• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Wijn

Rosé d’ Anjou, de zoete verleider

Anne-Wies door Anne-Wies
in Wijn
0
0
Rosé d’ Anjou zoete wijnen

Rosé d’ Anjou, de zoete verleider – Anjou staat bekend om zijn rosé’s. De wijngaarden van de wijnstreek Anjou liggen aan beide zijden van de rivier de Loire rond de stad Angers in de Franse Loirevallei. Deze vallei strekt zich uit van de Atlantische Oceaan in het westen, tot in het centrum van Noord-Centraal Frankrijk, nabij de stal Orléans. In Anjou, gelegen tussen de wijnstreken Muscadet  en Touraine, wordt rode en witte wijn gemaakt. Maar wij kennen uit deze streek vooral de rosé.

Rosé’s aan de zoete kan

Op een fles rosé uit de Anjou kun je de namen ‘Rosé d’Anjou’ of ‘Cabernet d’Anjou’ tegenkomen. Beide rosé’s zijn aan de zoete kant, maar dat wordt gecompenseerd door hun zuren. Cabernet d’Anjou is in Nederland de minst bekende. Hij wordt gemaakt van de druiven cabernet sauvignon of cabernet franc en is, door deze druivenrassen, vaak steviger dan zijn zusje de Rosé d’Anjou.

Lichte wijnen met weinig alcohol

Bij Rosé d’Anjou gaat er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Deze wijn kwam in de jaren 70-80 in de mode en is dat eigenlijk altijd gebleven. De druif waarvan hij wordt gemaakt is de grolleau, oftewel groslot, soms geblend met gamay. Deze druivenrassen geven lichte wijnen met weinig alcohol en dat is nou juist wat Rosé d’Anjou zo populair maakt. Het is een ‘pleaser’ waar je veel kanten mee uit kunt.

Rosé d’ Anjou, een roze duizendpoot

Serveer de Rosé d’Anjou altijd goed gekoeld. Het is een ongecompliceerde starter van een zomerse lunch of party. En, door het lage alcoholgehalte, kun je hem ook lekker doordrinken. Maar probeer hem ook eens bij charcuterie, gebakken of gefrituurde schaaldieren of visjes, pikante enchillada’s en andere pikante gerechten. Of….maak er een zomerse SLUSH van!

Slush van Rosé d’Anjou, hoe je dat maakt

  • Schenk de Rosé d’Anjou in een vriesbestendige bak
  • Voeg eventueel een scheutje frambozensiroop toe als je hem extra zoet wilt
  • Dek de bak af met plasticfolie en zet hem enkele uren in de vriezer terwijl je hem regelmatig goed doorroert met een vork
  • Als de Rosé d’Anjou begint te bevriezen is je slush klaar en kun je hem eruit lepelen en overdoen in mooie glazen
  • Serveer met een takje munt en geniet van je zomer!
Tags: wijnen
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

wijn-stamppot
Wijn

Welke wijn is lekker bij winterse stamppot

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels
Wijn

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels

Skaap wijnen
Wijn

Skaap Wijnen – Exclusieve import uit Zuid-Afrika

Dessertwijn
Wijn

Dessertwijn; Een feestelijk dessert vraagt om een feestelijke wijn

Oesters en wijn
Wijn

Oesters; Welke wijn drink je daarbij?

Wijnen bij stoofschotels - Wijn
Wijn

Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?

Sangiovese
Wijn

Sangiovese, de wijn en de druif

Chablis Chardonnay
Wijn

Chardonnay, een wijn en een druif

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen