Fruit

Vers fruit is meer dan alleen een tussendoortje

Er is volop vers fruit beschikbaar in Nederland. In de zomer meer dan in de winter, maar keuze hebben we meer dan genoeg. Op deze pagina vind je steeds nieuwe inspiratie. Recepten en tips waarin vers fruit een hoofdrol speelt. We bedoelen dan geen voorgesneden fruit uit een bakje, fruit uit de diepvries of fruit uit een blik natuurlijk. Nee, hier gaat het over fruit dat je zelf even moet schillen. Maar oh wat is daar veel mee mogelijk!

Het hele jaar door lekker en gezond

Wat een luxe hebben we met z’n allen! Het hele jaar door hebben we volop vers fruit tot onze beschikking. Gebruik dat verse fruit als tussendoortje, maar ook ’s morgens bij het ontbijt, in taarten en gebak of als dessert. En heb je al eens bedacht dat vooral in de zomer een fruit tapas tafel een mega goed idee is?

Werken met vers fruit

Tips & Trucs

Een ananas moet je schillen en daarom kopen we tegenwoordig massaal plastic bakjes met voorgesneden ananas. Dubbel zo duur en is het schillen van een ananas echt zoveel moeite? Ontdek hier de handigste tips & trucs bij het werken met fruit.

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief

Tips van onze lezers

Wij vroegen lezers naar hun favoriete citrusfruit en wat ze daarmee doen. Hieronder vind je een selectie van hun reacties

Limoen. Ik gebruik limoen in de meest verrukkelijke zelfgemaakte Thaise curry ever! Voor wie ik deze curry ook maak, de reacties zijn altijd enthousiast. En ik maak de curry ook heel vaak voor mijzelf, het is ook heerlijk comfortfood. Echt genieten!

Citroenen voor het op smaken van gerechten die een frisse tint nodig hebben zoals salade en witvis en voor fruit compote voor het tegengaan van bruin worden en snelle bederf.

Citroën iedere dag thee met vers citroensap en ook als we vis eten. Sinaasappels, mandarijnen.

Sinaasappelen , Mandarijnen, Citroenen en Limoenen.

Sinaasappelen en Mandarijnen voor dagelijkse consumptie (sinaasappelsap soms voor in een recept)

Citroen en limoen veelal in de keuken bij gerechten, maar ook als ontvettingsmiddel van bijv. ramen en een paar druppels in afwaswater.

Limoen, in veel verschillende gerechten.
Van Chinees , Indonesisch, Mexicaans, Spaans, etc. teveel om op te noemen.

Sinaasappel, mandarijn, mineola, grapefruit, citroen, pomelo.
Vaak eet ik ze, pers ze uit en gebruik ze in de gerechten en dranken.

Vers fruit, dat is echt een gezonde keuze

Vers fruit.  We weten allemaal hoe belangrijk dat is. Maar toch. We eten wel fruit, maar in steeds meer verschillende vormen. Hoe makkelijker hoe beter. Fruitsalades uit een bakje, ananas uit een blik en vruchtenyoghurt uit een pak. Het is allemaal niet echt wat wij met vers fruit bedoelen.

Vers fruit is fruit dat je koopt op de markt, zelf schilt of schoonmaakt en vervolgens opeet of verwerkt in taarten, gebakjes of desserts. Bij ieder ontbijt op bij iedere lunch zou vers fruit volop aanwezig meten zijn.

Mooi is wat anders dan lekker. Fruit wordt vaak gekocht op een mooi uiterlijk. De appel zonder plekjes, die prachtig rode aardbeien…. maar over het algemeen geldt dat mooi fruit niet rijp is. Rijp fruit wordt lelijker maar is wel lekkerder.

Wat ons betreft geen grotere teleurstelling dan onrijp fruit op je dessert bordje.

fruit

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten