Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Een virtuele vlucht boven de Champagne

Champagne, een moeilijk jaar door hagel en regen. 30% minder oogst maar wel een goede kwaliteit. Bovendien een nieuwe champagne film en een champagne app.

0 388

Een virtuele vlucht boven de Champagne – Op de jaarlijkse ‘Nederlandse dag van de Champagne-wijnen’ worden aan de pers de laatste cijfers en nieuwtjes over champagne gepresenteerd. Grégoire Van den Ostende (directeur van het Benelux Champagne Bureau) en Thibaut Le Mailloux (communicatie-directeur Comité Champagne) laten weten dat 2016 een moeilijk jaar was voor de druiventelers in het Champagne-gebied.


Goede kwaliteit

Er is heel veel regen gevallen de eerste helft van het jaar. In het voorjaar had men veel last van vorst en hagel en aan het eind van de zomer was het zo heet dat er schade ontstond door zonnebrand. Totaal heeft men dit jaar 30% minder kunnen oogsten. Er zijn dus minder druiven, maar de sterke trossen die het hebben overleefd zijn gelukkig van een goede kwaliteit. Omdat de meeste champagnes een blend zijn van verschillende jaargangen is een enkele slechte oogst niet fijn, maar geen directe ramp.

Een virtuele vlucht boven de Champagne

Dan komen de heren met leuk nieuws! Op 4 juli 2015 werden de Champagne-hellingen, champagnewijnhuizen- en kelders ingeschreven op het Werelderfgoed van het UNESCO. Om dit te vieren heeft het Comité Champagne een 360° film laten maken waarbij het lijkt alsof je over het Champagne-gebied vliegt. Dat ziet er werkelijk spectaculair uit! Je vliegt over de hellingen en over de straat waar alle grote champagne-huizen gevestigd zijn terwijl je vanuit de wijngaarden wordt toegesproken. Kijk maar eens op www.360.champagne.com.

E-learning app over champagne

Ook is er een heel leuke E-learning app ontwikkeld. Daarmee leer je alles over champagne. De app bevat een korte quiz waarmee je niveau wordt geëvalueerd. Er zijn in totaal drie niveaus. De app is leuk voor de absolute beginner, maar ook voor de gevorderde champagne-liefhebber die zijn of haar kennis wil bijspijkeren of meer wil leren over champagne. Kijk op www.champagnecampus.com voor deze app.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer