Gyros zelf maken; dat doe je zo
Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we je alvast op weg.
Gemarineerde speklappen
Marineren geeft veel meer smaak aan het vlees en is niet moeilijk. De lekkerste gemarineerde speklappen maak je dan ook makkelijk zelf.
Gemarineerde spiesjes van kalkoen
Ga voor een optimale smaakbeleving en maak de gemarineerde spiesjes van kalkoen met weidekalkoen, in een milde paprika marinade.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Stoven met wild
Vooral in de donkere maanden van het jaar kiezen we graag voor stoven met wild. Ontdek hier de lekkerste recepten voor stoofpotten.
Gourmetten; gezellig tafelen voor iedereen
Gourmetten is niet alleen maar vlees op een bord. Maak er een écht feest van met vis, groenten en pannenkoeken.
Varkensragout; van procureur
Van grote stukken vlees als procureur blijven vaak restjes over. Die kun je dan verwerken tot een varkensragout. Een heerlijk voorgerechtje!
Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken
Pastechi is een plakje deeg gevuld met uiteenlopende vullingen. Meestal is het gehakt, tonijn of kaas maar er zijn talloze andere varianten.
Sinaasappelmarinade voor stoofvlees
Stoofvlees kun je heerlijk op smaak brengen met deze sinaasappelmarinade. Daarnaast tips voor het marineren en stoven van een stukje vlees.
Stoven met lamsvlees
Zijn stoofpotjes jouw favoriet? Ga dan eens stoven met lamsvlees. Een kruidige curry? of een traditionele Irish stew? We hebben ze allemaal!
Wildrecepten: De lekkerste ideeën met diverse soorten wild
Half oktober begint het wildseizoen. Het culinaire hart van de wildliefhebbers gaat dan sneller slaan. Lekker Tafelen deelt wildrecepten!
Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
Superbekende Oud Hollandse broodjes. Heel simpel te maken en bij de juiste ingrediënten ook erg lekker! 3 x Oud Hollandse broodjes.
Cote de Boeuf uit de oven
Grote stukken vlees zijn niet moeilijk zelf te bereiden. Probeer maar eens een cote de boeuf uit de oven. Leuk voor een bijzonder etentje!
Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
Een voorgerecht met verrassingseffect. De bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade, is een lust voor het oog en de smaakpapillen.
Worstenbrood om te delen
Van een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.
Varkensvlees; het meest gegeten!
Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?
Stoven met varkensvlees
Vooral in de donkere maanden van het jaar kiezen we graag voor stoven met varkensvlees. Ontdek hier de lekkerste recepten voor stoofpotten.
Voorgerechten met vlees
Hier vind je lekkerste voorgerechten met vlees en geven we praktische tips hoe je een voorgerecht kiest, serveert en bereidt.
Pastei met wintergroenten en lamsvlees
Feest op tafel? Maak deze pastei met wintergroenten en lamsvlees. Met dit basisrecept voor pastei kun je echt onbeperkt variëren.
Turkse pide gevuld met gehakt
Zet eens wat anders op tafel dan een pizza. Deze heerlijk Turkse pide gevuld met gehakt en paprika is een goed en smakelijk alternatief.
Bladerdeeg plaattaart met gehakt, peren, uienringen en kaas
Het seizoen op tafel met een bladerdeeg plaattaart met gehakt, peren, uienringen en kaas met een echt krokante bodem.
Stoven met rundvlees
Vooral in de donkere maanden van het jaar kiezen we graag voor stoven met rundvlees. Ontdek hier de lekkerste recepten voor stoofpotten.
Hamlappen; mals en mager varkensvlees
Varkensvlees, het is te koop onder allerlei benamingen. Maar weet jij ook het verschil tussen al die varkenslappen, filetlappen en hamlappen?
De lekkerste karbonade bereiden? Tips & Recepten
Alles over de karbonade. Niet alleen een karbonade bereiden maar ook meer weten over de verschillende soorten. Inclusief recepten uiteraard.
Vol-au-vent; Klassiek en met feestelijke variaties
Vol-au-vent, een door de Belgen geadopteerde Franse klassieker. Nu maak je hem zelf zoals in de gerespecteerde Belgische brasserie!
Wildkroketten; een lekker lunchidee!
Wildkroketten, heerlijk op een vers broodje bij de lunch, maar ook bij een bordje friet passen ze prima. Wel zelfgemaakt natuurlijk!
Wildragout; van wild zwijn en hert
Wildragout, een lekker voorafje bij een bijzonder etentje, maar ook gewoon heerlijk met pasta of rijst, voor een gewone dagelijkse maaltijd!
Wildragout met paddenstoelen en groene peper
Serveer in de herfst of winter eens deze verrukkelijke wildragout met paddenstoelen en groene peper. Lekker over de pasta of de rijst.
Wildlasagne met paddenstoelen
Wild is niet voorbehouden aan feestdagen of bijzondere etentjes. Met deze wildlasagne met paddenstoelen serveer je wild gewoon doordeweeks.
Bladerdeeghapjes met vlees
Maak de lekkerste bladerdeeghapjes met vlees makkelijk zelf. We hebben een paar wel heel lekkere suggesties voor vullingen voor je.
Kip uit de oven; een complete maaltijd met aardappels en groente
Rooster jij nog wel eens een hele kip of ga je voor een filetje? Dan moet je toch eens een hele kip uit de oven maken. Zo eet je pas echt kip!
Surinaamse roti; de enige echte
Het recept voor de echte Surinaamse roti, vol smaak, zoals Surinamers dat eten. En we vergelijken het met "Surinaamse roti" uit een verspakket
Coq au vin; stoofpot van kip (of eigenlijk haan) in rode wijnsaus
Geschikt voor een speciaal etentje, maar ook gewoon voor door de week. Een heerlijke, Franse, stoofschotel van kip in wijn, dat is Coq au vin.
Hotdog met zuurkool
Met maar drie basis ingrediënten maak je de allerlekkerste hotdog met zuurkool! Je snapt dat die basis dan wel ook echt goed moet zijn.
Wild zwijn stoofpot met aardperen
Wild zwijn stoofpot met aardperen; hou je van wild en van stoofpotjes? Verras dan je tafelgenoten eens met dit herfstige eenpansgerecht!
Hertenstoofpot; Zet eens vaker wild op tafel
Ben je een liefhebber van (runder)stoofpotten? Maak dan ook eens deze hertenstoofpot. Hiermee zet je zeker iets verrassends op tafel.
Biefstuksalade, eenvoudig en bijzonder smaakvol
Het perfecte voorgerecht voor liefhebbers van rood vlees is een biefstuksalade. De salade is makkelijk, snel en bijzonder smaakvol.
Indisch gekruide rookworst
Verse rookworst moet je wellen, maar je kunt deze ook smoren. Dat doen we in dit recept voor Indisch gekruide rookworst.
Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd
Witte bonensoep. In Limburg hebben ze het dan over ribkes soep. Een familierecept met een krachtige bouillon voor herfst- en wintermaanden
Albondigas of Spaanse Gehaktballetjes
Je kent de Albondigas vast wel uit de tapasbar. Deze Spaanse gehaktballetjes kun je ook eenvoudig zelf maken met een heerlijke tomatensaus.
Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
Echte bruine bonensoep maak je van bonen die je eerst moet weken. Probeer het eens! En natuurlijk veel groenten en goed vlees.
Varkenshaas met Cabralessaus
Een lekker stukje varkenshaas verdient een lekker sausje. Zin in iets anders dan champignonsaus? Proef dan deze varkenshaas met Cabralessaus!
Biefstuk in een taco
Heerlijk vlees, pittige salsa en romige guacamole in een krokant bakje. Dit voorgerecht van biefstuk in een taco is een echte topper.
Bloedworst met appel op brood
Trek in een stevige en echt lekkere lunch? Bak eens een pan vol bloedworst met appel, vooral op koude dagen een echte aanrader.
Lamscurry; het huis ruikt heerlijk als je dit maakt
Je moet even wat tijd maken voor deze lamscurry, maar dat is het zeker waard, alleen de heerlijke geur laat je al watertanden!
Karbonade met appel en mosterd; Echt smaak!
Gekarameliseerde karbonades met frisse appel en pittige mosterd, dat is pas smaak op je bord. Haal de volle smaak uit een karbonade.
Saltimbocca van verse kabeljauwfilet
Wil je luxe tafelen, maar niet lang in de keuken staan? Dan is saltimbocca van verse kabeljauwfilet met een zalige citroensaus de uitkomst.
Spiesjes van biefstuk
Dat wordt smullen, spiesjes van biefstuk met een heerlijke pittige dipsaus en brood. Een echt lekker voorgerecht voor carnivoren.
Ovenschotel met rundergehakt; een stevige maaltijd!
Thuiskomen op een herfstige dag en dan alleen nog deze stevige ovenschotel met rundergehakt in de oven hoeven zetten, Comfortfood ten top!
Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten
Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.
Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten
Er wordt ontzettend veel kip gegeten. We willen je daar graag wat meer over vertellen. En we delen natuurlijk de lekkerste recepten met je!
Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!
Lamsbiefstuk met kruidenboter
Een lamsbiefstuk met een flinke lik kruidenboter die barst van de smaak. Dit heerlijke vleesgerecht staat in een mum van tijd op tafel.
Italiaanse burger; met Parmaham en Parmezaanse kaas
Soms is er niets lekkerder dan een zelfgemaakte hamburger. Deze Italiaanse burger bevat Parmaham en Parmezaanse kaas. Die wil je toch proeven?
Reacties van onze lezers