Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vlees; Maar dan wel van een echte slager

Vlees – Dat we met z’n allen wat minder vlees moeten gaan consumeren is inmiddels hopelijk wel bekend. Wat ons betreft is dat een kwestie van iets meer betalen voor een kilo vlees. Ga op zoek naar een echte slager. Zoek ook contact met je slager. Zorg er ten alle tijde voor dat je weet waar jouw stukje vlees vandaan komt. Respect is het sleutelwoord. Dat is dus niet een kiloknaller van de supermarkt, en het is ook wat anders dan de gangbare keurmerken. Weet wat je eet!

Waarom naar de echte slager?

Ook bij de slagers zit er kaf onder het koren. De ene slager maakt zich alleen maar druk over zijn omzet of winst, de andere slager gaat voor een puur en lekker stukje vlees. Wij kunnen prima vriendjes worden met die laatste. Is de kwaliteit van het vlees goed, dan geven we daar graag iets meer voor uit. Je proeft het echt!

[row][double_paragraph]

cordon-bleu-header

Huisgemaakte Cordon bleu

Sous vide kip; sappig en vol van smaak

Sous vide gegaarde kip wordt supermals

[/double_paragraph][double_paragraph]

Gehakt

Gehakt, de meest veelzijdige stukjes vlees. Weet je echt wat je eet?

Gehakt bestaat uit dierlijk vlees en dierlijk vet, koop je vers en maak je zelf aan. Wat zijn de regels voor de samenstelling (zonder rare toevoegingen)?

[/double_paragraph] [/row]


barbecue recepten

De barbecue mag weer aan!

Met de komst van de zomer begint het bij velen weer te kriebelen. Op vrijdag 7 april werd het BBQ seizoen dan ook officieel geopend door Bastard en HarlemBBQ. Maar was dat seizoen wel gesloten? Barbecueën doen we steeds meer het jaar rond. De mogelijkheden worden steeds groter met de apparatuur die voorhanden is. Belangrijker vinden wij echter…. wat leg je op die barbecue? Bekijk de grote Lekker Tafelen barbecue special met alle ins en outs.


[row][third_paragraph]

Lekker nostalgisch: zelf jus maken

[/third_paragraph][paragraph_right]

Chutney, Compote, Sauzen en Jus

Zelf jus makenPaddenstoelensausChimichurrriTzatzikiRode uien chutneyKnoflooksausRode wijnsausPindasausPortsausCranberry compoteMango chutney – PaprikasausTomaten chutneyChilisaus – Uienconfituur

[blockquote style=”3″]Koop je een goed stuk vlees? Dan heeft het vaak geen saus nodig. Als je toch saus gebruikt maak je die natuurlijk zelf. Probeer de juiste balans te zoeken zodat de natuurlijke smaak van je vlees niet verloren gaat[/blockquote]

[/paragraph_right][/row]

[row][double_paragraph]

Tournedos, entrecote, biefstuk, hoe zit dat ook alweer?

Tournedos, entrecote, biefstuk, hoe zit dat ook alweer? Herken je dit: je zit in een restaurant, je hebt de menukaart voor je neus en daar staan ze weer: entrecote of een tournedos met groene pepersaus…….. Bij mij is dit altijd

[blockquote style=”2″]Een goede vleeskeuze resulteert in een beter stoofgerecht[/blockquote]

[/double_paragraph][double_paragraph]

Vlees verantwoord
Klik op de afbeelding voor bijbehorend verhaal

[/double_paragraph] [/row]

[row][forth_paragraph]

Rundvlees

Rundvlees

Tips bij de bereiding van rundvlees + recepten

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Varkensvlees

Varkensvlees

Tips bij de bereiding van varkensvlees + recepten

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Lamsvlees

Lamsvlees

Tips bij de bereiding van lamsvlees + recepten

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Kalfsvlees

Kalfsvlees

Tips bij de bereiding van kalfsvlees + recepten

[/forth_paragraph][/row]

[row][double_paragraph]

Kip recepten en tips

[/double_paragraph][double_paragraph]

Kip; Het meest ondergewaardeerde stukje vlees

Massa is kassa en dat geldt vooral als we het hebben over kip. De lage kilo prijzen zijn te danken aan mega stallen en daar maken we met z’n allen nog steeds dankbaar gebruik van. Tijd om te veranderen. Eet minder kip en als je dan kip eet, koop dan kip waar je in ieder geval alles van weet. Dat stukje respect mag je terugzien op je bord. Op Lekker Tafelen vind je talloze bereidingswijzen van een eerlijk kippetje. Stap af van kipsnippers in een roerbakschotel en geniet van echte gerechten met respect voor het dier en het milieu.

[/double_paragraph] [/row]

vlees-kerntemperaturen

Printen