Rundvleessalade; een goedgevulde salade vol vlees en groente
Een basis voor een koude schotel, of om lekker zo te eten: een rundvleessalade is een veelzijdig gerecht en helemaal niet moeilijk te maken.
Ovenschotel prei met een Mexicaans tintje
Prei, Aardappelen, en Tortillachips. Deze ovenschotel prei waardeert iedereen van jong tot oud. Een recept met veel aardappel en groente.
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes
Een linzensoep kun je scharen onder de snellere winterse maaltijdsoepen. Deze linzensoep zit boordevol met wintergroenten en gehaktballetjes.
Gele curry met gehaktballetjes
Een keertje geen kip in de curry? Maak dan deze gele curry met gehaktballetjes. Dit kan als maaltijd maar ook als borrelhapje!
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Stoven met kalfsvlees; deze recepten wil je niet missen
Er mag best wat meer kalfsvlees gegeten worden in Nederland. Tijd om te gaan stoven met kalfsvlees. Lekker Tafelen heeft de recepten voor je!
Stoven met kip; de lekkerste kipstoofpotjes
Heb jij zin om te stoven met kip? De mogelijkheden zijn eindeloos. Lekker Tafelen geeft je de allerlekkerste recepten met gestoofde kip!
Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet
Een krachtige goulash van varkenspoulet, geïnspireerd op de intense smaken van de Hongaarse goulash. Vol smaak en vol verse ingrediënten.
Zoetzure sensatie: Kippendijen met citroen en honing
Onweerstaanbaar lekkere kippendijen met citroen en honing. Serveer met rijst en groenten, of met noedels. Dit is echt Lekker Tafelen.
Runderrollade uit de oven
Een groot stuk vlees ziet er snel feestelijk uit. En ben je met veel personen dan is een runderrollade uit de oven nog makkelijk ook.
Stoven met wild
Vooral in de donkere maanden van het jaar kiezen we graag voor stoven met wild. Ontdek hier de lekkerste recepten voor stoofpotten.
Gourmetten; gezellig tafelen voor iedereen
Gourmetten is niet alleen maar vlees op een bord. Maak er een écht feest van met vis, groenten en pannenkoeken.
Stoven met lamsvlees
Zijn stoofpotjes jouw favoriet? Ga dan eens stoven met lamsvlees. Een kruidige curry? of een traditionele Irish stew? We hebben ze allemaal!
Gemarineerde spiesjes van kalkoen
Ga voor een optimale smaakbeleving en maak de gemarineerde spiesjes van kalkoen met weidekalkoen, in een milde paprika marinade.
Goulash uit de snelkookpan
Of je nu de Hongaarse of Duitse versie maakt, goulash uit de snelkookpan is altijd lekker en binnen een uurtje klaar.
Jambalaya met kip; een kruidige rijstschotel uit de V.S.
Perfect voor een gezellige avond met vrienden, of voor een hartverwarmende maaltijd, doordeweeks. Jambalaya met kip kan bij elke gelegenheid!
Runderlappen
Weet jij wat runderlappen zijn? Je denkt dan vast aan bieflappen, riblappen, sucadelappen et cetera. Maar wat zijn dan 'gewone runderlappen'?
Wildrecepten: de lekkerste ideeën met diverse soorten wild
Half oktober begint het wildseizoen. Het culinaire hart van de wildliefhebbers gaat dan sneller slaan. Lekker Tafelen deelt wildrecepten!
Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
Superbekende Oud Hollandse broodjes. Heel simpel te maken en bij de juiste ingrediënten ook erg lekker! 3 x Oud Hollandse broodjes.
Spek met eieren
Geniet van een stevige lunch met spek met eieren. Deze boerenkost was vroeger van eigen boerderij, lokaler kan het niet.
Gehaktballetjes in satésaus
Gehaktballetjes in satésaus, niet die uit een blikje, maar lekker vers en zelfgemaakt. Inclusief tips voor een goede en lekkere satésaus.
Salade met rosbief en Feta
Een frisse salade met rosbief, die een hartige touch krijgt door de Griekse Feta. Eet de maaltijdsalade als lunch of diner.
Kipfilet recepten en inspiratie
Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.
Varkensvlees; het meest gegeten!
Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?
Stoven met varkensvlees
Vooral in de donkere maanden van het jaar kiezen we graag voor stoven met varkensvlees. Ontdek hier de lekkerste recepten voor stoofpotten.
Hachee volgens oud-Hollands recept
Een echt lekkere hachee maken volgens oud-Hollands recept zonder toeters en bellen. Heerlijke zachte stukjes rundvlees in een zalige saus.
Kippensoep; lekker Hollands!
Onmisbaar bij een griepje, maar nog beter om gewoon te eten omdat het erg lekker is, verse kippensoep van zelfgetrokken kippenbouillon.
Beef Stroganoff; feest op tafel
Beef Stroganoff of Boeuf Stroganoff wordt gemaakt van biefstuk en is een Russische klassieker. Met dit recept serveer je biefstuk echt anders
Wortelstamp met gebakken uien en braadworst
Hutspot, of wortelstamp kun je als hoofdgerecht geven, maar is ook een ideaal bijgerecht bij vlees, vis of wild.
Broodje warm vlees van varkenspoulet, champignons en ui
Als lunch, als makkelijke maaltijd, maar zeker ook na een avondje stappen, een broodje warm vlees van varkenspoulet vindt iedereen heerlijk.
Oma’s gehaktballen
Het recept voor Oma's gehaktballen in een heerlijke jus. Vroeger gemaakt op het petroleumstel, nu in de pan maar volgens hetzelfde recept.
Genieten! Loaded nacho’s met biefstukreepjes
Als je loaded nacho's met biefstukreepjes op tafel zet, weet je zeker dat iedereen op tijd thuis is om te eten.
Schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham
De gevulde schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham zijn ideaal als je gasten hebt: makkelijk, smaakvol en een mooie presentatie.
Tex-mex gehaktballen
Wil je eens een andere gehaktbal dan de bekende, Hollandse gehaktbal? Ga dan eens voor de lekker pittige Tex-mex gehaktballen.
Konijn in het zuur
Konijn in het zuur is een Limburgs recept, waarin het konijn wordt gemarineerd in azijn met kruiden om vervolgens te stoven in de marinade.
Tosti met gerookte kipfilet; lekker, snel en verantwoord lunchen
Lekker lunchen kan perfect met een tosti met gerookte kipfilet. Geniet er samen met vrienden van, want samen eten is altijd lekkerder.
Chinese kippensoep; met knapperige taugé
Goed gevulde Chinese kippensoep. Met veel stukjes kip, kipgehaktballetjes en boordevol groenten. Behalve lekker, ook nog eens heel gezond!
Vlaamse hutsepot; een stoofpot die je met trots serveert
Vlaamse hutsepot is een traditionele winterse klassieker. Een smaakvolle, hartige stoofpot met wintergroenten en een stevig stukje vlees.
Goulash op eigen wijze
Goulash is een verwarmend gerecht, vol smaak en lekker kruidig. Dit goulash recept is een eigen variant. Een familierecept met veel rundvlees.
Loaded nacho’s met kip
Een feestelijke borrelhap, of een maaltijd Mexicaanse stijl? Maak dan eens loaded nacho's met kip. Met kruidige pulled chicken en groenten!
De ultieme kaasburger met oude remeker kaas
Een paar echt goede ingrediënten en een beetje tijd, meer is er niet nodig voor de ultieme kaasburger met oude remeker kaas.
Bitterballen met kip en ras el hanout
Voedselverspilling? Dat kan echt niet meer! Dus van wat overgebleven kip maak je deze verrukkelijke bitterballen met kip en ras el hanout!
Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groentespaghetti
Van gewone ingrediënten iets bijzonders maken. Dat is zelf koken! Ontdek deze kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groente spaghetti.
Ovenschotel van zuurkool met stroganoff gehakt
De verrassende ovenschotel van zuurkool met stroganoff gehakt is heerlijk kruidig van smaak door toevoeging van paprika, ui en knoflook.
Coq au Riesling
Serveer eens een variatie op de klassieke Franse Coq au vin. Een Coq au riesling maak je met witte wijn en dat geeft een leuk, ander effect!
Tortilla gevuld met pittige kip
Een tortilla gevuld met pittige kip is een prima keuze in je weekmenu. Het is lekker, makkelijk vooraf te maken, en zit boordevol groenten.
Gentse waterzooi; écht Vlaamse kost
Échte Gentse waterzooi, een ongeëvenaarde, oer-Vlaamse klassieker met kip. Zo maakte je kip nog nooit klaar!
Erwtensoep uit eigen keuken!
Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar maak je lekker zelf.
Varkensragout; van procureur
Van grote stukken vlees als procureur blijven vaak restjes over. Die kun je dan verwerken tot een varkensragout. Een heerlijk voorgerechtje!
Baskisch kipstoofpotje
Zin in een lekker stoofpotje dat niet uren op het vuur hoeft te staan? Dit heerlijke Baskische kipstoofpotje staat binnen een uur op tafel!
Speklappen met zwoerd
Bij een stamppot of op brood, speklappen met zwoerd zijn altijd lekker! Met onze tip bak je voortaan de allerlekkerste speklappen.
Varkensrollade; die maak je zelf!
Een rollade kun je bij de slager kopen. Maar zelf maken en kruiden kan heel goed. Kijk maar naar het recept van deze varkensrollade!
Bitterballen met rundvlees; de enige echte
De bitterbal, dat is zonder twijfel onze nationale snack. Wat is een borrel zonder bitterballen? Maak zelf eens bitterballen met rundvlees!
Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
Een makkelijk, maar toch luxe stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus met champignons en sjalotjes. Gemaakt binnen een uur!
Zeeuws spek; erg leuk om zelf te maken!
Je hebt het vast wel eens bij de slager gekocht, maar je kunt Zeeuws spek ook zelf maken, en dat is makkelijker dan je denkt!