om er weer eens vaker mee aan de slag te gaan.

Bijgerechten

Hoofdgerechten

Aardappelsalades

Wat weet jij over de aardappel?

Leer opnieuw de rassen kennen! Ieder ras heeft z’n eigen smaak, z’n eigen kleur en ook z’n eigen kooktype. Je ontdekt vanzelf wat jouw favoriete aardappelras is.

Lees hier meer over de verschillende aardappelsoorten.

Weet wat je eet en wat je proeft is ons motto. Weet jij bijvoorbeeld wanneer de aardappelen geoogst worden? Want ook de aardappel kent zo z’n seizoenen. Ontdek het in onderstaande artikelen.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten