Fruit

Vers fruit van het seizoen

Kies vaker voor lekker verse fruit

Dat is toch vanzelfsprekend? Nou eigenlijk niet. Gemiddeld hebben we met z’n allen moeite om de dagelijks benodigde hoeveelheid fruit te komen. Dus het is gewoon een kwestie van doen. Op deze pagina vind je talloze ideeën om dat ook echt leuk te maken. Van vers zacht fruit in de zomer tot appels, peren en citrusfruit in de winter.

Wil je betaalbaar fruit? Schil en snijd het fruit dan zelf. Dat is altijd voordeliger, en het heeft nog veel meer voordelen.

Vul je fruitschaal minimaal twee keer per week en dat moet dan ook op. Dat is echt niet moeilijk, want dat verse fruit kun je tussendoor eten, maar denk ook aan fruitsalades, smoothies, gebak, zelfgemaakte desserts met vers fruit. En eerlijk is eerlijk, iedereen wordt gelukkig van een grote schaal vers fruit. Dus doe er een klein beetje moeite voor en iedereen straalt.

Fruit recepten

Kookschool

Vers fruit inspiratie

Fruit recepten

Snoep maken van vers fruit

Hoe gaaf is het als je iemand een zakje zelfgemaakt snoep cadeau kan geven. Bovendien is zelf snoep maken van vers fruit een leuke bezigheid.

Kookschool

Vers fruit inspiratie

Gebakjes maken van chocolade en pomelo

Zelf gebakjes maken is makkelijk mits je een goed recept voor handen hebt. Bovendien is gebakjes maken vaak veel origineler dan gebakjes kopen. Het is leuk om de seizoenen erin te verwerken. Wat dacht je van gebakjes maken met pomelo? Echt winters, maar toch fris en zo lekker dat je...

Besjes voor iedereen

Besjes voor iedereen Blauwe bessen, bosbessen, aalbessen, kruisbessen, zwarte bessen en zelfs goij bessen. Het zijn allemaal bessen. Dit fruit is in de zomer volop vers verkrijgbaar. Bij de groenteboer, op de markt en zelfs in de supermarkt. Misschien verbouw je ze zelfs in eigen tuin. In ieder geval zijn...

Avocado superfood! 11 overtuigende bewijzen!

Avocado superfood! 11 overtuigende bewijzen! Vroeger stonden avocado's bekend als ongezond, omdat ze zoveel vetten en calorieën bevatten. Maar wist je dat avocado's eigenlijk tot de zogenaamde superfoods gerekend kunnen worden? Het is juist dankzij deze vetten onder andere dat ze zo gezond zijn, maar ze zouden geen superfood genoemd worden, als...

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten