Vlees

Zoek een goede slager en poelier

Waarschijnlijk kom je hier op zoek naar lekkere inspiratie met vlees. Dat woordje LEKKER begint bij de juiste inkoop. Zoek een echte slager of poelier en laat je adviseren. Weet wat je eet en waar het vandaan komt. Dat lukt ook niet bij iedere slager. Leer daarom je slager of poelier ook kennen en vertrouwen. Met de juiste ingrediënten op je snijplank ben je hier aan het juiste adres. We hebben voldoende ideeën en tips om daar iets lekkers mee te maken.

Hier staat binnenkort een verrassing

Vlees bereiden; Kennis is smaak

We zeiden het hierboven al: Koop een goed stuk vlees, kip, wild of gevogelte. En als je dan wat meer geld uitgeeft voor iets goeds is het natuurlijk zonde als je het in de keuken verprutst. Is het moeilijk? Nee absoluut niet, maar een beetje weten waar je mee bezig bent is wel handig. Dat voorkomt teleurstellingen. We helpen je graag op weg.

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief

Tips van onze lezers

Op de vraag waar onze lezers vlees kopen en wat hun favoriete marinade is kregen wij heel veel reacties. Dit is onze selectie uit deze reacties.

Hier koopt Marianne vlees in:
Bij de slager

Dit is de favoriete marinade van Marianne + de vleessoort waarop deze marinade gebruikt wordt.

Laurierblaadjes, witte wijn, witte wijnazijn, knoflook, gerookte paprikapoeder en zeezout, varkensschnitzeltjes. Het vlees minstens 8 uur met de marinade in de koelkast laten staan. Dan kort bakken in wat olijfolie ook wat marinade erbij genoeg voor lekker sausje. Op een broodje en je hebt een heerlijk Portugees broodje Bifana.

Hier koopt Cisca vlees in:
In de supermarkt

Dit is de favoriete marinade van Cisca + de vleessoort waarop deze marinade gebruikt wordt.

Mosterd marinade voor bijvoorbeeld varkenshaas of saté
Ingrediënten;

  • olijfolie
  • Zaanse mosterd
  • honing
  • appelciderazijn
  • chilipoeder
  • knoflookteen

Hier koopt Carla vlees in:
In de supermarkt

Dit is de favoriete marinade van Carla + de vleessoort waarop deze marinade gebruikt wordt.
Marinade met ketjap, kummel, gember, knoflook, citroen en een uitje. Omroeren en dan een scheutje rode port erdoor heen. Ik gebruik dat voor stoofvlees, karbonade, speklapjes, rollade, kip en zelfs voor groente bak plaat uit de oven…

Hier koopt Peter vlees in:
In de supermarkt

Dit is de favoriete marinade van Peter + de vleessoort waarop deze marinade gebruikt wordt.
Marinade van yoghurt voor de kip.

Marineer je kip een met yoghurt, neem Yoghurt, voeg er wat knoflook , citroen en wat kruiden toe die jezelf lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan kerriepoeder, of cajun-kruiden , gember, hou je van koriander dan neem je die, het maakt niet zo veel uit.
Marineer hier de kipfilet in, je zult zien dat je een lekker zacht kippenvlees hebt.

Hier koopt Margreet vlees in:
Bij de slager

Dit is de favoriete marinade van Margreet + de vleessoort waarop deze marinade gebruikt wordt.
De zelfbedachte marinade gebruiken we voor kippendijen. Heerlijk!! Alles op gevoel en naar smaak.

-scheut ketjap manis
-flinke veel kerriepoeder
-djahé (gemberpoeder) of vers geraspte gember
-teentje knoflook geperst
-beetje sambal
-scheutje citroensap
-peper en zout

Alles in en ziplock zakje doen. Zo kun je alle smaken goed mengen.
Vervolgens de kippendijen toevoegen en de marinade in het vlees kneden en in de koelkast een aantal uren laten marineren. Hoe langer hoe beter.
De dijen al dan niet in blokjes gesneden. Afhankelijk of je er satéstokjes van maakt voor de BBQ of voor het gourmetten gebruikt.
Hele kippendijen lekker bij rijst met verse groenten
Ook lekker als hapje.

Vlees; Ga voor smaak en kwaliteit

Vlees is verworden tot een massaproduct en dat is echt zó zonde! We gaan hier niet beginnen over diervriendelijkheid, milieu en duurzaamheid. Wij willen graag de nadruk leggen op smaak.

Wil je echt lekker vlees eten? Dan begint dat bij de inkoop. Laat je adviseren door een echte slager of poelier. Doe eens wat anders dan gehakt of kipfilet. En als je voor gehakt gaat, haal dan gehakt wat niet voor de helft uit water bestaat. Datzelfde geldt ook voor de kipfilet.

Vegetarisch worden? Dat hoeft echt niet! Een dagje zonder vlees helpt al heel veel. Het belangrijkste motto is dat je wat meer zult moeten betalen voor ECHT vlees.

Met de artikelen en recepten op deze pagina hopen we dat je vlees weer anders gaat beleven en waarderen. Daarmee help je niet alleen jezelf aan iets lekkers, maar help je ook het milieu en de dieren.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten