Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Yoghurttaartje met aardbeien

0 787

Taart is niet alleen maar slagroomtaart. Er zijn zeker veel gezonde alternatieven. Neem nou dit lekkere slanke yoghurttaartje met verse Hollandse Aardbeien. Daar kun je mee voor de dag komen zonder je schuldig te voelen. Je kunt het zelfs als dessert presenteren.

  • 500 ml yoghurt
  • 300 gram kwark
  • 500 gram aardbeien
  • 125 gram boter
  • 200 gram bastognekoeken, speculaas is ook lekker
  • 9 blaadjes gelatine
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml slagroom
  • scheutje olie

Vet een springvorm (26cm) in met een beetje olie. Smelt de boter. Doe de koekjes in een stevig zakje en verkruimel ze door er een paar keer flink op te slaan met bijvoorbeeld een deegroller. Meng de koekkruimels met de boter. Druk de massa als bodem in een springvorm. Zet de bodem circa 30 minuten koud. Week de gelatine in koud water. Snijd de aardbeien in vieren. Roer de kwark door de yoghurt en voeg de aardbeien en de suiker toe. Wring de gelatine uit en los op op een laag vuur. Roer er een paar eetlepels van de zuivel door en schep het geheel dan door de rest van de zuivel.
Klop de slagroom stijf met 1 zakje vanillesuiker en spatel hem door de crème. Strijk de yoghurtcrème over de bodem. Zet hem circa 30 minuten koud weg, tot de crème begint te geleren. Verdeel eventueel nog wat overgebleven aardbeien over de taart. Zet de taart minstens 4 uur koud weg.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer