Groenten

Zet het seizoen op tafel met verse groenten

Waarom verse groenten?

Iedereen zou iedere dag verse groenten moeten eten. Dat past bij een gezonde leefstijl, maar het is vooral ook een feest om met verse groenten te werken. Ja ja ja… 350 gram per dag! Oké, daar gaan wij het niet over hebben.

Wij worden gewoon blij van verse groenten van het seizoen. Als je de seizoenen volgt eet je lekkerder, betaal je minder en ben je ook nog duurzaam bezig. In de zomer is dat niet zo lastig, maar in de winter kan dat een uitdaging zijn. Wij gaan graag de uitdaging aan om ook in de winter lekker en vers te eten.

Iedereen zou iedere dag verse groenten moeten eten. Dat past bij een gezonde leefstijl. En als je de seizoenen volgt eet je lekkerder, betaal je minder en ben je ook nog duurzaam bezig.

Recepten met VERSE groenten

Kookschool

Groente inspiratie

Recepten met VERSE groenten

Stamppotje postelein

Een stamppotje postelein is een prachtig bijgerechtje om te serveren in het voorjaar. Maak er timbaaltjes van en je zet echt een feestje op tafel.

Kookschool

Groente inspiratie

Recepten met VERSE groenten

Mediterrane quinoa salade

Deze frisse mediterrane quinoa salade boordevol verse ingrediënten kan altijd, als vegetarisch hoofdgerecht, als lunch of als bijgerecht.

Kookschool

Groente inspiratie

Kom maar op met die verse groenten

Ben je in voor een beetje snijden? Heb je even tijd voor een ZEN-momentje? Dan gaan we lekker aan de slag. De mogelijkheden met verse groenten zijn echt eindeloos. Je kiest dan natuurlijk wel voor de verse groenten van het seizoen. En ja, dan kun je ook in de wintermaanden heerlijk eten. We geven toe, in het voorjaar en in de zomer is het leuker, maar als je echt geeft om de natuur, om milieu en om smaak, dan kies je voor verse seizoensgroenten in alle jaargetijden. Vier de seizoenen!!!

Radijsbladsoep

Kun je radijsblad eten? Zeker! Mogelijk vind je radijsblad lekkerder dan de radijsjes zelf. Dat kom je te weten als je radijsbladsoep maakt!

Tomaten-champignonsaus

Champignonsaus, dat hoeft echt niet altijd met room. Het recept voor een heerlijke tomaten-champignonsaus bewijst dat het ook anders kan!

Uien-crèmesoep

Uiensoep, maar dan anders! Zonder kaas en brood, maar toch bomvol smaak. Maak eens een uien-crèmesoep. Je weet niet wat je proeft!

Uienconfituur; van rode uien

Dit ga je vaker maken als je het geproefd hebt. Uienconfituur is een heerlijk bijgerechtje bij een stukje vlees, wild of bij een stukje kaas.

Gefrituurde uienringen

Als bijgerecht bij een burger, of als borrelhap op een feestje, gefrituurde uienringen zijn een snack waar je bonuspunten mee scoort!

Bami met Chinese kool

Af en toe dagje zonder vlees? Deze bami met Chinese kool en gemarineerde tempeh is een prima vegetarische maaltijd voor een doordeweekse dag!

Koekjes van kip en mais

Serveer de koekjes van kip en mais als voorgerecht of snack en iedereen zal genieten, dankzij de heerlijke smaak en het krokante randje.

Sambal op mijn manier

Zelfgemaakte sambal van rode pepers met wat verse toevoegingen en een aantal smaakmakers. Dit is niet de échte, maar sambal op mijn manier.

Peterseliewortel soep

Deze peterseliewortel soep is écht een origineel gerecht als lunch of voorgerecht. Stap uit je comfortzone en maak peterseliewortel soep.

Maissoep met rivierkreeftjes

Mais is een heerlijk zoete groente daarom bij kinderen ook heel geliefd. Maak er deze maissoep met rivierkreeftjes van. Simpel en smakelijk!

Zilte groenten

Zilte groenten worden met de dag populairder. Zeekraal en lamsoren zijn de bekendste versies. Tegenwoordig is er echter veel meer.

Mexicaans maisbrood

Mexicaans maisbrood wordt gemaakt van een combinatie van (tarwe)bloem en maismeel waaraan verschillende Mexicaanse smaken worden toegevoegd.

Macaroni met gehakt en paprika

De snelle en makkelijke macaroni met gehakt en paprika zet je in 30 minuten op tafel. Gebruik je eigen specerijen om deze huiselijke macaroni te maken.

Hoestsiroop van rammenas

Tip van oma..... ren niet direct naar de apotheek als je verkouden ben, maar probeer gewoon een krachtig middel van moeder natuur. Hoestsiroop van rammenas.

Regenboogpeen met salie

Regenboogpeen, een mooie afwisseling op de 'gewone' peentjes. Lekker makkelijk en een geweldige smaaksensatie dankzij de salie. Verkrijgbaar bij de biologische supermarkten of de boer.

Schorseneren maak je zo

Schorseneren: herontdek deze vergeten groente Schorseneren zijn een beetje een spannende groente. Ze zien er indrukwekkend, misschien zelfs wel weerzinwekkend uit: lange zwarte stengels, soms met wat harige uitgroeisels. Tóch zou ik je willen uitnodigen deze groente een keer te proberen. Onder als dat zwarts zit een prachtige witte stengel,...

Kervelsoep met dragon en Hollandse garnalen

Kervelsoep met dragon en Hollandse garnalen Kervel en dragon, twee prachtige groene kruiden die niet in de supermarkt liggen. Uit het feit dat je ze daar niet kopen kunt, kan je afleiden dat er in Nederland niet zo vaak mee gekookt wordt. Heb je zelf geen kruidentuintje dan moet je...

Tijd voor kapucijners

Tijd voor kapucijners - Wie eet er wel eens kapucijners? Vers in de zomer of gedroogde kapucijners in herfst en winter? Als ik zo eens rondvraag, blijken er niet veel mensen te zijn die kapucijners eten. Zeker jonge mensen eten ze zelden of nooit. Nu, bijna herfst, zouden er gedroogde kapucijners...

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten