Recepten om zelf te makenGroenten; Eet elke dag verse groenten van het seizoen

Terug naar homepage

Groenten; Eet elke dag verse groenten van het seizoen – Dat we meer groenten moeten eten weten we allemaal. Toch lijkt het nog lastig om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te halen. De oorzaak? Daar kunnen we uitgebreid over schrijven, wij beperken ons liever tot het delen van onze inspiratie. De vier seizoenen zijn echt van belang als je meer groenten wil gaan eten. Groenten zijn in het seizoen niet alleen voordeliger, maar ook lekkerder. Door de seizoenen in ere te houden wisselt je dagelijkse menu vanzelf. Daag daarbij jezelf uit om ook eens iets nieuws te ontdekken.

Voorjaarssalades; Verse salades om het voorjaar te vieren

Voorjaarssalades; Verse salades om het voorjaar te vieren

Zet het voorjaar op tafel met salades van jonge voorjaarsgroenten. Met de juiste dressing is dit echt genieten.

groenten

Verse kruiden gebruiken in de keuken

Het gebruik van verse kruiden stijgt, maar het zou nog veel populairder moeten worden. Wij adviseren echt om je eigen kruiden te kweken en die volop te gaan gebruiken.

 

Raapsteeltjes; ze zijn er weer

Heerlijk als in het voorjaar die eerste raapsteeltjes weer bij de groenteman verschijnen.

Frisse salade met zalm, radijs en sinaasappel

Radijs; Haal het lentegevoel binnen

Knapperig, pittig en sappig. Dat zijn goede radijsjes. Haal het lentegevoel in de keuken.


Groenten; Recepten & Inspiratie


groenten

Asperges; Ze komen er weer aan

Vanaf half april zijn er weer asperges verkrijgbaar. Ze worden echter al op diverse plekken aangeboden. Op Lekker Tafelen ontdek je de vele mogelijkheden van deze vorstelijke groente. Bovendien geven we je volop tips over het gebruiken van asperges. Hoe maak je ze schoon?, hoe bewaar je asperges?, hoe worden asperges geteeld? Wij leggen het uit.

 

Groenten kalender

Er zwerven talloze groenten kalenders op het internet. Maar hoe betrouwbaar zijn ze eigenlijk? Ze vertellen je bijna allemaal dat spinazie en sla het hele jaar rond verkrijgbaar zijn. Dat zijn ze ook, maar dan worden ze geïmporteerd of in verwarmde kassen verbouwd. Een groenten kalender zoek je juist op om een duurzame keuze te maken toch? Wij hebben dan ook de echte seizoensgroenten voor je op een rij gezet. In deze kalender tref je echt alleen de groenten die van de volle grond beschikbaar zijn. Zet je deze groenten op tafel? Dan ben je lekker duurzaam bezig!


Spinazie

Ontdek op Lekker Tafelen wat je allemaal met verse spinazie kunt. Want met deze gezonde blaadjes zijn geschikt voor salades, soepen, ovenschotels en nog veel meer. Je kunt de blaadjes wokken, koken en stomen.

daslooksoep

Daslook; De wilde knoflook

Daslook wordt eigenlijk gezien als onkruid. Het groeit gewoon in het wild, maar is een prima alternatief voor knoflook. Van daslook maak je soep, maar ook je eigen daslook olie.

Koken van het seizoen