Eieren in kruidensaus; lekker voor een dagje zonder vlees
Het is makkelijk om te verrassen aan tafel. Het recept voor eieren in kruidensaus is het bewijs. Doe er brood bij om de saus op te dippen.
Croque Madame
Wel eens gehoord van een Croque Monsieur? Weet je dat die tosti, want dat is het, ook een vrouwelijke tegenhanger heeft? De Croque Madame!
Eiercurry met paksoi; in 15 minuten op tafel
Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.
Gekookte eieren met gerookte zalm
Een eenvoudige, maar doeltreffende manier om gekookte eieren met gerookte zalm te serveren. Het kan soms zo simpel zijn.
Soufflé maken; hier vind je tips en tricks
Een soufflé maken is leuk om te doen. Zet iets origineels op tafel. Soufflé maken wordt als moeilijk ervaren, met deze tips is dat het niet.
Makkelijke lunchrecepten met champignons en eieren
Voor deze lunchrecepten met champignons en eieren heb je niet veel nodig om lekker te eten. Lekkere recepten voor omelet, frittata en roerei!
Saus maken op basis van eieren (emulsiesauzen)
Je kunt saus maken op basis van eieren. Deze emulsiesauzen zou iedere kok uit zijn hoofd moeten kennen. Van mayonaise tot hollandaise en meer
Broccoli soufflé
Deze broccoli soufflé is een gerecht waar je u tegen zegt en stiekem ook erg handig om dat restje broccoli van gisteravond in te verwerken.
Foe yong hai; zo maak je het zelf
Maak eens zelf Foe yong hai. 10 eieren, verse groenten en een saus van verse tomaten. Jij haalt de Foe yong hai nooit meer bij de Chinees.
Shakshuka; gepocheerde eieren in een groentestoof
Deze shakshuka (in saus gepocheerde eieren) is geschikt voor ieder moment van de dag. Als stevig ontbijt, maar ook als lunch of diner.
Omelet recepten; van basis tot luxe varianten
Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.
Tiramisu; fantastische variaties vanuit één basisrecept
De bekende klassieker tiramisu in vele variaties. Mascarpone, lange vingers en nog veel meer lekkers met steeds een ander resultaat.
Advokaat (of advocaat) ouderwets? Echt niet!
Advokaat is niet alleen lekker in een glaasje met wat slagroom. Ook in nagerechten en gebak steelt deze eierlikeur de show!
Banketbakkersroom; een heerlijke basis voor veel recepten
Er zijn heel veel redenen te bedenken om zelf banketbakkersroom te maken, de belangrijkste is dat het echt heel erg lekker is.
Clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas
Echt lekker lunchen hoeft niet moeilijk te zijn, de hartige clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas is zo gemaakt en een feestje op tafel.
Uitsmijter, verwen jezelf met een smakelijke lunch
Bij een lunch buiten de deur wordt vaak gekozen voor een uitsmijter. Maar brood, eieren, ham en kaas? Dat kun je thuis ook!
Eiersalade; zelfgemaakt het allerlekkerst
Als er iets makkelijk is om zelf te maken, dan is het wel eiersalade, het resultaat is echt veel smaakvoller dan de gekochte versies.
Ei in soep; geef je soep een extraatje
Geef je zelfgemaakte soep iets extra's met eieren: gekookt, gebakken of in de soep gegaard, ei in soep is altijd lekker.
Tortilla; een klassieker uit Spanje
Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.
Reacties van onze lezers