Verse ingrediënten

VERS is het sleutelwoord op Lekker Tafelen. Koken met verse ingrediënten betekent puur koken. Je laat niets aan het toeval over en je weet dus exact wat je eet. Enige basiskennis over de verschillende producten is dan ook echt van belang. Op Lekker Tafelen leer je meer over deze verschillende productgroepen. We proberen je steeds weer te inspireren om met mooie basisproducten iets bijzonders op tafel te zetten.

Aardappelen onverkoopbaar

Miljoen ton aardappelen door coronavirus onverkoopbaar kopt een vakblad. Er liggen nog veel aardappelen in de opslag die niet verkocht...

Kip met citroen en honing

Kip met citroen en honing

In dit recept voor kip met citroen en honing bakken we de aardappelen met de kip mee. Dit zorgt voor...

Raapstelen

Raapstelen; De smaak van het voorjaar

Raapstelen, raapsteeltjes, kelen, keeltjes, bladmoes of snijmoes verschillende namen die allemaal voor de zelfde voorjaarsgroente worden gebruikt.

Rijsttaart met appelschijfjes

Rijsttaart met appelschijfjes

Deze rijsttaart is een variant op de Limburgse rijstevlaai. Door de rijsttaart te bedekken met appel zal niemand vermoeden dat...

gyros zelf maken 5665

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Vis bitterballen van kabeljauw hapjes ideeen

Vis bitterballen van kabeljauw

Heerlijk krokante vis bitterballen met een vulling van kabeljauw. Met deze huisgemaakte vis bitterballen kun je aankomen bij de borrel....

Heek met notencrumble

Heek met notencrumble

De heek is wellicht bij ons niet zo bekend als de kabeljauw, toch is ook de heek een lekkere en...

Gepocheerde skrei

Gepocheerde skrei met eiersaus

Een traditioneel Noors gerecht is deze licht gepocheerde skrei met een saus van boter, hard gekookt ei en peterselie. Een...

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Laat je enthousiasme zien aan vrienden met deze bavarois. Echt een origineel dessert. Bij deze romige bavarois geven we veel...

Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Verse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...

Knoflook-kaasbrood

Knoflook-kaasbrood

Dit knoflook-kaasbrood is makkelijk en snel te maken, zit bomvol smaak en is echt heerlijk om bij de soep of...