Omelet met spinazie, zalm en kaas
Een rijk gevulde omelet met spinazie, zalm en kaas. Een lunch, maar ook inzetbaar als snelle maaltijd na een drukke dag. Incl. variatietips.
Eiercurry met paksoi
Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.
Gekookte eieren met gerookte zalm
Een eenvoudige, maar doeltreffende manier om gekookte eieren met gerookte zalm te serveren. Het kan soms zo simpel zijn.
Omelet recepten; van basis tot luxe versies
Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.
Tiramisu; fantastische variaties vanuit één basisrecept
De bekende klassieker tiramisu in vele variaties. Mascarpone, lange vingers en nog veel meer lekkers met steeds een ander resultaat.
Eiersalade; zelfgemaakt het allerlekkerst
Als er iets makkelijk is om zelf te maken, dan is het wel eiersalade, het resultaat is echt veel smaakvoller dan de gekochte versies.
Frittata; Omdat je niks weg wil gooien
De ingrediënten voor deze frittata heb jij hopelijk altijd al in je koelkast staan. Gooi niets weg, maar zet een prachtige frittata op tafel.
Broccoli soufflé
Deze broccoli soufflé is een gerecht waar je u tegen zegt en stiekem ook erg handig om dat restje broccoli van gisteravond in te verwerken.
Pannenkoek met gist naar oma’s recept
Pannenkoekmix, je zou vergeten hoe het anders moet. Bak pannenkoeken met basisingrediënten. Oma bakte altijd pannenkoek met gist.
Advokaat (of advocaat) ouderwets? Echt niet!
Advokaat is niet alleen lekker in een glaasje met wat slagroom. Ook in nagerechten en gebak steelt deze eierlikeur de show!
Ei in soep; geef je soep een extraatje
Geef je zelfgemaakte soep iets extra's met eieren: Gekookt, gebakken of in de soep gegaard, ei in soep is altijd lekker.
Tortilla; een klassieker uit Spanje
Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.
Roerei met zalm
Soms mag het iets luxer zijn zoals een roerei met zalm, superlekker en ook nog eens erg snel en makkelijk te maken.
Foe yong hai; zo maak je het zelf
Maak eens zelf Foe yong hai. 10 eieren, verse groenten en een saus van verse tomaten. Jij haalt de Foe yong hai nooit meer bij de Chinees.
Roerei met tomaat
Een ei bij ontbijt of lunch is altijd lekker, een leuke afwisseling is dit roerei met tomaat en ui. Goedkoop, simpel en erg lekker.
Roerei, een lekker begin van de dag
Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.
Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee
Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.
Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!
Van overtollige eiwitten maak je schuimpjes. Mooi opgelost! Gebruik die schuimpjes voor één van deze drie desserts van schuimpjes.
Reacties van onze lezers