Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kreeftenwijn 2016, de Weissburgunder Trocken, Weingut Lorenz & Söhne

De kreeftenwijn is een Weissburgunder. Deze druif is ook bekend onder de naam Pinot Blanc. Het is een niet al te zware, frisse witte wijn. Je proeft aroma’s van peer en honing. Hij heeft een klein beetje hout gehad wat hem rond maakt en wat meer body geeft. In de afdronk heeft hij een klein bittertje. Een uitstekende keuze bij de Oosterschelde kreeft, vooral als je hem naturel bereidt.

0 417

Kreeftenwijn 2016, de Weissburgunder Trocken, Weingut Lorenz & Söhne – Donderdag 31 maart is het Oosterscheldekreeft-seizoen geopend. Aan Joop Braakhekke, maître-restaurateur van restaurant Le Garage, TV-kok en kookboekschrijver viel de eer te beurt de eerste kreeft in ontvangst te nemen. Op deze bijzondere dag is ook de kreeftenwijn 2016 bekend gemaakt. Dit jaar is dat een witte wijn uit Duitsland: een Weissburgunder Trocken van Weingut Lorenz & Söhne.


De familie

Het Weingut is in 1950 opgericht. Oorspronkelijk was het een gemengd bedrijf. Men bracht de druiven naar de coöperatie alwaar er wijn van werd gemaakt. In de 70er jaren echter, begon zoon Werner zelf wijn te maken van hun druiven. En dat doet hij nog steeds met groot succes. Inmiddels is de derde generatie aangetreden en bezit de familie zo’n 40 hectare wijngaard in de Nahe. Deze wijnstreek heeft een zeer divers “terroir”. Dat wil zeggen dat er veel verschillende bodemsoorten, hoogtes en klimaatverschillen zijn. Daardoor kan de familie Lorenz veel verschillende druivensoorten aanplanten en dus ook veel verschillende soorten wijn maken.

Kreeftenwijn

De kreeftenwijn is een Weissburgunder. Deze druif is ook bekend onder de naam Pinot Blanc. Het is een niet al te zware, frisse witte wijn. Je proeft aroma’s van peer en honing. Hij heeft een klein beetje hout gehad wat hem rond maakt en wat meer body geeft. In de afdronk heeft hij een klein bittertje. Een uitstekende keuze bij de Oosterschelde kreeft, vooral als je hem naturel bereidt. Hoewel een fris sausje met wat limoen het ook niet onaardig zal doen bij deze wijn.

Kreeftenwijn, het etiket

Kreeftenwijn Weissburgunder Trocken van Weingut Lorenz & SöhneElk jaar wordt het etiket van de kreeftenwijn door een andere kunstenaar ontworpen. Dit jaar is dat beeldhouwer, schilder, tekenaar en cartoonist Roland Deussen. Het etiket is een duidelijke grafische weergave van de Oosterscheldekreeft. “Alsof het een soort logo is, een logo van deze Rolls Royce van de zee.” aldus Roland. De diepblauwe kleuren van de zee en de rood en gele tinten van (gekookte) kreeft doen de rest: een mooi ontwerp.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer