Eieren

Eieren zijn culinaire wondertjes

Als er iets is dat altijd in je basisvoorraad thuishoort zijn het wel eieren. Natuurlijk voor een gekookt of gebakken eitje in de ochtend, maar ook om een cake luchtig te maken, een saus te binden en nog veel meer. Oh, en als je dan eieren gaat kopen, kijk dan even goed wat je koopt. Er zijn nogal wat verschillen.

Zorg altijd voor eieren in je basisvoorraad

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief

Recepten met eieren

Natuurlijk zijn wij de keuken in gedoken met flink wat eieren en daaruit ontstonden een aantal heerlijke en makkelijke recepten waarin eieren een hoofdrol krijgen. Een ei hoef je tenslotte niet alleen bij het ontbijt of bij de lunch te serveren. Ook in de avondmaaltijd of in het dessert kun je eieren verwerken en zelfs bij de borrel kun je eieren serveren. Kortom, eieren kunnen de hele dag door.

Uit de kookschool

Je kunt natuurlijk standaard kiezen voor gekookte eieren. Maar hoe lekker is het om regelmatig een gepocheerd eitje te maken of om een omelet te bakken? Je kunt bijna oneindig verrassen met eieren. Ontdek de verschillende bereidingsmethoden.

Daarnaast worden eieren gebruikt in veel recepten. Maar wat is nu eigenlijk het effect van een ei in een beslag. Hoe klop je eiwit op? En hoe weet je eigenlijk of een ei wel vers is? Op deze vragen vind je hier het antwoord.

En als je dan met eieren aan de slag gaat kies je natuurlijk voor een eerlijk eitje. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een scharrelei en een vrije uitloop ei. En wat zijn kooi-eieren? De uitleg vind je in ons artikel “Hoe kies je een verantwoord ei”.

Eieren; Alleskunners in de keuken

Eieren behoren tot de absolute basisingrediënten in de keuken. Eigenlijk hebben we diepe bewondering voor dit veelzijdige ingrediënt. In echt heel veel recepturen speelt het ei een meer dan belangrijke rol.

Koop wel scharreleieren

Je kunt in de supermarkt een doosje eieren in je winkelmandje laten glijden. Niemand die daar verder waarde aan hecht. Maar met je kinderen eieren gaan halen bij de boer? Dat is opeens een superleuk uitje. Onderweg op de fiets gaat het over de kippen en de kuikentjes. Ga voor echte scharreleieren. Betaal een paar centen meer, want met dank aan die kip eet jij écht lekker.

Eieren zijn meer dan alleen het gekookte eitje op zondagmorgen. Maar wat is dat ei nu precies? En wat kan dat ei voor jouw betekenen. Op deze pagina proberen we daar met heel veel tips en de allerlekkerste recepten een uitgebreid antwoord op te geven.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten