Crêpe suzette; flensjes in een zalige sinaasappelsaus
Een nagerecht uit de Franse keuken: de Crêpe suzette. Dit zijn superdunne flensjes geserveerd met een goddelijke sinaasappel-karamelsaus.
Eierkoeken met kwark en banaan
Maak zelf heel makkelijk een lekker en verantwoord gebakje door eierkoeken met kwark en banaan te beleggen. Ook lekker als luxe ontbijtje!
Rijstepap uit eigen keuken
Rijstepap is zacht, romig, kleverig en een beetje zoet. Het is zalig troostvoedsel wat in heel veel landen regelmatig op tafel staat.
Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; verslavend lekker!
Eet je een toetje? Kies dan voor zelfgemaakt. Je weet dan wat je eet. En bij deze koffie-karamel pudding is dat een ware ontdekkingstocht.
Roomboter; puur voor het beste resultaat
Met roomboter geef je echt smaak aan je gerechten. Wat is het precies en wat kan er allemaal mee? Wij leggen het uit en geven recepten.
Botersauzen; deze recepten moet je uit je hoofd leren
Het basisrecept voor botersauzen. Een van de velen die je echt moet kennen. Je maakt er de lekkerste sauzen, soepen en zelfs kroketten mee.
Slagroom
Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.
Stamppot boerenkool met karnemelk
Gebruik eens iets anders dan melk om een stamppot smeuïg te maken. Maak eens stamppot boerenkool met karnemelk, geserveerd met spek en worst!
Yoghurttaart met limoen, en speculaasbodem
De lekkere smaak van de yoghurttaart met limoen, en speculaasbodem komt niet uit een pakje maar van verse volle zuivel en echte limoenen.
Gentse waterzooi; écht Vlaamse kost
Échte Gentse waterzooi, een ongeëvenaarde, oer-Vlaamse klassieker met kip. Zo maakte je kip nog nooit klaar!
Kookschool
Kruidenboter maken; zo zet je echt smaak en trots op tafel
Zelf kruidenboter maken is zo veel lekkerder. Recept suggesties voor onder andere truffelboter, citroen-tijm boter en nog veel meer.
Gebak met roomboter
Of je nu cake, appeltaart of koekjes maakt, gebruik roomboter! Gebak met roomboter bereidt, heeft echt veel meer smaak.
Room is “VET” lekker en hoort altijd in je basisvoorraad
De Lekker Tafelen room top 3 is een verrijking in je koelkast. Inclusief de uitleg waarom kookroom niet in die top 3 thuishoort.
Kwarkbollen
Deze kwarkbollen rijzen tijdens het bakken, en daardoor zijn deze kwarkbollen supersnel gebakken. Noem het de Duitse variant op onze oliebol.
Kwarkbrood of kwarkbolletjes zijn altijd lekker!
Heerlijk zacht en luchtig brood zonder gist dus snel gemaakt. Kwarkbrood is lekker als ontbijt, bij een kop koffie of bij de high tea.
Rijstepap met appel
Zalige romige rijstepap met appel in een mooie schaal met een geheimzinnige donkere streep, dat is een Hollands dessert op zijn best.
Havermout; veel meer dan alleen pap
Een artikel boordevol tips over havermout en overnight oats. Eet lekker en gezond en maak van die saaie havermout een culinair feestje.
Zure room; makkelijke recepten die je zullen verbazen
Bekend om zijn verfrissende smaak, maar zure room is meer. Dit zuivelproduct is lekker licht en daarom perfect als basis voor sauzen en dips.
Sauzen met zure room
Of je nu een eenvoudige dip maakt of een saus voor bij het diner, sauzen met zure room zijn makkelijk te maken, licht en geweldig lekker.
Karamel panna cotta met appeltjes
Steel de show met een schaal vol karamel panna cotta met appeltjes, makkelijk om te delen en het staat zo gezellig!
Crème brûlée; het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Crème brûlée is een Franse klassieker die met slechts een paar ingrediënten gemaakt wordt. Dit dessert kun je heel goed zelf maken.
Truffelboter; zelfgemaakte luxe op je brood
Truffelboter, een eenvoudig en smakelijk receptje én toch pure luxe! Dit receptje mag je niet laten liggen!
Meringue rol met pecannoten
Simpel gebak met een luxe uitstraling, dat is deze meringue rol. Maar 5 ingrediënten en een klein beetje werk maar een groots resultaat.
Champignon roomsoep; de allerlekkerste
Een werkelijk zalige champignon roomsoep die je met trots op tafel zet. Heerlijk romig, boordevol snaak en prachtig wit van kleur.
Chipolatapudding; een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken
De klassieker uit de Nederlandse keuken, chipolatapudding. Een feestelijke pudding met een kleurrijke vulling van vruchtjes en bitterkoekjes.
Bavarois van kwark met mandarijn
Een bavarois van kwark met verse mandarijn, maar niet met rauwe eieren. De eieren in de bavarois van kwark worden eerst verhit.
Trifle met chocolade en hazelnoten
Dit recept bewijst dat je voor een geweldig lekkere trifle met chocolade en hazelnoten geen uren in de keuken hoeft te staan.
Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
Whoopie's zijn 2 kleine cakejes met een heerlijke vulling ertussen. Ze lijken op de macaron, maar qua smaak meer op een cupcake.
Roomyoghurt met mandarijn
Nagerechten zelf maken heeft als voordeel dat in de roomyoghurt met mandarijn ook echte mandarijntjes zitten.
Panna Cotta; gekookte room met vanille
Panna cotta betekent gekookte room en is een uit Italië afkomstig, eenvoudig dessert. Voor een lichtere versie gebruik je melk en room.
IJstaart met sinaasappel, speculaas en gember
Een feestelijke winterse ijstaart met sinaasappel, speculaas en gember mag niet ontbreken op een heerlijk avondje dineren met familie.
Trifle van yoghurt met sinaasappel en banaan
Luxe maar toch heel eenvoudig. Een trifle van yoghurt met sinaasappel en banaan smaakt naar meer en is de favoriet op een ontbijtbuffet.
Cheesecake met gekarameliseerde peren
In het perenseizoen haal je natuurlijk peren bij de teler. Daarmee maak je deze fantastische cheesecake met gekarameliseerde peren.
Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
Geen zacht broodje gevuld met gele room, maar de enige echte puddingbroodjes met een heerlijke banketbakkersroom. Dat is pas smullen!!
Melk in een beslag
Meestal gebruik je water in een beslag, maar melk in een beslag heeft ook zo z'n voordelen. Hier lees je welke + wat handige tips.
Crème fraîche; voor soepen, sauzen en meer
De beste zuivel voor warme gerechten is crème fraîche. Gebruik dit voor soepen, sauzen en meer romige gerechten als pasta's en curry's
Melk; de basis van veel culinaire creaties
Geniet van verse melk. Van ontbijt en lunch tot pudding, vla, pannenkoeken en sauzen. Melk is de basis voor veel zoete- en hartige gerechten.
Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast
Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Gebakken kwarktaart is een Duitse lekkernij
Gebakken kwarktaart is een typische Duitse lekkernij boordevol verse zuivel. De taart is makkelijk te maken en is heerlijk fris van smaak.
Duitse kruidenkwark; kwark vanuit een ander perspectief
Zalige Duitse kruidenkwark, heerlijk romig en boordevol verse kruiden. Lekker bij vlees en vis maar ook op de borrelplank of op brood.
Vla zelf maken; van boerenmelk een echt lekkere vla maken
In 10 minuten kun je vla zelf maken van verse boerenmelk. Als je die dan afwerkt met een lekkere topping naar keuze is het feest compleet!
Dragonsaus een zalige romige kruidensaus
Een simpel gerecht wordt speciaal met dragonsaus, een zalige romige kruidensaus waar je de vingers bij opeet.
Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
De definitie van vruchtenyoghurt is yoghurt + fruit. Veel fruit uiteraard. De gemiddelde vruchtenyoghurt voldoet hier niet aan.
Dulce de leche maken; handige tips + een variant met verse melk
De romige en zalig zoete karamel met de naam dulce de leche maak je makkelijk zelf van gecondenseerde melk.
Griesmeelpudding met rode bessensaus; makkelijk en puur natuur
Een heerlijk nagerecht van griesmeelpudding met rode bessensaus, oma wist het al, er is niet veel nodig om lekker te kunnen eten.
IJs maken; tips en recepten voor een verkoelende zomer
Zelf ijs maken, hoe leuk is dat. Alle varianten uitgelegd. Van zelf roomijs en waterijsjes tot sorbetijs maken. Mét en zonder ijsmachine.
Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd
Er zijn zoveel yoghurt soorten dat je vaak niet weet welke je moet nemen. Hier vind je de verschillen tussen de belangrijkste yoghurt soorten
Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen verse melk en houdbare melk en waarom smaakt verse melk van de boer totaal anders.