Verse ingrediënten

VERS is het sleutelwoord op Lekker Tafelen. Koken met verse ingrediënten betekent puur koken. Je laat niets aan het toeval over en je weet dus exact wat je eet. Enige basiskennis over de verschillende producten is dan ook echt van belang. Op Lekker Tafelen leer je meer over deze verschillende productgroepen. We proberen je steeds weer te inspireren om met mooie basisproducten iets bijzonders op tafel te zetten.

Verse ingrediënten

aardappel

Aardappel heb je gewoon altijd in huis

De aardappel is echt een spannend ingrediënt. Waarom worden deze knollen toch altijd als saai gezien? Ontdek op deze pagina hoe oneindig de mogelijkheden met aardappel wel niet zijn. Oh met aardappelen bedoelen we niet die geschilde dingen...

Lees verder
verse groenten

Verse Groenten

Waarom is "Meer verse groenten eten" de eeuwige slogan? Waarom lukt het ons niet om onze dagelijkse hoeveelheid groente binnen te krijgen? Op deze pagina gaan we je overtuigen! Want groente eten is geen moeten, het is een...

Lees verder
vers fruit - zomer

Fruit

Vers fruit.  We weten allemaal hoe belangrijk dat is. Maar toch. We eten wel fruit, maar in steeds meer verschillende vormen. Hoe makkelijker hoe beter. Fruitsalades uit een bakje, ananas uit een blik en vruchtenyoghurt uit een...

Lees verder
Vlees

Vlees; Kies voor smaak en kwaliteit

Vlees is pure luxe. Er was een tijd dat we daar geen besef meer van hadden. Dat besef gaat steeds meer doordringen. Want door een te hoge vleesconsumptie ontstaan wantoestanden in megastallen en slachterijen. Ga voor vlees naar...

Lees verder
Vis

Vis; Lekkers uit de zee

Verse vis is een geweldige inspiratiebron in je keuken. Ontdek de lekkerste vissoorten en leer er weer mee werken. Koop visfilet of leer zelf vis fileren, het maakt niet uit. Zet één...

Lees verder
kaas

Kaas

Nederland is een kaas land. Is dat zo? Ja natuurlijk, we zijn wereldberoemd met onze Goudse kazen. Maar ook in andere landen worden de meest lekkere en bijzondere kaasjes gemaakt. Kaas maken is puur ambacht. Een...

Lees verder
Zuivel

Verse zuivel

Met zuivel zijn we allemaal groot gebracht. En nog altijd zijn we dol op zuivel. Melk, boter en room behoren tot de absolute basics in de keuken. Alleen de beste zuivel producten geven je een goed gevoel...

Lees verder
Eieren

Eieren; Alleskunners in de keuken

Eieren behoren tot de absolute basisingrediënten in de keuken. Eigenlijk hebben we diepe bewondering voor dit veelzijdige ingrediënt. In echt heel veel recepturen speelt het ei een meer dan belangrijke rol. Koop wel scharreleieren Je kunt...

Lees verder

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten