Eieren

Eieren zijn culinaire wondertjes

Als er iets is dat altijd in je basisvoorraad thuishoort zijn het wel eieren. Natuurlijk voor een gekookt of gebakken eitje in de ochtend, maar ook om een cake luchtig te maken, een saus te binden en nog veel meer. Oh, en als je dan eieren gaat kopen, kijk dan even goed wat je koopt. Er zijn nogal wat verschillen.

Zorg altijd voor eieren in je basisvoorraad

Kloppen, scheiden, binden

Ontdek hier de eindeloze mogelijkheden met een eitje. Want wat gebeurt er als je een eitje kookt of wat is het effect van een extra eitje in een beslag? Hier vind je de antwoorden.

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief

Eieren; Alleskunners in de keuken

Eieren behoren tot de absolute basisingrediënten in de keuken. Eigenlijk hebben we diepe bewondering voor dit veelzijdige ingrediënt. In echt heel veel recepturen speelt het ei een meer dan belangrijke rol.

Koop wel scharreleieren

Je kunt in de supermarkt een doosje eieren in je winkelmandje laten glijden. Niemand die daar verder waarde aan hecht. Maar met je kinderen eieren gaan halen bij de boer? Dat is opeens een superleuk uitje. Onderweg op de fiets gaat het over de kippen en de kuikentjes. Ga voor echte scharreleieren. Betaal een paar centen meer, want met dank aan die kip eet jij écht lekker.

Eieren zijn meer dan alleen het gekookte eitje op zondagmorgen. Maar wat is dat ei nu precies? En wat kan dat ei voor jouw betekenen. Op deze pagina proberen we daar met heel veel tips en de allerlekkerste recepten een uitgebreid antwoord op te geven.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten