Aardappel heb je gewoon altijd in huis

De nieuwste aardappelrecepten

De aardappel is echt een spannend ingrediënt. Waarom worden deze knollen toch altijd als saai gezien? Ontdek op deze pagina hoe oneindig de mogelijkheden met aardappel wel niet zijn.

Oh met aardappelen bedoelen we niet die geschilde dingen in een zakje. Ook daar is heel veel variatie in. Nee, als wij het over aardappelen hebben dan hebben we het nog altijd over een Nicola, een Eigenheimer, een Opperdoezer Ronde etc etc.

Want die verschillende rassen zeggen alles over de eigenschappen van jouw ingrediënt en dat ingrediënt maakt tenslotte jouw gerecht.

Ontdek hier de vele mogelijkheden. Echte basics, luxere basics, bijgerechten, frietjes, salades, hoofdgerechten en nog veel en veel meer. Ga er eens mee aan de slag en leer de basics uit je hoofd. Zo zet je vaker een lekker aardappeltje op tafel!

Aardappelsoorten

Er zijn ontzettend veel aardappelsoorten. Wij hebben de 50 meest voorkomende soorten op een rij gezet, inclusief schilkleur, kooktype, verkrijgbaarheid.

Lees verder

Patatjes worden van aardappel gemaakt. Hadden we dat al verteld?

De lekkerste aardappelsalades maak je zelf

Aardappelpuree uit een pakje? Niet doen hoor!!!

Aardappelteelt in beeld

Bijgerechten met aardappel

De echte aardappel basics

Maak ook eens....

Aardappelkroketjes zelf maken

Onweerstaanbaar lekker, deze zelfgemaakt aardappelkroketjes. Arianne begeleidt je stap-voor-stap door deze klus. Serveer ook eens als aardappelballetjes.

Rösti van aardappel

Rösti is eigenlijk een ontbijtgerecht maar wij serveren het als bijgerecht. Het is super eenvoudig zelf te maken en je...

Hoofdgerechten met aardappel

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten