Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Specials

In de rubriek specials vind je bundels van productinformatie en recepten.

Polenta recepten; de basis en verrassende variaties

Polenta is voedzaam, smakelijk en goedkoop. Met polenta kun je bovendien heel veel kanten op. Je moet het alleen even weten. Lekker Tafelen helpt je graag op weg met deze gevarieerde polenta recepten. Je vind hier volop inspiratie en natuurlijk vullen we onze polenta recepten aan met een voortreffelijke wijntip.

Pastasauzen; Zes klassiekers met liefde gemaakt

Pastasauzen haal je niet uit een pot! Die maak je zelf, daar stop je een flink portie liefde in en jouw pasta zal echt nooit meer hetzelfde zijn. Wij hebben zes huisgemaakte en klassieke pastasauzen voor je op een rij gezet. Laat je inspireren door de bijzondere variatie in deze pastasauzen.

Kipfilet recepten en inspiratie

Kipfilet is het meest misbruikte stukje vlees. We zien het helaas maar al te vaak als goedkoop gemaksproduct. Met deze kipfilet recepten willen we je vooral inspiratie bieden om te kiezen voor eerlijkere en smaakvolle kip. Met genoemde kipfilet recepten weet je steeds weer te verrassen. Tafel lekker!

Ravioli, een goed gevulde pasta

Ravioli is een gevulde pasta welke tegenwoordig in allerlei vormen kan worden geserveerd. Er valt nog veel te vertellen en te ontdekken over ravioli. Hier vind je en leuk stukje geschiedenis, een stap-voor-stap-instructie ravioli maken en uiteraard enkele heerlijke recepten.

9 ontbijt ideeën met banaan

De banaan wordt meestal gewoon uit het vuistje gegeten, toch kun je er heel veel meer lekkers mee maken. Wij geven je 9 ontbijt ideeën met banaan. Van tosti tot smoothie of een heerlijk zelfgebakken bananenbrood. Zorg met deze ontbijt ideeën wel dat je extra bananen in huis haalt.

Wintersport recepten om warm van te worden

Makkelijke wintersport recepten van klassiek tot modern. Onze ideeën over warme chocolademelk, apfelstrudel, tartiflette, en nog veel meer. Huisgemaakt! Met deze wintersport recepten waan je je thuis op de skipiste. Ook na een stevige wandeling in de winter bieden deze wintersport recepten heel veel inspiratie.

Soufflé maken; hier vind je tips en tricks

Een soufflé maken is superleuk om te doen. Je zet echt iets origineels op tafel. Maar een soufflé maken wordt vaak als moeilijk ervaren.Het is echter niet zo moeilijk als het lijkt en met deze tips lukt het jou voortaan ook. Soufflé maken wordt geen lastige klus maar een leuke uitdaging. Uiteraard inclusief recepten.

Aardpeer; niet heel mooi, wel erg lekker

Een aardpeer is echt één van de minst mooie groenten die we kennen, knobbelig, hobbelig en niet heel groot. Gelukkig doet het uiterlijk niets af aan de smaak want wat smaken ze lekker en wat is de aardpeer veelzijdig. Lees hier meer over deze knolgroente en probeer eens één van onze recepten.

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, lekkere ingrediënten voor volop genot na een middagje in de winterse natuur. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter en zijn daarmee een heerlijke maaltijd voor iedereen die uit school komt of een dag hard gewerkt heeft.