Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Skaap Wijnen – Exclusieve import uit Zuid-Afrika

De exclusieve Skaap Wijnen komen uit Zuid-Afrika en worden in zeer kleine aantallen gemaakt, maar aan kwaliteit worden geen concessies gedaan.

0 933

Skaap Wijnen – Exclusieve import uit Zuid-Afrika – Toen Thierry Schaap, een succesvolle zakenman uit Huizen, in 2005 in Zuid-Afrika op vakantie was werd hij verliefd op ‘De Kaap’. Het klimaat, de natuur, de vriendelijke mensen en de geschiedenis, waar Nederland een belangrijke rol in speelde.

Skaap op de Schapenberg

Het duurde niet lang voordat Thierry Schaap besloot zich daar definitief te vestigen. In de wijnregio Stellenbosch kocht hij een hotel omringd door wijngaarden. Het kon geen toeval zijn dat die wijngaarden zich aan het eind van een wijnroute liggen die De Schapenberg Wijn Route heet! Het wijnhuis SKAAP Wines was geboren!

Skaap Winery

Maar dat ging natuurlijk niet allemaal vanzelf. Een van de beste wijnmakers van Zuid-Afrika, Riaan Oosthuizen, werd aangetrokken. Samen met Thierry Schaap en wijngaardmanager Jaco Mouton is hij verantwoordelijk voor de productie van de wijnen. Marie-hélène, Thierry’s zus, heeft de taak van ‘general manager’ op zich genomen en runt daarnaast het prachtige hotel Lalapanzi Lodge. Niet alleen voor de eigen mensen zorgt Skaap Winery goed, ook veel aandacht is er voor de lokale bevolking en het in stand houden van de biodiversiteit van De Kaap.

De Skaap etiketten

Dat de familie Schaap de lokale bevolking een warm hart toedraagt zie je ook aan de etiketten. De schapen daarop zijn gemaakt door lokale ‘township’ artiesten. Voor elk etiket staat een ander kunstwerk model. Zo zie je op de etiketten schapen gemaakt van ijzerdraad, kralen en andere materialen ‘van de straat’. Daarnaast worden de werken van de straat-kunstenaars tentoongesteld en ten gunste van de artiesten verkocht in het Lalapanzi hotel.


Skaap Wijnen

De productie van Skaap Winery is laag. Slechts zo’n 14.000 flessen wit en 9.000 flessen rood worden gemaakt, naast een kleine hoeveelheid rosé. Er worden geen concessies gedaan aan de kwaliteit. Die kwaliteit begint in de wijngaard: “You can’t make a great wine from poor grapes”. De Skaap wijnen zijn puur. In elke wijn is het eigen karakter van de gebruikte druif te proeven.

De wijnen van SKAAP WINERY worden in Nederland geïmporteerd door Siersma Wijnadvies

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer