Bladgroenten; Vers & Gezond eten waar je blij van wordt

Bladgroenten – Kennen jullie de blaadjes nog? Wat was de laatste keer dat jij een krop andijvie in handen had? Of, wanneer heb jij voor het laatst spinazie gewassen? Verpakte groenten zijn helaas steeds meer de norm geworden.

Wie zich een beetje verdiept in verse groenten en de daarbij behorende seizoenen zal al snel tot de ontdekking komen dat verse groenten echt lekkerder zijn. Bovendien kun je de restjes van verse, door jou zelf gesneden groenten veel makkelijker verwerken. Maak van het restje een salade, verwerk het in een smoothie of laat het in een wokschotel belanden.

Bladgroenten aan een krop zijn veel goedkoper

Je bent wel degelijk voordeliger uit als je ongesneden groenten koopt. Een krop van een kilo andijvie kost je zo’n 1 tot 1 ½ euro Voor een zak andijvie waar nog niet de helft in zit (400 gram) betaal je hetzelfde. Toch maar even zelf snijden dus. Tips om te beginnen vind je hier.

Andijvie

Andijvie

Wat ons betreft is andijvie één van de mooiste bladgroenten. Helaas wordt deze steeds minder als krop verkocht. Die prachtige kroppen zijn echter heel geschikt voor stamppotten, salades en ook in een quiche, ovenschotel of wokgerecht doet andijvie het prima.

Meer andijvie

spinazie

Spinazie

Verse spinazie geeft het nodige kookplezier. Onder de bladgroenten zijn ze het meest geliefd en ook het meest veelzijdig. Wat kun je veel met deze groente! Ontdek de verschillende recepten, we hebben er echt heel veel.

Meer spinazie

Jaarrond beschikbaar

Bij bladgroenten eet je ( de naam zegt het al ) het blad van de plant. Het grappige is dat bladgroenten tegenwoordig het hele jaar door beschikbaar zijn. Soms uit kassen, soms van de volle grond en soms uit het buitenland. Bedenk je eens dat we vroeger afhankelijk waren van het echte seizoen. Het is dus pure luxe dat de bladgroenten nu jaarrond beschikbaar zijn.

Nitraat & Nitriet; Hoe zit dat?

Spinazie zou je niet op mogen warmen en bladgroenten en vis zouden niet samengaan. Jarenlang is hiervoor gewaarschuwd, maar sinds nieuw onderzoek in 2014 kunnen we dit naar het rijk der fabelen verwijzen. Warm bladgroenten gerust nog een keer op en eet ze met een gerust hart bij een stukje vis.

Zilte groenten

Zilte groenten

Ontdek de zilte groenten! Dit zijn de groenten van de toekomst. Zeekraal, lamsoren, maar ook zeewieren. Hier vind je tips & recepten met zilte groenten.

Meer zilte groenten

Witlof

Witlof

Witlof is jaarrond verkrijgbaar maar vooral in deze tijd van het jaar op z’n voordeligst. Lekker Tafelen inspireert je met tips en recepten met witlof.

Meer witlof

Raapsteeltjes

Raapsteeltjes

Raapsteeltjes of raapstelen zijn een heerlijke voorjaarsgroenten. Verkrijgbaar vanaf februari / maart. Hier vind je tips & recepten met deze groente.

Meer raapsteeltjes

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten