Vlees; Kies voor smaak en kwaliteit

De nieuwste vleesrecepten

Vlees is pure luxe. Er was een tijd dat we daar geen besef meer van hadden. Dat besef gaat steeds meer doordringen. Want door een te hoge vleesconsumptie ontstaan wantoestanden in megastallen en slachterijen.

Ga voor vlees naar een echte slager!

De oplossing is heel simpel. Ga naar een echte slager. Denk na en weet waar jouw vlees vandaan komt.

Hou je je aan bovenstaande oplossing? Dan garanderen we je beter vlees. Oké, je eet een keer minder vlees maar dat hoeft anno 2020 niet zo’n probleem te zijn toch? Met de luxe van nu kun je de meest lekkere maaltijden zonder vlees bedenken. En die keer dat je dan vlees eet doe je het ook goed. Toch?

De keuze is zo simpel. Pak een eerlijke biefstuk of doe het gewoon niet! 

Op deze pagina hopen we je te kunnen inspireren. We delen niet alleen maar recepten, maar ook kooktips uit ervaring. Want als je dan een goed stuk vlees koopt wil je natuurlijk niet dat je gerecht mislukt.

Handig om te weten

Tips van de redactie

Tijd, geduld en liefde

Wanneer je een mooi stuk vlees hebt moet je het ook met liefde klaarmaken. Laat het dus eerst goed op temperatuur komen voor je het bakt. IJskoud vlees schrikt van de hitte van je pan of barbecue en daarvan kan het beste stukje vlees nog taai van worden. Voeg er daarom ook nooit ijskoud water aan toe tijdens het bakken. Maar ook als je vlees klaar is heeft het nog even tijd nodig om de sappen goed te verdelen. Als je bang bent dat het te koud wordt dek het dan even af met een stuk aluminiumfolie. Maak in de 5 minuten tijd dat je vlees rust de jus of schenk nog even een lekker glaasje in.

Dit kun je met lamsvlees

Kalfsvlees zouden we een keertje vaker moeten eten

Kip

Varkensvlees

Rundvlees

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten