- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Welke wijn bij kaasfondue?

Welke wijn bij kaasfondue? – Hmmm….. lekker én gezellig op een koude winteravond: Kaasfondue! Er zijn veel varianten op dit thema en net zoveel soorten lekkere wijn bij kaasfondue. Vanavond gaan we voor de originele Zwitserse Kaasfondue.


Frisse en lichte wijn

Kaasfondue is altijd wel wat aan de zware kant. Kies daarom dus voor een frisse en lichte wijn als tegenhanger. Meestal wordt gekozen voor een witte wijn bij kaasfondue, maar er zijn een paar rode wijnen die het ook goed bij doen bij een Zwitserse kaasfondue.

Zwitserse of Duitse wijn bij Kaasfondue?

Een Zwitserse wijn ligt voor de hand bij een klassieke Zwitserse kaasfondue[1]. Zwitserse wijnen zijn echter in Nederland heel moeilijk te vinden. De productie van wijn in Zwitserland is immers niet erg groot, de export naar Nederland duur én… de Zwitsers drinken hun eigen wijn zelf erg graag. Je kunt gelukkig ook andere wijnen kiezen dan alleen een Zwitserse wijn bij kaasfondue Wij kiezen vandaag voor drie keer Duitse wijn bij kaasfondue.

Hier vind je 3 tips voor een lekkere Duitse wijn bij kaasfondue. De wijnen komen alle drie van Weingut Zilliken uit de Duitse Moezelstreek. De steile hellingen van deze wijnstreek liggen langs de 554 km lange rivier de Moezel. Door de kronkels in deze rivier bestaan er veel verschillende micro-klimaatjes en daarmee veel verschillende mogelijkheden voor de wijnbouw. De Moezel streek is het meest bekend om zijn Riesling wijnen, maar ook de andere wijnen uit deze streek mogen er zijn! Proef maar mee!

Witte wijn: LEKKER FRIS EN SAPPIG MET FRISSE ZUREN

Zilliken Riesling Trocken € 9,95

Witte wijn: LICHT EN ROND MET EEN MEDIUM BODY

Zilliken Weissburgunder € 9,95

Rode wijn: FLUWEELZACHT MET WEINIG TANNINES

Zilliken Spâtburgunder (Pinot Noir) € 11,40

Geniet ervan! En… wat is jouw favoriete wijn bij een kaasfondue? Laat het weten in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd!

Links in dit artikel:
  1. Zwitserse kaasfondue: https://lekkertafelen.nl/kookschool/echte-zwitserse-kaasfondue-recept/