Whoopie pies voor de Pasen
Iets lekkers bij de koffie met Pasen? Maak samen met de kids deze whoopie pies. Een whoopie bestaat 2 cakejes met een vulling ertussen.
Zuivel van Den Eelder; als je proeft, ben je om!
Wij houden van vers en lekker. En daarom gingen we in Gelderland op zoek naar de zuivel van Den Eelder. Ontdek ook die lekkere boerenzuivel!
Schwarzwälder Kirschtorte
Schwarzwälder Kirschtorte of Zwarte Woud taart is een echte klassieker die bestaat uit chocoladebiscuit, slagroom, kersen en kirsch likeur.
Kookschool
Puddingen op basis van melk
De lekkerste puddingen op basis van melk komen uit je eigen keuken! Maak zelf eens pudding in plaats van er een te kopen. Proef het verschil!
Zuivelspread; maak het zelf dan weet je wat je eet!
Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread zelf! Gebruik verse ingrediënten en weet wat je eet!
Roomboter; puur voor het beste resultaat
Met roomboter geef je echt smaak aan je gerechten. Wat is het precies en wat kan er allemaal mee? Wij leggen het uit en geven recepten.
Rijstepap uit eigen keuken
Rijstepap is zacht, romig, kleverig en een beetje zoet. Het is zalig troostvoedsel wat in heel veel landen regelmatig op tafel staat.
Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; verslavend lekker!
Eet je een toetje? Kies dan voor zelfgemaakt. Je weet dan wat je eet. En bij deze koffie-karamel pudding is dat een ware ontdekkingstocht.
Zelfgemaakte kruidenboter; jouw keuze voor echte smaak
Een zelfgemaakte kruidenboter is veel lekkerder dan kant-en-klaar. Met goed stokbrood is dat echt genieten. Roomboter en verse kruiden!
Botersauzen; Deze recepten moet je uit je hoofd leren
Het basisrecept voor botersauzen. Een van de velen die je echt moet kennen. Je maakt er de lekkerste sauzen, soepen en zelfs kroketten mee.
Slagroom
Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.
Gebak met roomboter; Kiezen voor smaak!
Of je nu cake, appeltaart of koekjes maakt, gebruik roomboter! Gebak met roomboter bereidt, heeft echt veel meer smaak.
Crème brûlée; het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Crème brûlée is een Franse klassieker die met slechts een paar ingrediënten gemaakt wordt. Dit dessert kun je heel goed zelf maken.
Truffelboter; zelfgemaakte luxe op je brood
Truffelboter, een eenvoudig en smakelijk receptje én toch pure luxe! Dit receptje mag je niet laten liggen!
Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!
Simpel gebak met een luxe uitstraling, dat is deze meringue rol. Maar 5 ingrediënten en een klein beetje werk maar een groots resultaat.
Havermout; veel meer dan alleen pap
Een artikel boordevol tips over havermout en overnight oats. Eet lekker en gezond en maak van die saaie havermout een culinair feestje.
Melk in een beslag; lees hier waarom je dat soms echt moet doen
Meestal gebruik je water in een beslag, maar melk in een beslag heeft ook zo z'n voordelen. Hier lees je welke + wat handige tips.
Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.
Reacties van onze lezers