Biefstuk in een taco
Heerlijk vlees, pittige salsa en romige guacamole in een krokant bakje. Dit voorgerecht van biefstuk in een taco is een echte topper.
Bloedworst met appel op brood
Trek in een stevige en echt lekkere lunch? Bak eens een pan vol bloedworst met appel, vooral op koude dagen een echte aanrader.
Lamscurry; het huis ruikt heerlijk als je dit maakt
Je moet even wat tijd maken voor deze lamscurry, maar dat is het zeker waard, alleen de heerlijke geur laat je al watertanden!
Karbonade met appel en mosterd; Echt smaak!
Gekarameliseerde karbonades met frisse appel en pittige mosterd, dat is pas smaak op je bord. Haal de volle smaak uit een karbonade.
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
Karbonade; tips en recepten
Zoek je een lekker karbonade recept? Ontdek er hier heel veel. Van oma's karbonade tot een karbonade in jus of karbonade uit de koekenpan.
Varkenshaas marineren; 6 makkelijke recepten
Maak varkenshaas marineren tot een beleving met de meest verrassende recepten met invloeden uit heel de wereld.
Gemarineerde haaskarbonade
Door vlees te marineren wordt het vlees zachter en voeg je smaak toe. De gemarineerde haaskarbonade is heerlijk mals en perfect van smaak.
Rundvlees uit Werkhoven, zoals het gewoon hoort te zijn
Vlees moet niet, het mag! Eet rundvlees waar jij echt van weet waar het vandaan komt. Dan wordt het vanzelf weer een gewaardeerde luxe.
Nacho’s met gehakt; uit de oven
Nacho's met gehakt uit de oven zijn een feestje! Als smaakvolle snack, maar zeker ook als maaltijd, nacho's zijn altijd heerlijk.
Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten
Er wordt ontzettend veel kip gegeten. We willen je daar graag wat meer over vertellen. En we delen natuurlijk de lekkerste recepten met je!
Lamskoteletten; zet ze eens vaker op tafel
De lekkerste lamskoteletten? Die maak je natuurlijk zelf. Op de barbecue of in de pan. Lekker Tafelen levert je de inspiratie!
Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )
Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.
Salade van asperges met ossenhaaspuntjes uit Werkhoven
Stiekem een beetje luxe, maar eigenlijk ook best gewoon; een salade van asperges met ossenhaaspuntjes. Zet jij hem vanavond op tafel?
Broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella
Gegrilde groente op een broodje hamburger, afgewerkt met avocado crème en mozzarella. Dat is met recht een broodjes hamburger met allure.
Gehaktballetjes in tomatensaus
Huisgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus om te serveren bij rijst, pasta of brood. Een recept inclusief tips voor perfect ronde balletjes.
Lamsbiefstuk; het lekkerste stukje van het lam
Lamsbiefstuk, volgens sommigen het beste stuk van het lam! Moeilijk te maken? Nee! Ook jij kunt dat met deze recepten om van te watertanden!
Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg
In 10 minuten kun je schnitzels zelf paneren. Met deze stap voor stap uitleg kan het niet misgaan en maak je zelf gepaneerde schnitzels.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Gehaktballetjes in ketjapsaus
De lekkerste snack voor bij een borrel? Met gehaktballetjes in ketjapsaus zet je een lekker pittige snack op tafel. Daar scoor je zeker mee!
Speklappen in ketjapsaus
Maak de lekkerste oosterse speklappen in ketjapsaus, als je ze proeft geloof je niet dat het zo makkelijk was.
Gepaneerde speklappen
Hou je van variatie en wil je iets anders met spek, maak dan eens gepaneerde speklappen, heerlijk krokant van buiten en sappig van binnen.
Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten
Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.
Kalfsvlees; waarom eten we dat niet vaker?
In Nederland wordt wel kalfsvlees geproduceerd, maar weinig gegeten. Toch is het erg lekker, dus tijd voor kalfsvlees!
Lamsvlees; dat betekent voorjaar
Lammetjes horen bij het voorjaar, dus dat is de tijd om van Nederlands lamsvlees te genieten. Met deze lamsvleesrecepten gaat dat lukken!
Vlees invriezen; dit is waar je op moet letten
Het is altijd handig wat vlees in de vriezer te hebben. Maar bewaar dat dan wel op de juiste manier. Wat weet jij van vlees invriezen?
Gyros zelf maken; dat doe je zo
Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we je alvast op weg.
Gemarineerde speklappen
Marineren geeft veel meer smaak aan het vlees en is niet moeilijk. De lekkerste gemarineerde speklappen maak je dan ook makkelijk zelf.
Soepballetjes maken
Zelf soepballetjes maken is natuurlijk net een beetje meer werk, maar zo veel lekkerder dat het de moeite echt waard is.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Gemarineerde spiesjes van kalkoen
Ga voor een optimale smaakbeleving en maak de gemarineerde spiesjes van kalkoen met weidekalkoen, in een milde paprika marinade.
Rookworst; slagersrookworst is het lekkerst
Verse rookworst van de slager is echt het lekkerst. Hij zal je geen magere worst verkopen maar een extra lekkere rookworst.
Varkensragout; van procureur
Van grote stukken vlees als procureur blijven vaak restjes over. Die kun je dan verwerken tot een varkensragout. Een heerlijk voorgerechtje!
Stoven met wild
Vooral in de donkere maanden van het jaar kiezen we graag voor stoven met wild. Ontdek hier de lekkerste recepten voor stoofpotten.
Gourmetten; gezellig tafelen voor iedereen
Gourmetten is niet alleen maar vlees op een bord. Maak er een écht feest van met vis, groenten en pannenkoeken.
Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken
Pastechi is een plakje deeg gevuld met uiteenlopende vullingen. Meestal is het gehakt, tonijn of kaas maar er zijn talloze andere varianten.
Sinaasappelmarinade voor stoofvlees
Stoofvlees kun je heerlijk op smaak brengen met deze sinaasappelmarinade. Daarnaast tips voor het marineren en stoven van een stukje vlees.
Cote de Boeuf uit de oven
Grote stukken vlees zijn niet moeilijk zelf te bereiden. Probeer maar eens een cote de boeuf uit de oven. Leuk voor een bijzonder etentje!
Stoven met lamsvlees
Zijn stoofpotjes jouw favoriet? Ga dan eens stoven met lamsvlees. Een kruidige curry? of een traditionele Irish stew? We hebben ze allemaal!
Wildrecepten: De lekkerste ideeën met diverse soorten wild
Half oktober begint het wildseizoen. Het culinaire hart van de wildliefhebbers gaat dan sneller slaan. Lekker Tafelen deelt wildrecepten!
Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
Superbekende Oud Hollandse broodjes. Heel simpel te maken en bij de juiste ingrediënten ook erg lekker! 3 x Oud Hollandse broodjes.
Varkensvlees; het meest gegeten!
Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?
Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
Een voorgerecht met verrassingseffect. De bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade, is een lust voor het oog en de smaakpapillen.
Worstenbrood om te delen
Van een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.
Bladerdeeg plaattaart met gehakt, peren, uienringen en kaas
Het seizoen op tafel met een bladerdeeg plaattaart met gehakt, peren, uienringen en kaas met een echt krokante bodem.
Vol-au-vent; Klassiek en met feestelijke variaties
Vol-au-vent, een door de Belgen geadopteerde Franse klassieker. Nu maak je hem zelf zoals in de gerespecteerde Belgische brasserie!
Wildkroketten; een lekker lunchidee!
Wildkroketten, heerlijk op een vers broodje bij de lunch, maar ook bij een bordje friet passen ze prima. Wel zelfgemaakt natuurlijk!
Wildragout; van wild zwijn en hert
Wildragout, een lekker voorafje bij een bijzonder etentje, maar ook gewoon heerlijk met pasta of rijst, voor een gewone dagelijkse maaltijd!
Stoven met varkensvlees
Vooral in de donkere maanden van het jaar kiezen we graag voor stoven met varkensvlees. Ontdek hier de lekkerste recepten voor stoofpotten.
Wildragout met paddenstoelen en groene peper
Serveer in de herfst of winter eens deze verrukkelijke wildragout met paddenstoelen en groene peper. Lekker over de pasta of de rijst.
Voorgerechten met vlees
Hier vind je lekkerste voorgerechten met vlees en geven we praktische tips hoe je een voorgerecht kiest, serveert en bereidt.
Wildlasagne met paddenstoelen
Wild is niet voorbehouden aan feestdagen of bijzondere etentjes. Met deze wildlasagne met paddenstoelen serveer je wild gewoon doordeweeks.
Bladerdeeghapjes met vlees
Maak de lekkerste bladerdeeghapjes met vlees makkelijk zelf. We hebben een paar wel heel lekkere suggesties voor vullingen voor je.
Stoven met rundvlees
Vooral in de donkere maanden van het jaar kiezen we graag voor stoven met rundvlees. Ontdek hier de lekkerste recepten voor stoofpotten.
Gehaktballen met pindakaas
Op de Hollandse gehaktbal kun je geweldige variaties maken. Alles is mogelijk! Wel eens gedacht aan gehaktballen met pindakaas? Lekker!
Reacties van onze lezers