• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Wijn

4 Stoere winterse wijnen uit Zuid-Amerika

door Anne-Wies
in Wijn
0
0
wijnen uit Zuid-Amerika

4 Stoere winterse wijnen uit Zuid-Amerika. De Barrel Selection wijnen van Salentein (Argentinië) en De Max Reserva wijnen van Errázuriz (Chili)

De Barrel Selection wijnen van Salentein, Argentinië

Het verhaal van Bodegas Salentein begint in de jaren 90 als de Nederlander Mijndert Pon tijdens een van zijn zakenreizen verliefd wordt op Argentinië. Tegen alle adviezen in plant hij zijn eerste wijnstokken aan in wat anderen als een ‘woestijn’ zagen. Hij bleek een visionair want zijn wijnen behoren inmiddels tot de top van Argentinië. De wijngaarden voor de Barrel Selection wijnen liggen hoog op de hellingen van het Andesgebergte in de Valle de Uco. Hier profiteren de druiven van optimale omstandigheden voor wijnbouw: warme zon overdag en koele nachten, een stenige, goed waterdoorlatende bodem en het pure smeltwater van de besneeuwde bergtoppen van de Andes. De Barrel Selection wijnen zijn, zoals de naam al zegt, gerijpt op eikenhouten vaten. Dit geeft de wijnen hun structuur en stevige body maar ook hun ronde karakter.

Salentein Barrel Selection Chardonnay

Exotisch, Vol, Zacht

Een zeer elegante, zachte en romige wijn. Goudgeel van kleur met aroma’s van tropisch fruit, honing, een lichte toast en vanille door de 6 maanden houtrijping.

Lekker bij stevige vissoorten zoals zeebaars, gebakken tong

Salentein Barrel Selection Malbec

Complex, Fruitig, Hout gelagerd

Een wijn met een mooie body en een fruitrijk karakter. Geuren en aroma’s van rood fruit, bramen, pruimen, chocolade en vanille.

Lekker bij gegrild vlees, wild, hazenpeper. Deze wijn kun je na de maaltijd ook lekker doordrinken bij een kaasplankje met (harde) kazen.

De Max Reserva wijnen van Errázuriz, Chili

Nog zo’n pionier was Don Maximiano Errázuriz. Al in 1870 plantte hij zijn eerste wijnstokken in de woeste Valle de Aconcagua in Chili. De onherbergzame omgeving vormt vandaag de dag nog steeds het perfecte decor voor wijnbouw met zijn natte en koele winters en warme en droge zomers in combinatie met de vochtige bries afkomstig van de Stille Oceaan. Het dorre landschap transformeerde onder leiding van Don Maximiano naar een gebied rijk aan wijngaarden van wereldklasse. Inmiddels staat Eduardo Chadwick Errázuriz, de 5e generatie aan het roer. De hoofd-wijnmaker heeft een Franse achtergrond. Hierdoor onderscheiden de wijnen van Errázuriz zich van andere Chileense wijnen: ze zijn minder bombastisch en hebben een meer klassiek Frans karakter. Errázuriz bezit verschillende wijngaarden, die worden aangeduid als MAX I t/m MAX VII. De Max Reserva wijnen zijn een blend van de mooiste druiven uit de verschillende MAX wijngaarden.

Errázuriz Max Reserva Chardonnay

Complex, Intens, Rijk, Zuiver

Deze complexe wijn is rijk aan tropisch fruit en honing. Het is een volle wijn met vanilletonen door de vergisting en 10 maanden rijping op eikenhouten vaten. De frisse citrustonen en mineraliteit zorgen ervoor dat hij niet log wordt.

Lekker bij romige visgerechten, licht gegrild vlees, avocado, schaal- en schelpdieren, gegrilde tonijn en salades met artisjokken.

Errazuriz Max Reserva Cabernet Sauvignon

Complex, Krachtig, Pittig, Rijp

Een wijn met body en structuur maar toch elegant. Je ruikt en proeft kersen, cassis mokka en een fijne kruidigheid. Ook in deze wijn vanilletonen door de rijping van 10 maanden op eikenhouten vaten. De afdronk is lang en vraagt om meer.

Lekker bij ossenhaas, wild, risotto met paddenstoelen.

Tags: wijnen
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

wijn-stamppot
Wijn

Welke wijn is lekker bij winterse stamppot

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels
Wijn

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels

Skaap wijnen
Wijn

Skaap Wijnen – Exclusieve import uit Zuid-Afrika

Dessertwijn
Wijn

Dessertwijn; Een feestelijk dessert vraagt om een feestelijke wijn

Wijnen bij stoofschotels - Wijn
Wijn

Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen