Gebakken kwarktaart is een Duitse lekkernij
Gebakken kwarktaart is een typische Duitse lekkernij boordevol verse zuivel. De taart is makkelijk te maken en is heerlijk fris van smaak.
Duitse kruidenkwark; kwark vanuit een ander perspectief
Zalige Duitse kruidenkwark, heerlijk romig en boordevol verse kruiden. Lekker bij vlees en vis maar ook op de borrelplank of op brood.
Dragonsaus een zalige romige kruidensaus
Een simpel gerecht wordt speciaal met dragonsaus, een zalige romige kruidensaus waar je de vingers bij opeet.
Griesmeelpudding met rode bessensaus; makkelijk en puur natuur
Een heerlijk nagerecht van griesmeelpudding met rode bessensaus, oma wist het al, er is niet veel nodig om lekker te kunnen eten.
Vla zelf maken; van boerenmelk een echt lekkere vla maken
In 10 minuten kun je vla zelf maken van verse boerenmelk. Als je die dan afwerkt met een lekkere topping naar keuze is het feest compleet!
Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
De definitie van vruchtenyoghurt is yoghurt + fruit. Veel fruit uiteraard. De gemiddelde vruchtenyoghurt voldoet hier niet aan.
IJs maken; tips en recepten voor een verkoelende zomer
Zelf ijs maken, hoe leuk is dat. Alle varianten uitgelegd. Van zelf roomijs en waterijsjes tot sorbetijs maken. Mét en zonder ijsmachine.
Kwark bavarois met nectarine
Je mag het geen Pêche melba noemen, maar deze kwark bavarois met nectarine en frambozensaus is er een heerlijke creatieve versie van.
Slagroomijs zelf maken doe je zo; pure verwennerij
Met een beetje liefde en geduld maak je zelf het lekkerste slagroomijs. Zalig in een ijscoupe of op een hoorntje.
Zomers taartje met kwark en rode bessen
Gebakken kwarktaart met verse rode bessen. Een heerlijk zomers taartje waaraan iedereen in één keer ziet dat je het zelf gemaakt hebt.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Puddingen op basis van melk
De lekkerste puddingen op basis van melk komen uit je eigen keuken! Maak zelf eens pudding in plaats van er een te kopen. Proef het verschil!
Zuivelspread; maak het zelf dan weet je wat je eet!
Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread zelf! Gebruik verse ingrediënten en weet wat je eet!
Banketbakkersroom; een heerlijke basis voor veel recepten
Er zijn heel veel redenen te bedenken om zelf banketbakkersroom te maken, de belangrijkste is dat het echt heel erg lekker is.
Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept
Dit is dé basis voor nagerechten en taarten met kwark. Een bavarois van kwark verander je simpel in vruchtenkwark met het sap van vers fruit.
Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!
Een lekker sausje bij een barbecue? Deze mango-yoghurtsaus is eens iets heel anders. Heerlijk bij onze kipcurryspiesjes!
Kookschool
Roomboter; puur voor het beste resultaat
Met roomboter geef je echt smaak aan je gerechten. Wat is het precies en wat kan er allemaal mee? Wij leggen het uit en geven recepten.
Botersauzen; Deze recepten moet je uit je hoofd leren
Het basisrecept voor botersauzen. Een van de velen die je echt moet kennen. Je maakt er de lekkerste sauzen, soepen en zelfs kroketten mee.
Slagroom
Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.
Reacties van onze lezers