Savooiekool stamppot met kerrie en uien
Van savooiekool kun je een heerlijke stamppot maken. Savooiekool stamppot wordt heerlijk zacht als je de savooiekool stoomt.
Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes
Heerlijke krokant gebakken aardappeltjes met een zachte, romige binnenkant, die in je mond smelten, dat zijn fondant aardappelen.
Vegetarische shepherd’s pie
Brits comfortfood ten top, maar dan wel zonder lamsvlees. Je kunt ook heel goed een vegetarische shepherd's pie maken. Lees hier hoe!
Romige aardappelschotel met kip en paprika
Voor een lekkere aardappelschotel heb je geen potjes nodig. Deze romige aardappelschotel met kip en paprika maak je heel makkelijk zelf!
Aardappels frituren; hoe doe je dat?
Aardappels kun je bereiden op verschillende manieren. Koken, bakken, stomen, poffen en frituren. Weet jij alles al over aardappels frituren?
Zo eten ze aardappels in Italië
In Italië eten ze ook aardappels. Ja, echt! Lees hier hoe aardappels in Italië gegeten worden, incl. mooie recepten uit de Italiaanse keuken.
Aardappels pureren; alles over puree!
Hoe maak je de lekkerste aardappelpuree? Hier vind je alles over aardappels pureren. Wat moet je wel, en wat moet je vooral niet doen?
Blote billetjes in het gras (snijbonen en witte bonen)
Blote billetjes in het gras is de naam voor een heerlijke stamppot van aardappel, snijbonen en witte bonen. Een typisch Nederlands gerecht!
Hutspot of stamppot peen en uien
De klassieke hutspot is nog altijd heel populair. Hier tref je het recept voor hutspot inclusief diverse tips voor een nog beter resultaat.
Knolselderij aardappel gratin
Gebruik knolselderij eens anders dan alleen in de soep. Deze knolselderij aardappel gratin kun je ook in kleine ovenschaaltjes bereiden.
Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!
Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend
Hoe maak je gekruide aardappelen eigenlijk spannend? Wij leggen je het uit en geven je 4 recepten voor specerijenmixen om mee te beginnen!
Gevulde aardappelen op drie manieren
Steel de show met deze gevulde aardappelen. We hebben drie verschillende vullingen op een rij gezet. Van lekker fris, tot stoer en romig.
Stoofpotje van prei en aardappels
Een makkelijk en veelzijdig bijgerecht, dat is dit stoofpotje van prei en aardappels. Perfect in combinatie met zowel vis als vlees.
Stamppot boerenkool
Wil je je tafelgenoten een echte Nederlandse maaltijd voorzetten? Kook dan stamppot boerenkool, want Nederlandser dan dat wordt het niet!
Ovenschotel met prei en gerookte zalm
Een werkelijk onweerstaanbaar lekkere ovenschotel met prei en gerookte zalm. Zacht, romig en krokant, hij heeft het allemaal.
Aardappelsalades; zelfgemaakt het allerlekkerst
De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.
Aardappelgratin; lekker variëren met aardappel
Aardappelgratin, dat betekent heerlijk variëren met aardappel, groente, kaas en room. We hebben de lekkerste recepten voor je verzameld!
Aardappelsoep; dat is smaak, ook voor een klein budget
Alles kan met aardappelsoep! Met een paar ingrediënten maak je al een soep. Van een simpele variant met prei, tot een luxe soep met paling.
Hete bliksem; een basisrecept
Een lekker ouderwets en echt Hollands stamppotje? Maak eens hete bliksem! Het is eens iets anders en je kunt er ook goed mee variëren.
Aardappelkoekjes met crème fraîche
Als je nog eens aardappelen over hebt, maak er dan eens aardappelkoekjes met crème fraîche van. Niemand die merkt dat het restjes waren.
Gebakken aardappelballetjes met kaas
Lekker krokant van buiten en romig en zacht met gesmolten kaas van binnen, gebakken aardappelballetjes met kaas zijn niet te weerstaan!
Aardappelschotel met appel en spek; uit de oven
Een simpel, heerlijk ovengerecht, ook geschikt voor een klein budget; maak eens een aardappelschotel met appel en spek!
Aardappel uien ovenschotel met Franse kaas
Aardappel uien ovenschotel met Franse kaas heerlijk als bijgerecht, maar met een frisse salade erbij ook prima als vegetarisch hoofdgerecht.
Knolselderij puree met paddenstoelen
Ook zonder vlees kun je een mooi gerecht op tafel zetten, deze knolselderij puree met paddenstoelen is daar een mooi voorbeeld van.
Zoete aardappel stamppotje
Een stamppot wordt al gauw saai gevonden, maar dit hoeft echt niet. Probeer dit zoete aardappel stamppotje maar eens, je zult verrast zijn.
Gebakken aardappelpuree met kaas en ham (Gateau di Patate)
Een heerlijke schotel met veel kaas. De gebakken aardappelpuree met kaas en ham is echt wat je noemt comfortfood waarvoor je thuiskomt.
Aardappelpuree met champignons
Aardappels en paddenstoelen gaan heel goed samen. Maak eens aardappelpuree met champignons van die gouden combinatie. Lekker bij wild!
Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
Heb je zin in een vegetarische ovenschotel? Maak eens een Zwitserse aardappelschotel. Een 'wereldgerecht' dat niet in een doosje te koop is!
Hasselback aardappels; je moet ze eens gemaakt hebben
Hasselback aardappels zijn waaiervormig gesneden aardappelen uit de oven. Bijzonder simpel en decoratief. Het trucje verklappen we ook.
Aardappelpuree met mascarpone; verrassend anders
Aardappelpuree met mascarpone is een heerlijk bijgerecht dat je zeker eens moet proberen. Ontdek hoe je dit smaakvolle recept kunt maken.
Aardappelmuffin van geraspte aardappel
Een lekker en gezond bijgerecht is een aardappelmuffin van geraspte aardappel, met extra smaak en kleur door toegevoegde groenten en kaas.
Hutspot met klapstuk; de klassieker!
Hutspot met klapstuk, deze echte Hollandse klassieker, gebaseerd op een gerecht uit onze vaderlandse geschiedenis, moet je geproefd hebben!
Aardappelverrassing met kaas
Schil zelf een aardappel, koop een stuk kaas en gebruik de restjes. Zo maak je een aardappelverrassing met kaas. Je weet niet wat je proeft!
Zelf aardappels rooien op de Nationale Aardappelrooidag (7 sept.)
Ervaar de Nationale Aardappelrooidag en rooi zelf aardappels. Een uniek evenement op 7 september voor jong en oud.
Aardappelmuffin van aardappelpuree; met een topping van chips
Met dore aardappelen maak je geweldige aardappelmuffins van aardappelpuree, gevuld met stukjes groenten en met een geniale topping.
Luikse salade mét spek en bonen; met lokale groenten
Van aardappelen, spek en bonen maak je een heerlijke Luikse salade. Geloof me, je hebt niet voor spek en bonen in de keuken gestaan!
Spaanse Tortilla met aardappel en ui
Het basisrecept voor Spaanse tortilla is een typisch voorbeeld van de kracht van pure eenvoud. Aardappel, uien en eieren, meer is het niet!
Patatas bravas; aardappeltjes met paprikasaus
Gebakken aardappeltjes (patatas bravas) met een heerlijke paprikasaus (salsa brava). De saus kun je ook bij vlees, vis of groenten inzetten.
Paksoistamppot met gele paprika
Er zijn talloze variaties op stamppot mogelijk. Deze paksoistamppot met gele paprika is er daar één van die je zeker moet proberen.
Krieltjes op een stokje; de echte krieltjes uiteraard
Aardappels aan een spiesje, dat klinkt een beetje vreemd. Maar lekker zijn ze wel, onze krieltjes op een stokje. Ook voor op de BBQ!
Ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel
Een gewone, maar lekkere ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel. Voor doordeweeks en extra lekker door de gemarineerde aardappeltjes.
Aardappels van de barbecue
Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.
Aardappelen met knoflook en rozemarijn
Aardappelen met rozemarijn en knoflook, een heerlijk bijgerecht dat bijna overal bij past. En waar je ook ontelbare variaties op kunt maken.
Gnocchi met tuinbonen en spek
Wel snel en Italiaans, maar geen pasta? Kies eens voor gnocchi met tuinbonen en spek. Lekker zomers, met verse tuinbonen!
Aardappel courgettekoekjes
Met aardappel courgettekoekjes als bijgerecht zet je de aardappel eens heel anders op tafel dan gekookt, gebakken of gepureerd. Verras jezelf!
Kip met citroen en honing
In dit recept voor kip met citroen en honing bak je de aardappelen met de kip mee. Dit zorgt voor een mooie smaaksensatie.
Chips maken van aardappels
Wist je dat zelf chips maken van aardappel echt zo moeilijk niet is. En het leuke is je kunt zelf de lekkerste smaken verzinnen en maken.
Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!
Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!
Gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden
Aardappels poffen betekent smaak behouden. Maak eens dit recept voor gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden. Puur en lekker!
Karwij aardappeltjes uit de oven
Een lekker bijgerechtje? Met karwij aardappeltjes uit de oven zet je aardappels eens een andere manier op tafel!
Gnocchi; het basisrecept
Één keer verse gnocchi proeven en je koopt nooit meer een pak! Het is een klus, maar als er iets de moeite waard is, is het verse gnocchi!
Aardappelkugel; een aardappelschotel met uien en kaas
Een lekkere aardappelschotel met uien en kaas uit de oven? Deze aardappelkugel met kaas maakt dat helemaal waar. De geur alleen zegt genoeg!
Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut geen straf.
Ovenaardappels met gerookte paprika
Ovenaardappels met gerookte paprika zijn makkelijk, van tevoren te maken en erg lekker met vlees en groenten. Een ideaal bijgerecht.
Hachis Parmentier
Een eenvoudige ovenschotel met gehakt en aardappelpuree die heerlijk is voor een gewone maaltijd; de Franse klassieker Hachis Parmentier!
Wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel
Maak met een paar eenvoudige verse producten, een zalige wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel. Dat is wokken op zijn best.
Wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool
Met een wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool zet je met een paar basis ingrediënten een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel.
Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot
Wel eens gehoord van vijfschaft? Dit is een Utrechts streekgerecht, met aardappel, winterpeen, ui, appel, bruine bonen en rookworst en spek.
Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!
Vegetarische aardappelschotel; een dagje zonder vlees
Een dagje zonder vlees? Ga eens voor deze vegetarische aardappelschotel, ook nog eens bomvol kleurige groenten en lekker gekruide tofu!
Ovenschotel prei met een Mexicaans tintje
Prei, Aardappelen, en Tortillachips. Deze ovenschotel prei waardeert iedereen van jong tot oud. Een recept met veel aardappel en groente.
Aardappelschotels; heerlijke recepten!
Vind jij een vers bereide aardappelschotel er ook zo heerlijk uitzien? Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste aardappelschotels!
Aardappelpuree met koolraap en pecorino
Het is een heel simpel bijgerechtje, maar wel met een heerlijke smaak, deze aardappelpuree met koolraap en pecorino. Onder andere door de salie!
Wortelstamp met gebakken uien en braadworst
Hutspot, of wortelstamp kun je als hoofdgerecht geven, maar is ook een ideaal bijgerecht bij vlees, vis of wild. Leer dit recept uit je hoofd.
Aardappelsoep met pompoen en knolselderij
Aardappels zijn een prima basis voor een soep. Deze vegetarische aardappelsoep met pompoen en knolselderij is daar een lekker voorbeeld van!
Ovenaardappelen met ras el hanout
Deze ovenaardappelen met ras el hanout zijn lekker kruidig, en heerlijk bij wat gekookte groente en een stukje vlees of vis.
Colcannon; met Chinese kool
Colcannon is een Ierse stamppot, van aardappel, kool, melk, boter en soms nog andere ingrediënten. Wij maakten hem met Chinese kool.
Knolselderijpuree met aardappel; uit de oven
Probeer eens een aardappel- knolselderijpuree! Deze licht gesouffleerde puree heeft als verrassing een heerlijke krokante korst met noten.
Vegan loaded fries met ratatouille
Ben je vegan en heb je zin in extra lekkere, maar toch ook verantwoorde patat? Maak dan eens deze vegan loaded fries met ratatouille.
Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
Huzarensalade, met een klein beetje moeite maak je deze klassieker zelf. En dat is echt veel lekkerder dan een salade uit de supermarkt!
Tartiflette; aardappelen en kaas uit de oven
Tartiflette is een Franse aardappelschotel met Reblochon kaas uit de oven. Heel bekend in wintersportgebieden. Machtig lekker!
Zuurkoolgratin met Zeeuws spek en Le petit Doruvael
Maak vanavond eens een heerlijke ovenschotel. Wat denk je van zuurkoolgratin met Zeeuws spek en Doruvael? Dat is zuurkool eens lekker anders!
Aardappelpannenkoekjes
Aardappelpannenkoekjes worden in verschillende culturen gegeten, en hebben soms ook een bijzondere betekenis. Kijk hier voor de recepten!
Aardappel bijgerechten om je tafelgenoten te imponeren
Met deze luxe aardappel bijgerechten zet je écht feest op tafel. Uiteraard van zelf geschilde aardappelen zodat je ook écht weet wat je eet.
Hete bliksem met appels en peren
Misschien heb je al eens hete bliksem gegeten? Dan moet je zeker de variant 'hete bliksem met appels en peren' eens proberen!
Aardappelen worden in Opperdoes nog met de hand gerooid
De Opperdoezer Ronde is pure nostalgie. Deze aardappel wordt in het Noord-Hollandse plaatsje Opperdoes nog altijd met de hand gerooid.
Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli
Roseval aardappeltjes uit de oven worden extra krokant als je ze eerst kookt, kneust en dan pas in de oven zet. Serveer met jawel... aïoli.
Aardappelen, dikmakers of niet?
Ze zijn de verbindende basis van veel warme maaltijden die in Nederland worden gegeten. Aardappelen, zijn het nu dikmakers of niet?
Reacties van onze lezers