We beginnen met sorry zeggen, maar we zijn levensgenieters. We houden van vers fruit, maar in dit gerechtje worden de gezonde eigenschappen een “beetje” genegeerd. We hebben het over een (droom)dessert met vers fruit, maar ook veel suiker en boter. Gebraden ananas.
- 1 hele ananas
- 150 gram roomboter
- 3 grote kaneelstokjes
- 2 flinke takken rozemarijn
- 150 gram bruine basterdsuiker
Erbij:
- Kletskoppen
- Bolletje (straciatella)ijs
- Verse munt of citroenmelisse (Garnering)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de ananas, liefst met een ananas schiller want de kern, het hartje, moet er ook uit. Stop vervolgens dat lege hartje vol met de geurige kaneelstokjes en rozemarijn takjes. Leg de ananas in een ovenschaal. Smelt de roomboter in een braadpan. Voeg de basterdsuiker toe en laat het geheel even karameliseren. Laat het echter niet verbranden! Giet de saus over de ananas in de ovenschaal. Laat de ananas in de voorverwarmde oven ca. 30 minuten garen. Bedruip de ananas ondertussen steeds met de saus.
Leg de kletskoppen op een bordje. Schep er bolletjes straciatella ijs op. Leg er een kletskopje bovenop. Garneer alvast met een paar blaadjes munt of citroenmelisse.
Haal de ananas uit de oven. Verwijder kaneelstokjes en de takjes rozemarijn. Schep nog eens de saus over de ananas en snijd deze vervolgens in kwarten. Leg deze op de bordjes naast het bolletje ijs.
Eet smakelijk