Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rosé d’ Anjou, de zoete verleider

0

Rosé d’ Anjou, de zoete verleider – Anjou staat bekend om zijn rosé’s. De wijngaarden van de wijnstreek Anjou liggen aan beide zijden van de rivier de Loire rond de stad Angers in de Franse Loirevallei. Deze vallei strekt zich uit van de Atlantische Oceaan in het westen, tot in het centrum van Noord-Centraal Frankrijk, nabij de stal Orléans. In Anjou, gelegen tussen de wijnstreken Muscadet  en Touraine, wordt rode en witte wijn gemaakt. Maar wij kennen uit deze streek vooral de rosé.

Rosé’s aan de zoete kan

Op een fles rosé uit de Anjou kun je de namen ‘Rosé d’Anjou’ of ‘Cabernet d’Anjou’ tegenkomen. Beide rosé’s zijn aan de zoete kant, maar dat wordt gecompenseerd door hun zuren. Cabernet d’Anjou is in Nederland de minst bekende. Hij wordt gemaakt van de druiven cabernet sauvignon of cabernet franc en is, door deze druivenrassen, vaak steviger dan zijn zusje de Rosé d’Anjou.

Lichte wijnen met weinig alcohol

Bij Rosé d’Anjou gaat er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Deze wijn kwam in de jaren 70-80 in de mode en is dat eigenlijk altijd gebleven. De druif waarvan hij wordt gemaakt is de grolleau, oftewel groslot, soms geblend met gamay. Deze druivenrassen geven lichte wijnen met weinig alcohol en dat is nou juist wat Rosé d’Anjou zo populair maakt. Het is een ‘pleaser’ waar je veel kanten mee uit kunt.

Rosé d’ Anjou, een roze duizendpoot

Serveer de Rosé d’Anjou altijd goed gekoeld. Het is een ongecompliceerde starter van een zomerse lunch of party. En, door het lage alcoholgehalte, kun je hem ook lekker doordrinken. Maar probeer hem ook eens bij charcuterie, gebakken of gefrituurde schaaldieren of visjes, pikante enchillada’s en andere pikante gerechten. Of….maak er een zomerse SLUSH van!

Slush van Rosé d’Anjou, hoe je dat maakt

  • Schenk de Rosé d’Anjou in een vriesbestendige bak
  • Voeg eventueel een scheutje frambozensiroop toe als je hem extra zoet wilt
  • Dek de bak af met plasticfolie en zet hem enkele uren in de vriezer terwijl je hem regelmatig goed doorroert met een vork
  • Als de Rosé d’Anjou begint te bevriezen is je slush klaar en kun je hem eruit lepelen en overdoen in mooie glazen
  • Serveer met een takje munt en geniet van je zomer!

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in


Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.