Aardappels

Aardappels

Eet je heel veel aardappels, of eet je lekkere aardappels? Precies daar zit het verschil. Heb je een hekel aan aardappels schillen? Zoek op Google naar makkelijke recepten. Wil je liever lekker eten? Blijf dan hier en ontdek hoe je echt bourgondisch kunt genieten, of hoe je je gasten terug laat komen. Serveer je die ‘saaie’ aardappel? Dan zit je fout. Serveer je aardappels waar iedereen blij van wordt? Dan hebben we hier heel veel lekkere info voor je.

Kies je voor makkelijke rommel? Zoek iets anders. Kies je voor lekker? Dan hebben wij heel veel te bieden.

Recepten met aardappels

Aardappel courgettekoekjes

Met aardappel courgettekoekjes als bijgerecht zet je de aardappel eens heel anders op tafel dan gekookt, gebakken of gepureerd. Verras jezelf!

Receptbundels

Zet lekkere aardappels op tafel!!!

Je kunt een pak voorgekookte aardappeltjes kopen en even snel bakken. Je kunt ook even aardappels schillen en die lekker bakken. Het lijkt niks, maar het verschil is enorm. Wat je ermee bereikt? Je gasten hebben gegeten, of je gasten hebben lekker gegeten. Zo simpel is het. Koop je aardappels waarvan je de naam niet kent? Of koop je kruimige eigenheimers of vastkokende nicola’s. Met dit laatste maak je het verschil.

Zorg er altijd voor dat je vastkokende en kruimige aardappels in huis hebt!

Kooktype

Basics

Recepten met aardappels

Chips maken van aardappels

Wist je dat zelf chips maken van aardappel echt zo moeilijk niet is. En het leuke is je kunt zelf de lekkerste smaken verzinnen en maken.

Receptbundels

Aardappelpannenkoekjes

Aardappelpannenkoekjes worden in verschillende culturen gegeten, en hebben soms ook een bijzondere betekenis. Kijk hier voor de recepten!

Recepten met aardappels

Gnocchi; het basisrecept

Één keer verse gnocchi proeven en je koopt nooit meer een pak! Het is een klus, maar als er iets de moeite waard is, is het verse gnocchi!

Receptbundels

Ontdek nog veel meer lekkere aardappels

Talloze telers in ons land oogsten aardappelen voor de friet industrie. De boer klaagt, want in die friet industrie willen ze de allerbeste aardappels voor zo min mogelijk centen. Oké, negativiteit en dat willen we niet! Het is overigens wel zoals het is. Maar we gaan het van de andere kant bekijken. Jij zoekt die boer op, en je eet echte aardappels, maar ook de allerlekkerste aardappels. Je weet precies welk ras je koopt. Je bent voordeliger uit dan in de winkel, maar je geeft de boer iets meer dan dat hij van de friet industrie krijgt. Iedereen blij. Want, de boer verkoopt voor een fatsoenlijke prijs, jij hebt betere aardappelen, en je gasten zullen zeggen dat je lekker kunt koken. Want met smaakvolle en verse ingrediënten maak je echt een betere maaltijd.

Dit zijn alledaagse recepten met aardappel waar jij van gaat glunderen!

Hachis Parmentier

Een eenvoudige ovenschotel met gehakt en aardappelpuree die heerlijk is voor een gewone maaltijd; de Franse klassieker Hachis Parmentier!

Stamppot boerenkool

Wil je je tafelgenoten een echte Nederlandse maaltijd voorzetten? Kook dan stamppot boerenkool, want Nederlandser dan dat wordt het niet!

Zoete aardappel stamppotje

Een stamppot wordt al gauw saai gevonden, maar dit hoeft echt niet. Probeer dit zoete aardappel stamppotje maar eens, je zult verrast zijn.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten