Regenboogpeen ovenschotel met merguez worstjes
Geniet van een verrukkelijke regenboogpeen ovenschotel met merguez worstjes. Een gezond en kleurrijk gerecht boordevol verse groenten.
Atjar Tjampoer; Het is een feest om het zelf te maken
Heb je enig idee hoe eenvoudig het is om Atjar Tjampoer te maken? Atjar Tjampoer is kleurrijk, smaakvol, makkelijk en in 25 minuten klaar.
Geroosterde groentespiesjes met kruidendip
Serveer een origineel voorgerecht met geroosterde groentespiesjes met kruidendip in een glaasje. Kan ook bij een buffet of als tapas.
Uienfamilie; uien, knoflook, prei
De uienfamilie bestaat niet alleen uit uien. Naast uien zitten er veel meer smaakmakers in die familie. Lees hier alles over de uienfamilie.
Bloemkoolsalade recepten
Zet eens vaker bloemkoolsalade op tafel. Als lunch, bij de warme maaltijd, maar zeker ook bij gourmet of barbecue. Makkelijk, snel en lekker.
Stengelgroenten; soorten & recepten
Ze zijn minder bekend dan de bladgroenten en knolgewassen, maar allemaal wel verrassend lekker. Weet jij alles al van stengelgroenten?
Makkelijke groente muffins; verbluffend lekker!
Zo gemaakt, erg lekker en boordevol groente. Maak er genoeg want de makkelijke groente muffins zijn op voor je het weet!
Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes
Serveer tagliatelle eens niet met een kaas- of tomatensaus, maar maak tagliatelle met gegrilde groenten. Dat kan dus ook op de barbecue.
Belegd broodje met gegrilde groenten
Lekker en gezond lunchen met een belegd broodje met gegrilde groenten en baba ganoush. Een vegetarisch broodje boordevol heerlijke groenten.
Vruchtgroenten; proef de kleurrijke zomer
Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!
Bladgroenten; soorten & recepten
Bladgroenten, die zijn gezond, en ook vooral erg lekker. Daarnaast zijn ze erg veelzijdig. Eet ze warm, eet ze rauw, alles kan. Leef je uit!
Bonen en verse peulvruchten; hier vind je de lekkerste recepten
Bonen zijn er in maten, soorten en kleuren. Vers zijn ze het lekkerst. Hier vind je tips en recepten met bonen en verse peulvruchten!
Tjap Tjoy; zelf gemaakt net zo lekker!
Een van de bekendste gerechten bij de afhaalchinees is wel Tjap Tjoy. Maak deze groenteschotel ook eens zelf! Lekker met rijst en kipfilet.
Snijbonen met spek en ui
Snijbonen met een hartig smaakje? Maak eens snijbonen met spek en ui. Een beetje in de stijl van grootmoeder, maar zeker niet ouderwets!
Salade wraps met een royale Thaise vulling
Vul een wrap eens anders dan met roomkaas en zalm. Serveer deze salade wraps als lunch, stop ze in de picknickmand of serveer bij de borrel.
Bospeen, anders dan andere wortels
Bospeen, waspeen, winterpeen, wat is nu eigenlijk het verschil? Ontdek het hier. Inclusief een aantal heerlijke recepten met bospeen.
Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel
Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben meestal een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!
Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten
Ze zijn er in heel veel soorten, kleuren, maten en smaken, dat maakt kool een veelzijdige groente. Ga jij ook eens vaker kool op tafel zetten?
Verse kapucijners met tuinkruiden
Je hebt vast wel eens kapucijners gegeten. Maar at je ook al eens verse kapucijners met tuinkruiden? Die moet je echt eens geproefd hebben!
Couscoussalade met verse doperwten
Een couscoussalade vraagt om mooie smaken en om kleur. Dat is in de couscoussalade met verse doperwten en rode puntpaprika prima gelukt.
Kwarkdip met paprika en verse kruiden
100% verantwoord borrelen? Zet verse groenten op tafel en serveer met een kwarkdip met paprika en verse kruiden. Dat is feest!
Sambal op mijn manier
Zelf sambal maken van rode pepers met wat verse toevoegingen en een aantal smaakmakers. Dit is niet de échte, maar sambal op mijn manier.
Pastasalade met gegrilde groenten en feta
Pastasalade met gegrilde groenten en feta, een lekkere maaltijd op een warme dag, of een leuk gerecht op een buffet of bij een barbecue!
Quiche met verse doperwten
Eet eens verse peulvruchten! Een quiche met verse doperwten, courgette, en geitenkaas, daarmee zet je het voorjaar op tafel!
Noedels met varkenshaas en lekker veel groente
Dit heerlijke wokgerecht van noedels met varkenshaas is bijzonder smaakvol en verrassend eenvoudig om te maken.
Kapucijnersoep, soep van verse kapucijners
Kapucijnersoep van verse kapucijners. Een echt zomerse soep, boordevol verse groenten. Kapucijners eet je dus zeker niet alleen in de winter!
Doperwtensoep; van verse doperwten; ja echt!
De zomerse variant op erwtensoep. Snel, makkelijk voor doordeweekse dagen. Zet deze doperwten soep regelmatig op je menu. Natuurlijk van verse doperwten.
Ei wrap met gegrilde groente
Een ei wrap met gegrilde groente is een lunchgerecht waar je een vakantiegevoel van krijgt. Dit kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Stamppotje postelein
Een stamppotje postelein is een prachtig bijgerechtje om te serveren in het voorjaar. Maak er timbaaltjes van en je zet echt een feestje op tafel.
Falafel met wortel in Libanees platbrood
Heerlijk kruidige falafel met wortel samen met hummus en verse groenten verstopt in een Libanees platbrood.
Pesto Genovese zelf maken; het recept voor de echte groene pesto
De lekkerste pesto Genovese maak je makkelijk zelf. Daar kan geen potje groene pesto tegenop. Met lekkere tips om te variëren.
Aardappelsalade met voorjaarsgroenten
Aardappelsalade hoeft niet zwaar of ongezond te zijn. Deze aardappelsalade met voorjaarsgroenten bewijst dat het lichter en anders kan!
Mediterrane quinoa salade
Deze frisse mediterrane quinoa salade boordevol verse ingrediënten kan altijd, als vegetarisch hoofdgerecht, als lunch of als bijgerecht.
Roomboter met radijsjes; hoe de Fransen radijs eten
Radijsjes door de roomboter, geserveerd op een cracker, meer dan dat is het niet. Jouw nieuwe verslavende manier om radijs te eten!
Soft taco’s met gehakt en groenten
Met deze royaal gevulde soft taco's met gehakt en groenten is succes gegarandeerd. Ideaal als lunch of als diner, maar ook op een feestje.
Broodje gezond; Nou ja… redelijk gezond
Een broodje gezond is niet altijd even gezond. Door zelf een broodje gezond te maken heb je daar wel invloed op. Probeer eens dit recept.
Loempia maken? Zo doe je dat
Zelf een loempia maken is superleuk. Voor een maaltijd of als snack. In dit recept leggen we uit hoe jij dat ook makkelijk zelf kunt doen.
Radijsbladsoep
Kun je radijsblad eten? Zeker! Mogelijk vind je radijsblad lekkerder dan de radijsjes zelf. Dat kom je te weten als je radijsbladsoep maakt!
Wrap met gegrilde groenten, tomatenpesto en mozzarella
Uit de oven of van de barbecue, grillen geeft veel smaak. Een wrap met gegrilde groenten en een tomaten pesto is genieten van pure smaken.
Salade van wintergroenten en noodles
Een verrassende salade met een winters én een Oosters tintje? Dat is een salade met wintergroenten en noodles.
Geitenkaas salade met veldsla en druiven
Een heerlijk frisse geitenkaas salade die vanwege het gebruik van veldsla, druiven en walnoten goed past in de herfst- en wintermaanden.
Pizza Verdure Grigliate (Vegetarisch)
De lekkerste vegetarische pizza maak je zelf, met gegrilde groenten en mozzarella. Maak kennis met de Pizza Verdure Grigliate en proef zelf!
Zuurkoolovenschotel met kerrie; lekker vegetarisch!
Stop de zuurkool eens niet in de stamppot en maak er een vegetarische, romige, zuurkoolovenschotel met kerrie van. Lekker anders!
Uienconfituur; van rode uien
Dit ga je vaker maken als je het geproefd hebt. Uienconfituur is een heerlijk bijgerechtje bij een stukje vlees, wild of bij een stukje kaas.
Groene salade met ananasdressing
Deze frisse groene salade met ananasdressing is licht pittig en een welkome afwisseling als je vaak salades eet.
Colcannon; met Chinese kool
Colcannon is een Ierse stamppot, van aardappel, kool, melk, boter en soms nog andere ingrediënten. Wij maakten hem met Chinese kool.
Peulvruchten; voedzaam, gezond en vooral lekker
Iedereen kent ze, maar niet iedereen eet ze. We hebben het over peulvruchten. En die mogen best wel eens vaker op tafel verschijnen!
Bami met Chinese kool
Af en toe dagje zonder vlees? Deze bami met Chinese kool en gemarineerde tempeh is een prima vegetarische maaltijd voor een doordeweekse dag!
Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan
Alle restjes groente gaan mooi op als je bonne femme maakt. Dit groentegerecht is heerlijk bij een karbonade of stukje kip.
Pannenkoek met groenten en kaas
De goed gevulde pannenkoek met groenten en kaas is eenvoudig, smaakvol en kleurrijk, en valt bij iedereen in de smaak.
Court-bouillon; die maak je toch zelf?!
De bouillon die je gebruikt voor het pocheren van vis, zeevruchten et cetera heet court-bouillon. En die maak je heel makkelijk, gewoon zelf!
Pastei met wintergroenten en lamsvlees
Feest op tafel? Maak deze pastei met wintergroenten en lamsvlees. Met dit basisrecept voor pastei kun je echt onbeperkt variëren.
Surinaamse roti; de enige echte
Het recept voor de echte Surinaamse roti, vol smaak, zoals Surinamers dat eten. En we vergelijken het met "Surinaamse roti" uit een verspakket
Koekjes van kip en mais
Serveer de koekjes van kip en mais als voorgerecht of snack en iedereen zal genieten, dankzij de heerlijke smaak en het krokante randje.
Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!
In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?
Poké bowl vega met lekker veel groente
Genieten van een vegetarische poké bowl kan ook zonder vleesvervangers dat bewijst deze poké bowl vega met lekker veel verse groenten.
Herfstsalades; Voor een gezonde herfst
Inspirerende herfstsalades. Ook in de donkere maanden van het jaar kun je met de seizoensgroenten de lekkerste salades maken.
Dadels met knoflook gewikkeld in Serranoham
Serveer je de bekende dadels met roomkaas? Of laat je iets spannenders zien met deze dadels met knoflook en serranoham. Een smaaksensatie!
Parelcouscous met bimi en pancetta; in no-time op tafel
Zet in een paar minuten een WOW gerecht op tafel. Parelcouscous met bimi en pancetta. 6 ingrediënten, heerlijke smaken en in no-time op tafel.
Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.
Peterseliewortel soep
Deze peterseliewortel soep is écht een origineel gerecht als lunch of voorgerecht. Stap uit je comfortzone en maak peterseliewortel soep.
Ravioli van rettich met zalm; Een heerlijk fris borrelhapje
Maak zoetzure rettich en maak dan deze ravioli met rettich en zalm. Dit borrelhapje is heerlijk fris van smaak door de gemarineerde rettich.
Hierom zou je meer (lokale) groenten moeten eten!
Er zijn genoeg redenen om groente te eten. Haal jij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid? Hierom zou je meer (lokale) groenten moeten eten!
Schorseneren bereiden doe je zo
Ken je de schorseneren al? Een groente die we ook wel winter asperges noemen. Schorseneren bereiden is heel eenvoudig. Ontdek het ook!
Gedoemsel, stoofpot van verse groenten uit de tuin
Ben jij in het rijke bezit van een eigen moestuin? Dan moet gedoemsel zeker eens op je menu staan. Echt slow-cooking uit oma's keuken.
Maissoep met rivierkreeftjes
Mais is een heerlijk zoete groente daarom bij kinderen ook heel geliefd. Maak er deze maissoep met rivierkreeftjes van. Simpel en smakelijk!
Zelf chilisaus maken |Heerlijk bij kip, vis of loempia’s
Huisgemaakte sauzen zijn zoveel lekkerder dan die uit pakjes en flesjes. Mensen die zelf hun chilisaus maken kunnen dan ook applaus van hun gasten rekenen.
Macaroni taart met chinese kool en tomaatjes
Deze macaronischotel is een verrassing voor kinderen. Ze zien macaroni weer eens anders (taartje) op hun bord verschijnen.
Gado Gado; kleurrijk Indonesisch comfort food
Deze Gado Gado is een kleurrijke Indonesische 'salade' met een heerlijke frisse, zelfgemaakte pindasaus met kokosmelk en koriander. Om te smullen!
Aziatische Maïssoep met ei; Probeer het ook met stukjes vis
Een snelle maïssoep waar je echt alle kanten mee op kunt. Het recept is eenvoudig, laat je niet weerhouden om er o.a. stukjes vis aan toe te voegen.
Schorseneren gratin; Winter asperges of Keukenmeidenverdriet
Probeer met de 'vergeten groente' schorseneren, eens deze heerlijke romige schorseneren gratin met aardappel. Zet iets origineels op tafel.
Doperwten en munt een geslaagde combinatie
Wist jij dat verse doperwten en munt geweldig combineren? Proef het in dit bladerdeegtaartje. Een mooi vegetarisch lunchgerechtje.
Zilte groenten
Zilte groenten worden met de dag populairder. Zeekraal en lamsoren zijn de bekendste versies. Tegenwoordig is er echter veel meer.
Mexicaans maisbrood
Mexicaans maisbrood wordt gemaakt van een combinatie van (tarwe)bloem en maismeel waaraan verschillende Mexicaanse smaken worden toegevoegd.
Vegetarische Rijstschotel | Pannetje vol verse groenten
Hou jij ook van het werken met verse ingrediënten? Ben je graag vaste klant bij een goede groenteman? Maak dan deze vegetarische rijstschotel maar eens.
Rode poon van de bbq met knoflookaardappeltjes en groente spaghetti
Rode poon van de bbq met knoflookaardappeltjes, groente spaghetti en komkommersaus. Weinig ingrediënten en optimaal genieten van het buiten koken.
Macaroni met gehakt en paprika
De snelle en makkelijke macaroni met gehakt en paprika zet je in 30 minuten op tafel. Gebruik je eigen specerijen om deze huiselijke macaroni te maken.
Hoestsiroop van rammenas
Tip van oma..... ren niet direct naar de apotheek als je verkouden ben, maar probeer gewoon een krachtig middel van moeder natuur. Hoestsiroop van rammenas.
Wiskerke Onions; Nederland is het grootst exporterende uienland ter wereld
In het Zeeuwse Kruiningen is Wiskerke Onions gevestigd. Een indrukwekkend bedrijf waar de uien centraal staan. Van inkoop tot verkoop en export. Lees ons bezoekverslag.
Mosselgroenten; wat gebruik je bij de mosselen?
Mosselen worden in de supermarkten vaak verkocht met een zakje 'mosselgroenten'. Heb je die nodig? En zo ja, wat zit er eigenlijk in? Een heldere uitleg.
Groenten invriezen, zo doe je dat
Groenten invriezen, een stappenplan voor de thuiskok. Langer genieten van het seizoen bereik je met groenten invriezen. Zo heb je altijd lekker vers in huis
Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje
Zonnige soep, niet alleen voor koningsdag. Dit Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje is een heerlijk voor- of lunchgerecht voor het voorjaar.
Voorjaarsgroenten; Dat kan toch helemaal niet?
De eerste voorjaarsgroenten kun je pas eind april, begin mei verwachten. Toch wagen we ons aan een overzicht van groenten waarvan wij vinden dat je die in April zou kunnen kopen om dagelijks iets op tafel te zetten
Regenboogpeen met salie
Regenboogpeen, een mooie afwisseling op de 'gewone' peentjes. Lekker makkelijk en een geweldige smaaksensatie dankzij de salie. Verkrijgbaar bij de biologische supermarkten of de boer.
Schorseneren maak je zo
Schorseneren: herontdek deze vergeten groente Schorseneren zijn een beetje een spannende groente. Ze zien er indrukwekkend, misschien zelfs wel weerzinwekkend uit: lange zwarte stengels, soms met wat harige uitgroeisels. Tóch zou ik je willen uitnodigen deze groente een keer te proberen. Onder als dat zwarts zit een prachtige witte stengel,...
Doperwtenpuree: een mooi groen accent op het bord
Doperwtenpuree is smaakvol en ook nog eens een prachtige garnering voor een feestelijk gerecht. Hopelijk heb je nog verse doperwten in de diepvries.
Kervelsoep met dragon en Hollandse garnalen
Kervelsoep met dragon en Hollandse garnalen Kervel en dragon, twee prachtige groene kruiden die niet in de supermarkt liggen. Uit het feit dat je ze daar niet kopen kunt, kan je afleiden dat er in Nederland niet zo vaak mee gekookt wordt. Heb je zelf geen kruidentuintje dan moet je...
Tijd voor kapucijners
Tijd voor kapucijners - Wie eet er wel eens kapucijners? Vers in de zomer of gedroogde kapucijners in herfst en winter? Als ik zo eens rondvraag, blijken er niet veel mensen te zijn die kapucijners eten. Zeker jonge mensen eten ze zelden of nooit. Nu, bijna herfst, zouden er gedroogde kapucijners...
Reacties van onze lezers