Fruit

De nieuwste fruit recepten

Vers fruit.  We weten allemaal hoe belangrijk dat is. Maar toch. We eten wel fruit, maar in steeds meer verschillende vormen. Hoe makkelijker hoe beter. Fruitsalades uit een bakje, ananas uit een blik en vruchtenyoghurt uit een pak. Het is allemaal niet echt wat wij met vers fruit bedoelen.

Vers fruit is fruit dat je koopt op de markt, zelf schilt of schoonmaakt en vervolgens opeet of verwerkt in taarten, gebakjes of desserts. Bij ieder ontbijt op bij iedere lunch zou vers fruit volop aanwezig meten zijn.

Mooi is wat anders dan lekker. Fruit wordt vaak gekocht op een mooi uiterlijk. De appel zonder plekjes, die prachtig rode aardbeien…. maar over het algemeen geldt dat mooi fruit niet rijp is. Rijp fruit wordt lelijker maar is wel lekkerder.

Wat ons betreft geen grotere teleurstelling dan onrijp fruit op je dessert bordje.

Vers fruit tips die je niet wilt missen

Nieuwe Oogst Hollandse Appels ( Delbar Estival )

Het is super vroeg dit jaar, maar je hebt een grote kans dat je de eerste Nieuwe Hollandse appels al weer kunt halen. Nu alleen nog beschikbaar bij de teler. De Delbar of Delbar estival is een Hollandse Appel. Knapperig, sappig en heerlijk fris van smaak. Vooral vroeg in het seizoen is dit een fantastische appel! Geniet volop van vers fruit van het seizoen

Het lekkerste zomerfruit

Pruimenclafoutis van verse pruimen

Pruimenclafoutis van verse pruimen. Een heerlijke karamelstroop maakt van deze pruimen clafoutis een waar succesnummer. Geniet ten volle van de pruimentijd

Streusel kuchen met zomerfruit

Streusel kuchen is een Duits plaatgebak, die je op vele manieren kunt vullen. Met lekker veel zomerfruit bijvoorbeeld. Lekker en verantwoord tegelijk.

Kersen kwark

Deze zelfgemaakte kersen kwark moet je zeker een keer proeven. Als ontbijt of als dessert, dat maakt niet uit. Hier krijg je blije eters van!

Kersen-chocolade cakejes

Kersen eet je vaak lekker uit het handje. Deze kersen-chocolade cakejes gaan die traditie definitief veranderen. Heerlijk bij de high tea of bij de koffie.

Fruit tips voor dit seizoen

Fruit kent zo zijn seizoenen. Aardbeien horen nou eenmaal in de zomer en mandarijnen horen in de winter thuis. Door je te houden aan die seizoenen eet je lekkerder en als extra bonus ook voordeliger. Want fruit is in het hoogseizoen op z’n goedkoopst en op z’n lekkerst.

Met onderstaande tips bieden we je ongetwijfeld weer heel veer ideeën. En verder kunnen we alleen maar zeggen…. koop voldoende fruit, zorg dat je het in huis hebt, dan komen de ideeën vaak vanzelf.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten