Uien-crèmesoep met crème fraîche
Uiensoep, maar dan anders! Zonder kaas en brood, maar toch bomvol smaak. Maak eens een uien-crèmesoep. Je weet niet wat je proeft!
Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!
De naam van de saus klinkt wat ouderwets, maar uiensaus is echt erg lekker om te serveren bij een vlees- of visgerecht. Pure nostalgie!
Ovenschotel van knolselderij en winterpeen
Ingewikkelde recepten genoeg. Maar ook met eenvoud kun je iets lekkers op tafel zetten zoals deze ovenschotel van knolselderij en winterpeen.
Bomvol verse groenten; vegetarische goulash
Goulash wordt meestal gemaakt met vlees. Maar je kunt ook heel goed een vegetarische goulash maken. Bomvol verse groenten en witte bonen.
Koolraap; breng hem weer terug in de keuken
Koolraap; een veelzijdige, geel met paars gekleurde knol van Hollandse bodem. Een groente die weer vaker op tafel zou moet verschijnen.
Pastinaaksoep; vier heerlijke recepten
Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!
Rode kool met appel; een fantastische combi
Zomer of winter, rode kool met appel is altijd lekker. Varieer met soorten appels, kruiden en specerijen of door ander fruit toe te voegen.
Risotto met paddenstoelen en geitenkaas
Een risotto met krachtige smaken. Risotto met paddenstoelen en geitenkaas is het ultieme comfortfood en staat binnen 30 minuten op tafel.
Witlofsalade met prei en ei met een verrassende lekkere dressing
Toe aan een andere witlofsalade maak dan witlofsalade met prei en ei met een verrassend lekkere dressing en knapperige stukjes pinda.
Macaroni met aubergine en ras el hanout
Macaroni met te weinig groenten? Met het heerlijke recept voor macaroni met aubergine en Ras el Hanout los je dat probleem in één keer op.
Bijgerechten met pastinaak
Maak de meest verrassende bijgerechten met pastinaak. Of je ze nu kookt, bakt, stooft of frituurt, pastinaak is een heerlijke groente.
Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!
De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.
Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten
Ze zijn er in heel veel soorten, kleuren, maten en smaken, dat maakt kool een veelzijdige groente. Ga jij ook eens vaker kool op tafel zetten?
Zoetzure rode bietjes; kleur op tafel in de winter
Bietjes suf? Deze zoetzure rode bietjes zijn dat zeker niet! Ontdek met welk ingrediënt je rode bieten omtovert tot iets écht lekkers.
Tosti met spinazie
Met slechts drie ingrediënten: spinazie, oude kaas en casinobrood maken we een verrassende tosti met spinazie.
Witlofsoep; op z’n Hollands met ham en kaas
Zet originaliteit op tafel met deze witlofsoep met ham en kaas. Het recept voor een stevige maaltijdsoep voor de herfst- en wintermaanden.
Wintersoepen; de lekkerste maaltijdsoepen van peulvruchten
Voedzame wintersoepen met peulvruchten in de hoofdrol. Van de bekende erwten- en bonensoep tot een verrukkelijke Marokkaanse Harissa.
Peulvruchten; voedzaam, gezond en vooral lekker
Iedereen kent ze, maar niet iedereen eet ze. We hebben het over peulvruchten. En die mogen best wel eens vaker op tafel verschijnen!
Boerenkool recepten; van klassiek naar moderner
Verrassende boerenkool recepten, aangevuld met tips voor de bereiding van boerenkool. Kies jij het lekkerste boerenkool recept hier?
Wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool
Met een wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool zet je met een paar basis ingrediënten een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel.
Geroosterde bietensoep met geitenkaas
Rode bieten krijgen veel smaak als je ze roostert. Met deze techniek maak je een smakelijke geroosterde bietensoep waar je liefde in proeft.
Knapperige rösti van aardappels en groenten
Rösti maak je van aardappels. Je kunt er ook een leuke, lekkere twist aan geven. Dat doe je door rösti te maken van aardappels en groenten.
Vegetarisch en vol smaak: zuurkoolstamppot met paddenstoelen
Zuurkool zonder spek en rookworst? Ja hoor, een vegetarische zuurkoolstamppot met paddenstoelen is ook erg lekker. Probeer het maar eens!
Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot
Wel eens gehoord van vijfschaft? Dit is een Utrechts streekgerecht, met aardappel, winterpeen, ui, appel, bruine bonen en rookworst en spek.
Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter
Jij hoeft de groenten alleen maar te snijden, de oven doet het werk. Geroosterde knolgroenten zijn een lekker en makkelijk bijgerecht!
Lekker Nederlands; risotto met boerenkool en oesterzwammen
Risotto op zijn Nederlands? Dat klinkt gek, maar het kan heel goed. Probeer het maar eens met risotto met boerenkool en oesterzwammen!
Romige prei-uiensoep; met kaastoast van gruyère
Prei en ui, samen in een lekkere maaltijdsoep met een winters tintje? Maak eens prei-uiensoep, met kaastoast van gruyère.
Geroosterde knoflook
Verse knoflook is scherp van smaak en heeft een sterke geur. Geroosterde knoflook smaakt heerlijk zacht en zoet. Je maakt het makkelijk zelf.
Rode kool stamppot met appel en ananas
Deze friszoete rode kool stamppot met appel en ananas is door zijn kleur een feest om te zien en favoriet bij jong en oud.
Mediterrane bonensoep
Zelf soep maken? Maak eens een Mediterrane bonensoep van gedroogde bonen. Smaakvol, huisgemaakt en die pruttelende pan is supergezellig!
Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!
Lunchen met restjes: Frittata met prei en ham
Prei is meer dan een smaakmaker. Zet de groente eens in het zonnetje met een frittata met prei en ham. Een eiergerecht dat je snel maakt.
Winterse quiche met koolraap en palmkool
Winter quiche! Deze quiche met koolraap en palmkool zit boordevol lekkere (vergeten) groenten. Een ideale maaltijd als je vrienden komen.
Knolselderij puree met paddenstoelen
Ook zonder vlees kun je een mooi gerecht op tafel zetten, deze knolselderij puree met paddenstoelen is daar een mooi voorbeeld van.
Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!
Pastinaak verdwijnt vaak in stamppotten of in de soep. Deze keer doen we eens iets anders met pastinaak. We maken er een pastinaaksalade van!
Koolraapovenschotel met paddenstoelen en spek
Een lekker recept met koolraap voor het hele gezin. De koolraapovenschotel met paddenstoelen en spek is makkelijk en heeft echt veel smaak.
Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
Met slechts 4 ingrediënten maak je deze aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek. Een topper voor herfst en winter.
Spruitjes met honing en mosterd
Zelfs de grootste spruitjeshater zal toegeven dat deze spruitjes met honing en mosterd wél lekker zijn. Ga jij dit spruitjesrecept proberen?
Savooiekool met een saus van Edammer kaas
Soms gaat er niets boven eenvoud. Savooiekool met kaassaus, aardappelen en varkensvlees is dan een geweldig lekkere maaltijd.
Hamrolletjes met zuurkool uit de oven
Een laag romige aardappelpuree met daarop hamrolletjes met zuurkool, een ovenschotel, die eenmaal geproefd, zeker vaker gemaakt gaat worden.
Salade met rode biet en geitenkaas
Deze salade is ideaal om de overgang van de winter naar de lente te vieren: een frisse salade met rode biet en geitenkaas.
Gefrituurde uienringen
Als bijgerecht bij een burger, of als borrelhap op een feestje, gefrituurde uienringen zijn een snack waar je bonuspunten mee scoort!
Selderijsalade met mandarijn
Deze heerlijk frisse selderijsalade met mandarijn is zoetzuur en heeft een lekkere bite door de basis van twee soorten selderij.
Pindasoep
Pinda's zijn peulvruchten. Wist je dat? Met deze pinda's maak je een heerlijke pindasoep, boordevol stukjes kipfilet en verse groenten.
Groene salade met ananasdressing
Deze frisse groene salade met ananasdressing is licht pittig en een welkome afwisseling als je vaak salades eet.
Currysoep met spliterwten
Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten, boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.
Pastinaaksoep met paddenstoelen en spek
Zin in een lekkere, gevulde, maaltijdsoep? We hebben een goed gevulde pastinaaksoep voor je, met paddenstoelen en spek!
Gegratineerde paddenstoelen
Gebakken paddenstoelen zijn heerlijk, maar als je er gegratineerde paddenstoelen van maakt, wordt het een bijzonder lekker bijgerechtje!
Lasagne van wortel
Deze lasagne van wortel is een heerlijk vegetarisch alternatief voor de alom bekende lasagne met tomatensaus. Serveer met een salade.