Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rosé van de Reestlandhoeve, een feestelijk mousserende wijn voor Valentijn

Reestlander Royal, een wijn uit Overijssel. Deze rosé is gemaakt van de muscat bleu. Echt een verrassing voor jouw valentijn.

0 387

Rosé van de Reestlandhoeve, een feestelijk mousserende wijn voor Valentijn – Wat ben ik blij dat ik mijn surprisedoosje van de Reestlandhoeve op tijd in huis heb voor Valentijn. Want wát een leuke wijn is dit! Ik was hem bijna vergeten, die Reestlander Royal. En een wijn uit Overijssel, hoe bijzonder!


Dubbeldoeldruif

Blauwe druiven reestlandhoeveHij is gemaakt van de muscat bleu, een druivensoort die je niet veel ziet in de wijnproductie. Deze druif wordt niet alleen gebruikt om wijn van te maken, maar ook gegeten als gewone tafeldruif. Het is dus een zogenaamde dubbeldoeldruif. Wijn van deze druif had wijnmaakster Wilma geproefd in Baden-Baden, Duitsland. Daar was het een port-achtige wijn waar zij zó enthousiast over was dat ze besloot in haar eigen wijngaard in Nederland 1500 stokken muscat bleu aan te planten. Het maken van de port-achtige wijn in Overijssel was echter lastig. Baden-Baden is namelijk het warmste wijngebied van Duitsland waardoor het daar mogelijk is dit soort wijnen te maken. Door de warmte kunnen de druiven meer suikers krijgen en daardoor een hoger alcoholgehalte. Dat lukte Wilma in het koele Nederland niet maar ze gaf niet op.

Fris met een fijne mousse

Het resultaat van lang testen en uitproberen is deze Reestlander Royal geworden, een licht mousserende wijn met een laag alcoholgehalte (slechts 8%) en een heel mooie verhouding tussen zoet (restsuiker 45 gr) en zuur (restzuur 8,2 gr). Het is een frisse, lichtzoete roséwijn met een zachte mousse en een uitbundig neus van vers rood fruit en muscaat-druiven. Ook in de mond lekker fris rood fruit.

Wat is lekker bij deze wijn

Bosbessenpannenkoekjes met banaanValentijnsdag is dit jaar op zondag, dus begin je dag romantisch en verras je lief met een overheerlijk ontbijtje van bosbessenpannenkoekjes samen met een klein glaasje van deze feestelijk wijn. Of geniet ervan als romantisch aperitief, bij een dessert met rood fruit en niet al te donkere chocola of met een kaasplateautje met blauwschimmelkaas. Maar onthoud hem ook voor straks: dit is namelijk tevens een heerlijk zomerse terraswijn voor iedereen die niet van al te droge wijn houdt!

Meer informatie: De Reestlandhoeve
Lees meer over mijn bezoek aan De Reestlandhoeve

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer