Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
Whoopie's zijn 2 kleine cakejes met een heerlijke vulling ertussen. Ze lijken op de macaron, maar qua smaak meer op een cupcake.
Griesmeelpudding met appel en rozijnen
Je maakt van een paar simpele ingrediënten, in een paar eenvoudige handelingen, een geweldige griesmeelpudding met appel en rozijnen!
Roomyoghurt met mandarijn
Nagerechten zelf maken heeft als voordeel dat in de roomyoghurt met mandarijn ook echte mandarijntjes zitten.
Kookschool
Slagroom
Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.
Gebak met roomboter; Kiezen voor smaak!
Of je nu cake, appeltaart of koekjes maakt, gebruik roomboter! Gebak met roomboter bereidt, heeft echt veel meer smaak.
Havermout; veel meer dan alleen pap
Een artikel boordevol tips over havermout en overnight oats. Eet lekker en gezond en maak van die saaie havermout een culinair feestje.
Panna Cotta; gekookte room met vanille
Panna cotta betekent gekookte room en is een uit Italië afkomstig, eenvoudig dessert. Voor een lichtere versie gebruik je melk en room.
IJstaart met sinaasappel, speculaas en gember
Een feestelijke winterse ijstaart met sinaasappel, speculaas en gember mag niet ontbreken op een heerlijk avondje dineren met familie.
Cheesecake met gekarameliseerde peren
In het perenseizoen haal je natuurlijk peren bij de teler. Daarmee maak je deze fantastische cheesecake met gekarameliseerde peren.
Melk in een beslag; lees hier waarom je dat soms echt moet doen
Meestal gebruik je water in een beslag, maar melk in een beslag heeft ook zo z'n voordelen. Hier lees je welke + wat handige tips.
Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.
Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast
Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.
Puddingbroodjes; De enige echte en ook de allerlekkerste
Geen zacht broodje gevuld met gele room, maar de enige echte puddingbroodjes met een heerlijke banketbakkersroom. Dat is pas smullen!!
Raita; uit de Indiase keuken
Bij een pittige Indiase curry serveer je om de brand te blussen raita, een lekker fris bijgerechtje met komkommer op basis van yoghurt.
Chocoladebollen met slagroom
Als je met dit recept zelf chocoladebollen met slagroom gaat bakken, dan ga je ook voor de allerlekkerste, met volle room en echte chocolade.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
De definitie van vruchtenyoghurt is yoghurt + fruit. Veel fruit uiteraard. De gemiddelde vruchtenyoghurt voldoet hier niet aan.
IJs maken; tips en recepten voor een verkoelende zomer
Zelf ijs maken, hoe leuk is dat. Alle varianten uitgelegd. Van zelf roomijs en waterijsjes tot sorbetijs maken. Mét en zonder ijsmachine.
Reacties van onze lezers