Eieren; Alleskunners in de keuken

De nieuwste recepten met eieren

Eieren behoren tot de absolute basisingrediënten in de keuken. Eigenlijk hebben we diepe bewondering voor dit veelzijdige ingrediënt. In echt heel veel recepturen speelt het ei een meer dan belangrijke rol.

Koop wel scharreleieren

Je kunt in de supermarkt een doosje eieren in je winkelmandje laten glijden. Niemand die daar verder waarde aan hecht. Maar met je kinderen eieren gaan halen bij de boer? Dat is opeens een superleuk eitje. Onderweg op de fiets gaat het over de kippen en de kuikentjes. Ga voor echte scharreleieren. Betaal een paar centen meer, want met dank aan die kip eet jij écht lekker.

Eieren zijn meer dan alleen het gekookte eitje op zondagmorgen. Maar wat is dat ei nu precies? En wat kan dat ei voor jouw betekenen. Op deze pagina proberen we daar met heel veel tips en de allerlekkerste recepten een uitgebreid antwoord op te geven.

Wist je dit al over eieren?

Basics; Dit moet je weten over eieren

De Omelet wrap; ontdek het ook

Een omelet wrap is super eenvoudig te maken van eieren, water en kruiden. Vervolgens kun je ze vullen op jouw manier voor de lunch of makkelijke maaltijd

Sauzen met eieren als belangrijke basis

Mousseline saus

Mousseline saus is een luxe variant van de veel bekendere Hollandaise. Door room toe te voegen krijg je de perfecte saus bij bijvoorbeeld vis of asperges.

Bearnaisesaus eenvoudig zelf maken

De bearnaisesaus is eenvoudig zelf te maken maar wordt vaak vermeden omdat deze zou gaan schiften. Met dit recept + uitleg gaat je dat niet overkomen.

De omelet, jij kunt het ook!

Merinque; Schuimpjes van eieren

Zo maak je een tortilla

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten