Recepten om zelf te makenVlees; Maar dan wel van een echte slager

Terug naar homepage

 

Vlees – Dat we met z’n allen wat minder vlees moeten gaan consumeren is inmiddels hopelijk wel bekend. Wat ons betreft is dat een kwestie van iets meer betalen voor een kilo vlees. Ga op zoek naar een echte slager. Zoek ook contact met je slager. Zorg er ten alle tijde voor dat je weet waar jouw stukje vlees vandaan komt. Respect is het sleutelwoord. Dat is dus niet een kiloknaller van de supermarkt, en het is ook wat anders dan de gangbare keurmerken. Weet wat je eet!

Waarom naar de echte slager?

Ook bij de slagers zit er kaf onder het koren. De ene slager maakt zich alleen maar druk over zijn omzet of winst, de andere slager gaat voor een puur en lekker stukje vlees. Wij kunnen prima vriendjes worden met die laatste. Is de kwaliteit van het vlees goed, dan geven we daar graag iets meer voor uit. Je proeft het echt!Stoven - Stoofschotels

Stoven; Heb jij de smaak al te pakken?

Stoofschotels passen bij de herfst en de winter. Heerlijk zacht en mals stoofvlees dat je de hele dag al ruikt in huis. We zetten wat ideeën voor je op een rij.

Gevulde kipfilet met spinazie, gewikkeld in parmaham

Kipfilet met spinazie en Parmaham

Ook kipfilet kun je prima aan gasten voorzetten. Dat staat niet goedkoop als je dit recept volgt. Ze zullen er van smullen!

vlees marineren

8 Heerlijke en snelle vleesmarinades

Met basis ingrediënten uit jouw keukenkastje maak je de lekkerste marinades. Die halen we dus niet meer uit een flesje, je bent dan echt duurder uit.

Lekker nostalgisch: zelf jus maken

Chutney, Compote, Sauzen en Jus

Zelf jus makenPaddenstoelensausChimichurrriTzatzikiRode uien chutneyKnoflooksausRode wijnsausPindasausPortsausCranberry compoteMango chutney – PaprikasausTomaten chutneyChilisaus – Uienconfituur

Koop je een goed stuk vlees? Dan heeft het vaak geen saus nodig. Als je toch saus gebruikt maak je die natuurlijk zelf. Probeer de juiste balans te zoeken zodat de natuurlijke smaak van je vlees niet verloren gaat

Stoofvlees

Stoven met rundvlees, de riblap, sucadelap en de runderlap

We zijn dol op stoven met rundvlees. Maar welk stuk vlees kies jij voor je stoofschotel? Worden het Sucadelappen, Riblappen of Runderlappen? We leggen de verschillen voor je uit. Daarnaast geven we handige tips om het beste uit jouw stoofschotel te halen. We leggen uit waarom je een scheutje azijn of citroensap toevoegt en we vertellen waarom je het beste kunt kiezen voor een gietijzeren pan met een dikke bodem.

Een goede vleeskeuze resulteert in een beter stoofgerecht


Vlees verantwoord

Klik op de afbeelding voor bijbehorend verhaal

Rundvlees

Rundvlees

Tips bij de bereiding van rundvlees + recepten

Varkensvlees

Varkensvlees

Tips bij de bereiding van varkensvlees + recepten

Lamsvlees

Lamsvlees

Tips bij de bereiding van lamsvlees + recepten

Kalfsvlees

Kalfsvlees

Tips bij de bereiding van kalfsvlees + recepten

Kip recepten en tips

Kip; Het meest ondergewaardeerde stukje vlees

Massa is kassa en dat geldt vooral als we het hebben over kip. De lage kilo prijzen zijn te danken aan mega stallen en daar maken we met z’n allen nog steeds dankbaar gebruik van. Tijd om te veranderen. Eet minder kip en als je dan kip eet, koop dan kip waar je in ieder geval alles van weet. Dat stukje respect mag je terugzien op je bord. Op Lekker Tafelen vind je talloze bereidingswijzen van een eerlijk kippetje. Stap af van kipsnippers in een roerbakschotel en geniet van echte gerechten met respect voor het dier en het milieu.

vlees-kerntemperaturen