Crêpe suzette; flensjes in een zalige sinaasappelsaus
Een nagerecht uit de Franse keuken: de Crêpe suzette. Dit zijn superdunne flensjes geserveerd met een goddelijke sinaasappel-karamelsaus.
Roerei met champignons
Heerlijke bruin gebakken champignons met romige stukjes ei. Roerei met champignons is gezond genieten bij ontbijt, lunch en diner.
Eierkoeken met kwark en banaan
Maak zelf heel makkelijk een lekker en verantwoord gebakje door eierkoeken met kwark en banaan te beleggen. Ook lekker als luxe ontbijtje!
Het perfecte roerei maken
Lekker uitgebreid ontbijten doe je natuurlijk met roerei. Wil je het perfecte roerei maken? Volg deze instructies en het gaat jou ook lukken.
Kookschool
Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee
Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.
Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!
Van overtollige eiwitten maak je schuimpjes. Mooi opgelost! Gebruik die schuimpjes voor één van deze drie desserts van schuimpjes.
Meringue recepten; van schuimpjes tot krokante schuimlagen
Eiwit en suiker is pure magie, alle meringue recepten bevatten vaak alleen deze twee ingrediënten. De manier van bereiden maakt het verschil.
Frittata met boerenkool en oude boerenkaas
Maak voor een warme lunch eens een frittata met boerenkool en oude boerenkaas. Dat is genieten op zijn Italiaans met Hollandse ingrediënten!
Een gezond 12 uurtje kan iedere dag
Met een gezond 12 uurtje zorg je goed voor jezelf. Door een klein beetje meer aandacht aan je lunch te besteden eet je ook veel lekkerder!
Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!
Hoe leuk is dat? Een persoonlijke wens in een ook nog eens erg lekker koekje. Deze wenskoekjes of gelukskoekjes scoren echt bij iedereen.
Broodjes ei in verschillende variaties
Eenvoudig en erg lekker. Broodjes ei kunnen op elk moment van de dag. Start er de dag mee als ontbijt of als afsluiter na een avondje stappen.
Eieren in een saus; ontdek deze makkelijke recepten
Verse eieren koken en in een heerlijke saus op tafel zetten. Dat is variëren met een gekookt ei. Heel veel recepten voor jouw inspiratie.
Een Engels ontbijt maken? Dat doe je zo
's Morgens vroeg is het een heftige maaltijd, maar hij doet het ook prima als brunch of lunch, het Engels ontbijt, of full English breakfast!
Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven
Deze sinaasappelsoufflé is lekker licht en luchtig, daar houd je graag een plekje voor vrij. Met dit recept kan hij bijna niet mislukken.
Tulband met vruchtjes
Tulband met vruchtjes. Het recept voor een heerlijke, luchtige tulband. Natuurlijk goed gevuld. Zelfgemaakt en een topper bij de kerstkoffie.
Gevulde omelet
Je maakt heel makkelijk een geweldig lekkere gevulde omelet met een paar verse eitjes en wat restjes groenten, kaas of vlees uit de koelkast.
Frittata recepten; de restjes van het weekend opmaken
Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.
Soufflé maken; hier vind je tips en tricks
Een soufflé maken is leuk om te doen. Zet iets origineels op tafel. Soufflé maken wordt als moeilijk ervaren, met deze tips is dat het niet.
Makkelijke lunchrecepten met champignons en eieren
Voor deze lunchrecepten met champignons en eieren heb je niet veel nodig om lekker te eten. Lekkere recepten voor omelet, frittata en roerei!
Schuimpjes voor de feestdagen
Kerstmis is de ideale tijd om je eens lekker uit te leven in de keuken. Deze schuimpjes voor de feestdagen zijn te leuk om ze niet te maken.
Omelet met champignons
Met een paar eieren en een handvol champignons tover je in een handomdraai een heerlijke omelet met champignons op tafel.
Eiersalade met mosterd en crispy bacon
Maak je regelmatig eiersalade? Varieer dan eens met de ingrediënten. Probeer deze eiersalade met mosterd en crispy bacon. Hartig en friszuur door de augurk.
Quiche Lorraine; een heerlijke klassieker
Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei (of bosuien) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je gasten krijgt.
Bami met ei, makkelijk, snel en erg lekker
Een heerlijke bami met ei is snel klaar en hoeft niet veel te kosten. Hij is lekker als hoofdgerecht of bij een zelfgemaakte rijsttafel.
Wrap van ei met spinazie, avocado en feta
Thuis, op school of op je werk is deze wrap van ei met spinazie een leuke en lekkere verrassing als lunch. Vol smaken en verse ingrediënten.
Kaasragout met eieren
Deze heerlijke kaasragout met eieren valt bij iedereen in de smaak. Heerlijk in een pasteitje of als vleesvervanger bij de warme maaltijd.
Omelet met zalm
Serveer eens een omelet met zalm bij de brunch of de lunch. Dat is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond.
Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)
Een friszure citroentaart met een wolk van luchtige meringue. De lemon meringue pie is een klassieker en met dit recept maak jij hem zelf!
Truffelmayonaise (een snelle en écht lekkere versie)
Mayonaise zelf maken is makkelijk en lekker. Maar maak ook eens zelf een truffelmayonaise. Dat lukt in no-time met dit recept.
Croque Madame
Wel eens gehoord van een Croque Monsieur? Weet je dat die tosti, want dat is het, ook een vrouwelijke tegenhanger heeft? De Croque Madame!
Saus maken op basis van eieren (emulsiesauzen)
Je kunt saus maken op basis van eieren. Deze emulsiesauzen zou iedere kok uit zijn hoofd moeten kennen. Van mayonaise tot hollandaise en meer
Eiercurry met paksoi; in 15 minuten op tafel
Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.
Gekookte eieren met gerookte zalm
Een eenvoudige, maar doeltreffende manier om gekookte eieren met gerookte zalm te serveren. Het kan soms zo simpel zijn.
Broccoli soufflé
Deze broccoli soufflé is een gerecht waar je u tegen zegt en stiekem ook erg handig om dat restje broccoli van gisteravond in te verwerken.
Foe yong hai; zo maak je het zelf
Maak eens zelf Foe yong hai. 10 eieren, verse groenten en een saus van verse tomaten. Jij haalt de Foe yong hai nooit meer bij de Chinees.
Banketbakkersroom; een heerlijke basis voor veel recepten
Er zijn heel veel redenen te bedenken om zelf banketbakkersroom te maken, de belangrijkste is dat het echt heel erg lekker is.
Clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas
Echt lekker lunchen hoeft niet moeilijk te zijn, de hartige clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas is zo gemaakt en een feestje op tafel.
Uitsmijter, verwen jezelf met een smakelijke lunch
Bij een lunch buiten de deur wordt vaak gekozen voor een uitsmijter. Maar brood, eieren, ham en kaas? Dat kun je thuis ook!
Omelet recepten; van basis tot luxe varianten
Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.
De echte allioli zelf maken is supermakkelijk met dit recept!
Het lijkt op mayonaise met knoflook, maar dat is het niet. Lees alles over de verschillende soorten allioli en hoe je ze maakt.
Turks brood met eieren, ham en kaas
Lekker als stevig ontbijt, of als lunch; een Turks brood gevuld met eieren, ham en kaas. Iets wat lijkt op een Turkse uitsmijter, zeg maar.
Eierbloemencurry; een vegetarische aanrader!
Is curry altijd spicy? Nee, hoor! Proef de milde eierbloemencurry, vol verse ingrediënten als verse tomaten, doperwten en eieren. Lekker!
Crema Catalana
Aan het eind van een avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. Crema Catalana is het ideale dessert als je gasten krijgt.
Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
Eet je broodje ei eens anders en maak een gevuld broodje ei van afbakbroodjes. Iedereen kan zijn broodje vullen met ingrediënten naar smaak.
Klassieke eiersaus voor asperges
Wil je echt genieten maak dan eens de klassieke eiersaus voor asperges. Als je die eenmaal geproefd hebt, dan ga je hem zeker vaker maken.
Haagse bluf; een echt Nederlands nagerecht
Serveer eens een echt Nederlands nagerecht. Haagse bluf is lekker luchtig en zoet eiwitschuim met een friszure toets van de rode bessen.
Aardappelsalade met ei
Een aardappelsalade met ei kan zowel in de zomer als in de winter. Serveer hem met een schnitzel, een haring of een stukje gerookte zalm.
Tiramisu; het basisrecept + de recepten voor heerlijke variaties
De bekende klassieker tiramisu in vele variaties. Mascarpone, lange vingers en nog veel meer lekkers met steeds een ander resultaat.
Omelet met champignons en spinazie
Groenten bij het ontbijt? Maak een omelet met champignons en spinazie. Een makkelijk en snel recept. Ideaal om restjes groenten te verwerken.