Zeeuwse platte oesters met sinaasappeldressing en dille
Als je een feestje bouwt, bouw je een goed feest. Met dit recept voor Zeeuwse platte oesters met sinaasappeldressing wordt het echt feest.
Salade van Hollandse garnalen met Rotterdamsche Oude
Noordzeegarnaaltjes, hartige kaas en olijven, daarmee maak je een salade van Hollandse garnalen met Rotterdamsche Oude met een Zuiders tintje.
Gefrituurde wijting; zelfgemaakt alternatief voor kibbeling
Dol op kibbeling? Probeer dan zeker eens dit alternatief: gefrituurde wijting. Zo maak jij zelf je eigen streetfood.
Oesters met kappertjes en een citroenmayonaise; ziltig en citrusfris
Zeeuwse creuses zijn zo al een lekkernij, maar maak deze oesters met kappertjes en een citroenmayonaise en het wordt een magisch eetmoment.
Coquilles; de Sint Jakobsschelp op je bord
De prachtige Sint-jakobsschelpen, oftewel coquilles, bevatten heerlijk, zacht en verfijnd vlees. En ze zijn niet moeilijk zelf te bereiden!
Gourmetten; gezellig tafelen voor iedereen
Gourmetten is niet alleen maar vlees op een bord. Maak er een écht feest van met vis, groenten en pannenkoeken.
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Pastinaak-venkelsoep met garnalen
Heel eenvoudig, maar ook een echt feestelijke soep. Dit recept voor pastinaak-venkelsoep met garnalen serveer je met trots als voorgerecht.
Garnalencocktail; de klassieker
Een echte Hollandse klassieker als voorgerecht? Serveer dan de garnalencocktail, gemaakt met Hollandse garnalen en zelfgemaakte cocktailsaus!
Garnalen in knoflook of gamba’s al ajillo
Gamba's al ajillo, dat klinkt heel Spaans en dat is het ook. Op zijn Nederlands; garnalen in knoflook. Een snel en makkelijk te maken hapje.
Krab; een bijzondere delicatesse!
Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Vispakketjes of vis ‘en papillotte’
Hoe je het perfecte vispakketje- helemaal volgens jouw eigen culinaire wensen- maakt, dat lees je hier. Experimenteer en leer!
Jambalaya met garnalen
Serveer de smaken van Louisiana met deze jambalaya met garnalen. Met dit recept ga je zelf comfortfood maken waar je blij van wordt.
Krabsalade; met echte krab!
Salades voor op een broodje of een toastje, die maak je toch zeker zelf? Heb je wel eens verse krabsalade met echte krab gegeten? Zo lekker!
Zweedse sandwichtaart; echt een feest op tafel
Probeer de Zweedse sandwichtaart (Smörgåstårta) met lokale ingrediënten en afgewerkt met romige kruidenkaas. Ideaal voor de brunch.
Voorgerechten met vis; kiezen maar!
Komen je vrienden eten en wil je het simpel houden? Ga voor één van deze voorgerechten met vis. Dat is smaak, gemak en gezelligheid in één.
Schaaldieren
Samen met schelpdieren zijn schaaldieren de lekkerste delicatessen uit de oceaan. Lees hier alles over schaaldieren en hoe je ze klaarmaakt.
Schelpdieren
Met schelpdieren kun je heerlijke gerechten maken. Culinair aan de slag met mosselen, oesters, kokkels en coquilles. Inclusief handige tips.
Kleine quiches met zalm en garnalen
Heerlijk als lunch, maar ze doen het ook heel goed als voorgerechtje in een feestelijk menu, deze kleine quiches met zalm en garnalen.
Court-bouillon; die maak je toch zelf?!
De bouillon die je gebruikt voor het pocheren van vis, zeevruchten et cetera heet court-bouillon. En die maak je heel makkelijk, gewoon zelf!
Kerstkrans van gerookte vis
Breng met Kerst sfeer en smaak op tafel en maak een spectaculaire kerstkrans van gerookte vis boordevol smaak en verrassingselementen.
Gerookte vis
Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.
Platvis; Heerlijke vissoorten die vaker op tafel mogen
Platvis is er van groot tot klein, hier vind je de lekkerste recepten en tips om thuis heerlijk bereide platvis te serveren.
Garnalen; de lekkerste tips & recepten
Garnalen, de vele soorten en maten maken het kiezen niet altijd even makkelijk. Wij hebben de belangrijkste feiten op een rijtje gezet!
Garnalenmousse in een glaasje
Een lekker voorgerechtje voor een bijzonder etentje? Maak eens een garnalenmousse in een glaasje. Makkelijk en heel snel gemaakt!
Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten
Hou je van vis, en van soep? Dan wordt het tijd om deze rijkgevulde vissoep te proeven. Boordevol vis, schaal- en schelpdieren èn groente!
Fruits de mer; feest op tafel!
Ben jij ook altijd zo onder de indruk als je zo'n plateau Fruits de Mer ziet? Zelf maken is echt makkelijker dan je verwacht! Proberen!
Witlofstamppot met Hollandse garnalen
Zet eens iets origineels op tafel! Witlofstamppot met Hollandse garnalen. Een heel Hollands stamppotje, maar dan anders.
Vispakketje met grote garnalen en coquilles
Een vispakketje met grote garnalen en coquilles, een perfect huwelijk van heerlijke geuren en verse smaken.
Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper
Wil jij supermakkelijk, supersnel, superlekker? Met deze gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper heb je dat allemaal. Enjoy!
Open lasagne met gerookte paling en kruidensaus
Ben je op zoek naar een spectaculair voorgerecht met vis, dan is deze open lasagne met gerookte paling en kruidensaus de perfecte keuze.
Vispakketje met schelvis
Een vispakketje met verse schelvis en slechts een handvol andere ingrediënten, daar pak jij weer mee uit!
Aardappelsoep met gerookte paling
Een fluweelzachte aardappelsoep met gerookte paling. Zo zet je met maar weinig ingrediënten een heerlijke luxe soep op tafel.
Visburger van wijting; zelfgemaakt fastfood
Probeer dit eenvoudige recept voor een visburger van wijting - een makkelijke en smaakvolle keuze voor een makkelijke broodje vis.
Mosselen met chorizo
Ontdek de heerlijke combinatie van mosselen met chorizo. Proef de pittige worst met de milde, zilte smaak van de mosselen.
Salade met gerookte vis
Een salade met gerookte vis is echt genieten. Heerlijk knapperige salade met zacht zilte stukken vis, wie houdt daar nu niet van?
Oostends vispannetje; klassiek recept, zoals aan de Belgische kust
Terugdenken aan vakantie aan de Belgische kust? Maak dit recept van een klassiek Oostends vispannetje en je bent er zo weer op vakantie.
Pasta met gerookte makreel
Zin in pasta met vis? Maak dan eens deze verrassend lekkere pasta met gerookte makreel, champignons en courgette.
Tartaar van schelvis; met Amsterdamse uitjes
Tartaar van schelvis is een verfijnde en delicate bereiding die de natuurlijke smaken van de vis prachtig naar voren brengt.
Octopus verse vismarkt in Urk (alleen op zaterdagmorgen)
Verse vis rechtstreeks uit de zee op je bord. Dan moet je bij Verse Vismarkt Octopus in Urk zijn. Let op, alleen op zaterdagmorgen geopend.
Gegrilde langoustines in kruidenboter
Binnen een half uurtje zet je deze gegrilde langoustines in kruidenboter op tafel. Dat lijkt een ingewikkeld recept, maar dat is het niet.
Griet grillen op de barbecue
Wil je graag eens een grote vis zoals griet grillen op de barbecue, maar je weet niet hoe? Wij helpen je op weg.
Griet met kappertjessaus
Met minimale moeite een geweldig visgerecht op tafel zetten is geen kunst met heerlijke filets van griet met kappertjessaus.
Dorade met venkel, een makkelijk visrecept voor in de oven
Makkelijk ovenrecept: Dorade met venkel. Perfect gegaard in de oven; dit recept combineert heerlijke vis met de lekkere smaak van venkel.
Gebakken griet met kruidenkorst
Heerlijk zachte vis in een knapperige korst met kaas en verse kruiden. Gebakken griet met kruidenkorst vind iedereen lekker.
Gebakken tong met kruidensaus
Een heerlijke gebakken tong met een lichte en lekker frisse kruidensaus die in een handomdraai gemaakt is, dat wordt genieten.
Bouillabaisse zelf maken; nodig je vrienden maar vast uit!
Verse vis, mosselen en garnalen. Dat gaat er in een bouillabaisse. Als je dit recept gaat maken kies je natuurlijk voor lokale vissoorten.
Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten
Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.
Sandwiches met een mousse van gerookte makreel
Met wat gerookte makreel en mascarpone maak je een snelle makreelmousse. Lekker op een toastje, maar ook als basis voor een maaltijd sandwich.
Gebakken rog met zeekraal
Zilte zeekraal met goudbruin gebakken rog, relatief eenvoudig te bereiden, maar met een verbluffend resultaat.
Ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten
Krijg iedereen aan de verse vis met het recept voor deze ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten. Snel en makkelijk te maken!
Zeewolf met pittige tomatensaus
Een avontuurlijk, veelzijdig en bovendien erg smaakvol hoofdgerecht met vis, dat is zeewolf met pittige tomatensaus
Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus
Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus, dat is een eenvoudig recept voor een gerecht zoals in een sterrenzaak.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.