Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Dessertwijn tip: MS Moscatel IJswijn

Schenk eens een bijzondere wijn bij je dessert. De MS Moscatel IJswijn is een wel heel bijzondere dessertwijn uit Castilla La Mancha, centraal Spanje.

0 856

Dessertwijn tip: MS Moscatel IJswijn – Dit is een wel heel bijzondere dessertwijn. Hij komt uit Castilla La Mancha, centraal Spanje. Het is daar in de zomer heel heet, maar in de winter is het er bitter koud. De wijngaarden waar de druiven voor deze dessertwijn groeien liggen op een hoogte van 850 meter. De mocatel-druiven worden pas in november-december geplukt als ze bevroren zijn. Er komt dan bij het persen maar weinig sap vrij met in verhouding veel suiker. Een natuurlijk zoete dessertwijn is geboren!

De moscatel-druif heeft een heel eigen smaak. ‘Druivig’ zo zou je die het best kunnen omschrijven. Fris-zoet met honing en citrus.

Serveer deze wijn lekker koel, op een temperatuur van zo’n 6-8 graden. Drink hem bij een dessert met fruit, (vanille-)ijs of blauwe kaas. Maar ook bij voorgerechten als foie gras, paté met cranberrycompôte of (een salade van) geitenkaas met honing doet hij het goed!

Meer info & bestel

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More