Fruit

Vers fruit is meer dan alleen een tussendoortje

Er is volop vers fruit beschikbaar in Nederland. In de zomer meer dan in de winter, maar keuze hebben we meer dan genoeg. Op deze pagina vind je steeds nieuwe inspiratie. Recepten en tips waarin vers fruit een hoofdrol speelt. We bedoelen dan geen voorgesneden fruit uit een bakje, fruit uit de diepvries of fruit uit een blik natuurlijk. Nee, hier gaat het over fruit dat je zelf even moet schillen. Maar oh wat is daar veel mee mogelijk!

Vers fruit; het hele jaar door lekker en gezond!

Wat een luxe hebben we met z’n allen! Het hele jaar door hebben we volop vers fruit tot onze beschikking. Gebruik dat verse fruit als tussendoortje, maar ook ’s morgens bij het ontbijt, in taarten en gebak of als dessert. En heb je al eens bedacht dat vooral in de zomer een fruit tapas tafel een megagoed idee is?

De allerlekkerste fruitrecepten voor dit seizoen

Handige tips voor echte fruitliefhebbers

Zelf limonade maken

Zelf limonade maken is leuk en vooral lekkerder. Vergeet de bussen of flessen siroop en ga zelf limonade maken. Het is echt heel simpel.

Kiwi schillen en bewaren

Er zijn meerdere manieren om een kiwi te schillen, wij vertellen je hoe. Bewaar je een kiwi het beste in de koelkast of op de fruitschaal?

Vers fruit, dat is echt een gezonde keuze

Vers fruit.  We weten allemaal hoe belangrijk dat is. Maar toch. We eten wel fruit, maar in steeds meer verschillende vormen. Hoe makkelijker hoe beter. Fruitsalades uit een bakje, ananas uit een blik en vruchtenyoghurt uit een pak. Het is allemaal niet echt wat wij met vers fruit bedoelen.

Vers fruit is fruit dat je koopt op de markt, zelf schilt of schoonmaakt en vervolgens opeet of verwerkt in taarten, gebakjes of desserts. Bij ieder ontbijt op bij iedere lunch zou vers fruit volop aanwezig meten zijn.

Mooi is wat anders dan lekker. Fruit wordt vaak gekocht op een mooi uiterlijk. De appel zonder plekjes, die prachtig rode aardbeien…. maar over het algemeen geldt dat mooi fruit niet rijp is. Rijp fruit wordt lelijker maar is wel lekkerder.

Wat ons betreft geen grotere teleurstelling dan onrijp fruit op je dessert bordje.

vers fruit

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten