Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wijn bij kabeljauw of skrei; Drie tips voor een perfecte match

Zoek je een mooie wijn bij kabeljauw of skrei? Ontdek dan in dit artikel de perfecte wijn-spijs combinatie. Want wie een mooi stukje vis koopt en bereidt wil daar ook een mooie wijn bij schenken. Met deze informatie schenk je een perfecte wijn bij kabeljauw of skrei.

0 1.812

Wijn bij kabeljauw of skrei; Drie tips voor een perfecte combi –  Skrei? Ken jij dat? Dat is een kabeljauw! En op Lekker Tafelen vindt je er de heerlijkste recepten mee. Maar…. welke wijn is lekker bij skrei? Ik geef je drie tips!

Bij de Skrei uit de oven met een pittig korstje past een milde, aromatische wijn zoals deze Franse Tarani Sauvignon Blanc. Het licht aromatische karakter van de wijn doet het goed bij de zoete kruidigheid van de basilicum, tijm en marjolein en tempert tevens het pikante van de Spaanse peper.

Facts: €5,75 te koop bij Siersma Wijnadvies

Ga je voor het Winterse eenpansgerecht met Skrei, dan kies je liever voor een wat stevigere wijn. De spruitjes, savooiekool, pastinaken en koolrabi hebben immers allemaal vrij ‘aardse’ smaken die vragen om een iets stevigere wijn. De wortel, ui en erwtjes voegen een ‘zoetje’ toe aan het gerecht, waardoor de wijn ook niet té zwaar moet zijn. Een goede combinatie is die met een ronde Chardonnay zoals de Chardonnay Grande Cuvée van Domaine Laroche. Die heeft iets houtrijping gehad waardoor hij vol en rond is, zonder zijn frisheid te verliezen.

Facts: Ca. €7,95 te koop bij de wijnspeciaalzaak. Importeur: ORBwijn

Bij de Stamppot rode bietjes met op de huid gebakken Skrei kun je goed voor rood gaan. Kies een Pinot Noir, dat is een mooie keuze bij de bietjes én bij de vis. Pinot Noir heeft altijd een iets ‘aards’ en toch fruitrijk karakter. Deze Pinot Noir van Danie de wet is lekker soepel, met fris rood fruit en een lichte kruidigheid. Dat past, door de lichtzoete, aardse smaak van de bietjes en de ’notige’ geschaafde hazelnootjes, prima bij dit gerecht! Koel de wijn wel ietsje, dat is nog lekkerder!

Facts: €6,99, PLUS supermarkt

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer