- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Chocolate in a Bottle: ‘Het beste uit twee werelden’

Chocolate in a Bottle – Als je aan chocolade denkt denk je al snel aan België en Frankrijk is voor ons Nederlanders nog steeds het belangrijkste wijnland. Hoe leuk is dan ook dit product: Chocolate in a Bottle!


Chocolate in a Bottle: ‘Het beste uit twee werelden’

Belgische chocolade en Franse wijn: wat hebben die met elkaar te maken? Nou, je vindt ze samen in Chocolate in a Bottle: ‘Het beste uit twee werelden’. Ik kreeg een proeffles toegestuurd en verwachte een dik-stroperige likeurwijn. Maar niets is minder waar. Het bleek een mousserende wijn, gemaakt van chardonnay druiven, waaraan natuurlijke extracten van cacao en hazelnoot zijn toegevoegd.

Wijn en chocolade: een geliefd koppeltje

Wijn en chocolade is een bekend en geliefd ‘koppeltje’. Denk maar eens aan een jonge vintage-port samen met pure chocolade. Of een oude witte port met (witte) chocolademousse. Maar wijn en chocolade in 1 fles? Dat is nieuw voor mij. De druiven groeien in het zonnige zuiden van Frankrijk, in de buurt van Perpignan en hij wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle, dus zoals champagne.

Hazelnoten en  cacao

We gaan hem testen. De wijn is bleekgeel van kleur. Als je de fles opent komt de hazelnootgeur je direct tegemoet. De cacao ruik je iets op de achtergrond. Hij is droog, lekker fris en heeft een fijne mousse. In de mond proef je ook duidelijk aroma’s van hazelnoten en cacao.  De wijn heeft slechts 6,5% alcohol en dat is fijn als je hem drinkt na een maaltijd waarbij al de nodige wijnen zijn geschonken. Maar er is ook nog een variant van de Chocolate in a Bottle met 0% alcohol en die is ook nog eens HALAL!

Lekker bij chocolade of fruit

Serveer deze Chocolate in a Bottle koud (6-8 graden) en geniet ervan bij je nagerecht. Als het dessert bestaat uit chocolade versterken de wijn en het dessert elkaar. Kies je voor fruit, dan vullen de smaken elkaar mooi aan. Een lekker dessert bij deze wijn is bijvoorbeeld chocolademousse met rood fruit of een flan van perzik. Of de ouderwetse Pêche Melba. Ook bij een stukje Sachertorte zal hij niet misstaan.

En o ja, de flessen zien er schitterend uit, dus Chocolate in a Bottle is ook leuk om cadeau te geven!

Te koop bij: flesjewijn.com[1]

Links in dit recept:
  1. flesjewijn.com: https://www.flesjewijn.com/