Aardappels

Ouderwets lekker!

Aardappels met een naam en met een smaak

Gewoon een aardappel. Nee, niet voorgekookt, alvast geschild of diepgevroren en al helemaal geen poeder uit een pakje dat de naam aardappelpuree draagt. Gewoon een aardappel. Zo’n knol die je moet schillen. Hier lees je alles over de aardappel en geven we je heel veel tips & recepten. Haal uit die bruine knollen wat er daadwerkelijk in zit en dat is vooral heel veel smaak en voedingswaarde.

Zo zet je een lekkere aardappel op tafel ( Keukenbasics )

Aardappelen koken, bakken, pureren, het zijn absolute keukenbasics die lang niet iedereen onder controle heeft. Omwille van het gemak wordt er dan vaak voor panklare oplossingen gekozen. De bereidingswijze staat dan op de verpakking. Lekker makkelijk toch? Of….

Als je voor smaak gaat leer je onderstaande basisrecepten met aardappelen uit je hoofd. En echt, je leert het snelst als je het gewoon regelmatig doet. Zo eet je niet alleen lekkerder, maar ook veel voordeliger.

Inspiratie: Serveer een aardappel met trots

De aardappel wordt te vaak als saai gezien. Er is echt niets saai aan een aardappel. Op Lekker Tafelen vind je volop inspiratie om met trots een aardappel te serveren. Gerechten en recepten waar iedereen enthousiast van wordt. Jij ook?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief

Rassen en smaken

aardappelEr zijn talloze soorten en rassen aardappelen. Ze verschillen onderling van schilkleur, smaak en seizoen. Een beetje liefhebber zal zijn of haar smaak heel goed kennen. Helaas wordt er steeds meer gekozen voor massa. Goedkope aardappelen waarbij je geen idee hebt welk ras je koopt. Jammer, want daarmee wordt de aardappel inderdaad saai. Mislukte teelt experimenten komen toch in de winkel terecht onder de naam snelschillers of consumptie aardappelen. Ze zijn of kwetsbaar, of smakeloos.

Probeer eens een eigenheimer, een bildstar, een doré, een irene, een eersteling of een opperdoezer ronde. Stuk voor stuk zijn het smaakvolle rassen die we meer zouden moeten waarderen. Onze naam zegt het al. Lekker Tafelen wordt pas echt lekker als je weet wat je eet.

Hopelijk inspireert deze pagina je om deze gezonde bruine knollen weer vaker te kopen en te eten. Er zijn mogelijkheden genoeg om ze iedere dag van de week op een andere manier te serveren. Natuurlijk wissel je af en toe af met pasta of rijst. Over het algemeen worden pasta’s en rijstgerechten met veel minder groenten gegeten dan aardappelgerechten. Lekker zijn vooral ook de aardappelschotels. Gebakken aardappeltjes met vlees, vis, kaas of groenten die je serveert met een salade. In de zomermaanden zijn aardappelschotels en aardappelsalades populair. In de wintermaanden de ovenschotels, gratins en stamppotten. Zo tafel je het hele jaar door lekker.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten