• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 11, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Wijn

Kreeftenwijn 2016, de Weissburgunder Trocken, Weingut Lorenz & Söhne

door Anne-Wies
in Wijn
0
0
Kreeftenwijn 2016, de Weissburgunder Trocken, Weingut Lorenz & Söhne

Kreeftenwijn 2016, de Weissburgunder Trocken, Weingut Lorenz & Söhne – Donderdag 31 maart is het Oosterscheldekreeft-seizoen geopend. Aan Joop Braakhekke, maître-restaurateur van restaurant Le Garage, TV-kok en kookboekschrijver viel de eer te beurt de eerste kreeft in ontvangst te nemen. Op deze bijzondere dag is ook de kreeftenwijn 2016 bekend gemaakt. Dit jaar is dat een witte wijn uit Duitsland: een Weissburgunder Trocken van Weingut Lorenz & Söhne.

De familie

Het Weingut is in 1950 opgericht. Oorspronkelijk was het een gemengd bedrijf. Men bracht de druiven naar de coöperatie alwaar er wijn van werd gemaakt. In de 70er jaren echter, begon zoon Werner zelf wijn te maken van hun druiven. En dat doet hij nog steeds met groot succes. Inmiddels is de derde generatie aangetreden en bezit de familie zo’n 40 hectare wijngaard in de Nahe. Deze wijnstreek heeft een zeer divers “terroir”. Dat wil zeggen dat er veel verschillende bodemsoorten, hoogtes en klimaatverschillen zijn. Daardoor kan de familie Lorenz veel verschillende druivensoorten aanplanten en dus ook veel verschillende soorten wijn maken.

Kreeftenwijn

De kreeftenwijn is een Weissburgunder. Deze druif is ook bekend onder de naam Pinot Blanc. Het is een niet al te zware, frisse witte wijn. Je proeft aroma’s van peer en honing. Hij heeft een klein beetje hout gehad wat hem rond maakt en wat meer body geeft. In de afdronk heeft hij een klein bittertje. Een uitstekende keuze bij de Oosterschelde kreeft, vooral als je hem naturel bereidt. Hoewel een fris sausje met wat limoen het ook niet onaardig zal doen bij deze wijn.

Kreeftenwijn, het etiket

Kreeftenwijn Weissburgunder Trocken van Weingut Lorenz & SöhneElk jaar wordt het etiket van de kreeftenwijn door een andere kunstenaar ontworpen. Dit jaar is dat beeldhouwer, schilder, tekenaar en cartoonist Roland Deussen. Het etiket is een duidelijke grafische weergave van de Oosterscheldekreeft. “Alsof het een soort logo is, een logo van deze Rolls Royce van de zee.” aldus Roland. De diepblauwe kleuren van de zee en de rood en gele tinten van (gekookte) kreeft doen de rest: een mooi ontwerp.

 

Tags: Vis - KreeftVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchaaldierenVis - Verse viswijnenZeeland
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

wijn-stamppot
Wijn

Welke wijn is lekker bij winterse stamppot

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels
Wijn

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels

Skaap wijnen
Wijn

Skaap Wijnen – Exclusieve import uit Zuid-Afrika

Dessertwijn
Wijn

Dessertwijn; Een feestelijk dessert vraagt om een feestelijke wijn

Oesters en wijn
Wijn

Oesters; Welke wijn drink je daarbij?

Wijnen bij stoofschotels - Wijn
Wijn

Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?

Sangiovese
Wijn

Sangiovese, de wijn en de druif

Chablis Chardonnay
Wijn

Chardonnay, een wijn en een druif

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!

Check het recept of lees de info
Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Recept in de picture

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Teri betekent glans en yaki betekent bakken. Wij krijgen er trek van. Jij ook? Kip Teriyaki staat echt zo op tafel. De Japanse keuken thuis.

Check het recept of lees de info
Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline

Bloemkool mousseline

Handige kooktips

kokkels
Kookschool

Kokkels; Duurzame delicatesse uit de Waddenzee

Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.

Check het recept of lees de info
Tomme de Savoie

Tomme de Savoie; uit de Franse Alpen

Emmentaler

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Connie Derks op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • lili op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • Connie Derks op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Benita op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen