- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Decembertip: Cava – Planas Labereda Brut

Decembertip: Cava – Planas Labereda Brut – In deze decembermaand zetten we graag een fijne mousserende wijn op tafel en dat hoeft niet altijd per se een Champagne te worden. Deze Cava is het geworden: de Planas Labereda Brut!

Planas Labereda Brut

Cava is een mousserende wijn[1] uit Spanje die net zo wordt gemaakt als champagne: de tweede gisting, waarbij de bubbels ontstaan, vindt plaats in de fles. De wijnmaker heeft deze cava gemaakt van de authentieke cava druivenrassen xarello, macabeo en parellada die onder streng biologische en ecologische regels zijn geteeld. Er worden géén insecticiden, chemische hulpmiddelen, aromaverbeteraars, kleur- en smaakstoffen gebruikt. Bovendien bevat deze Cava geen toegevoegde suikers en sulfieten. Na een rijping van 15 maanden is hij op de markt gekomen.

Wat je proeft

De Planas Albareda Brut heeft een licht strogele kleur met heldergroene reflecties. Hij is elegant en heeft verfijnde bubbels. Aroma’s van noten en fruit fruit met tonen van geroosterd brood. Je proeft ook citrusfruit met een vleugje groen fruit gevolgd door een prettige en lange afdronk.

Lekker bij: de verfijnde bubbel maakt deze cava geschikt om ook ‘gewoon zo’ van te genieten en niet alleen op 31 december! Schenk hem ook bij feestelijke amuses met zalm, kaviaar, of andere vis of schaal-of schelpdieren.

Meer info & bestel

Links in dit recept:
  1. mousserende wijn: https://lekkertafelen.nl/wijn/champagne-cava-prosecco/