Recepten om zelf te maken



Groenten; Eet elke dag verse groenten van het seizoen

Terug naar homepage

Groenten; Eet elke dag verse groenten van het seizoen – Dat we meer groenten moeten eten weten we allemaal. Toch lijkt het nog lastig om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te halen. De oorzaak? Daar kunnen we uitgebreid over schrijven, wij beperken ons liever tot het delen van onze inspiratie. De vier seizoenen zijn echt van belang als je meer groenten wil gaan eten. Groenten zijn in het seizoen niet alleen voordeliger, maar ook lekkerder. Door de seizoenen in ere te houden wisselt je dagelijkse menu vanzelf. Daag daarbij jezelf uit om ook eens iets nieuws te ontdekken.

voorgerechten met asperges - voorgerecht

Asperges; Nog tot 26 juni genieten van het witte goud

Het aspergeseizoen eindigt op 26 juni. Geniet er dus van zolang het nog kan. Je moet er daarna echt weer een jaar op wachten.

Voor iedereen die beschikt over Sous-vide apparatuur: Asperges, sous-vide bereiden is een absolute aanrader!

 


Groenten; Recepten & Inspiratie

Groenten kalender

Er zwerven talloze groenten kalenders op het internet. Maar hoe betrouwbaar zijn ze eigenlijk? Ze vertellen je bijna allemaal dat spinazie en sla het hele jaar rond verkrijgbaar zijn. Dat zijn ze ook, maar dan worden ze geïmporteerd of in verwarmde kassen verbouwd. Een groenten kalender zoek je juist op om een duurzame keuze te maken toch? Wij hebben dan ook de echte seizoensgroenten voor je op een rij gezet. In deze kalender tref je echt alleen de groenten die van de volle grond beschikbaar zijn. Zet je deze groenten op tafel? Dan ben je lekker duurzaam bezig!


Spinazie

Ontdek op Lekker Tafelen wat je allemaal met verse spinazie kunt. Want met deze gezonde blaadjes zijn geschikt voor salades, soepen, ovenschotels en nog veel meer. Je kunt de blaadjes wokken, koken en stomen.

daslooksoep

Daslook; De wilde knoflook

Daslook wordt eigenlijk gezien als onkruid. Het groeit gewoon in het wild, maar is een prima alternatief voor knoflook. Van daslook maak je soep, maar ook je eigen daslook olie.

Koken van het seizoen