Wrap met gegrilde groenten, tomatenpesto en mozzarella
Uit de oven of van de barbecue, grillen geeft veel smaak. Een wrap met gegrilde groenten en een tomaten pesto is genieten van pure smaken.
Salade van wintergroenten en noodles
Een verrassende salade met een winters én een Oosters tintje? Dat is een salade met wintergroenten en noodles.
Geitenkaas salade met veldsla en druiven
Een heerlijk frisse geitenkaas salade die vanwege het gebruik van veldsla, druiven en walnoten goed past in de herfst- en wintermaanden.
Tomaten-champignonsaus
Champignonsaus, dat hoeft echt niet altijd met room. Het recept voor een heerlijke tomaten-champignonsaus bewijst dat het ook anders kan!
Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel
Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben meestal een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!
Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten
Ze zijn er in heel veel soorten, kleuren, maten en smaken, dat maakt kool een veelzijdige groente. Ga jij ook eens vaker kool op tafel zetten?
Peulvruchten; voedzaam, gezond en vooral lekker
Iedereen kent ze, maar niet iedereen eet ze. We hebben het over peulvruchten. En die mogen best wel eens vaker op tafel verschijnen!
Pizza Verdure Grigliate (Vegetarisch)
De lekkerste vegetarische pizza maak je zelf, met gegrilde groenten en mozzarella. Maak kennis met de Pizza Verdure Grigliate en proef zelf!
Uien-crèmesoep
Uiensoep, maar dan anders! Zonder kaas en brood, maar toch bomvol smaak. Maak eens een uien-crèmesoep. Je weet niet wat je proeft!
Zuurkoolovenschotel met kerrie; lekker vegetarisch!
Stop de zuurkool eens niet in de stamppot en maak er een vegetarische, romige, zuurkoolovenschotel met kerrie van. Lekker anders!
Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!
In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?
Stengelgroenten; soorten & recepten
Ze zijn minder bekend dan de bladgroenten en knolgewassen, maar allemaal wel verrassend lekker. Weet jij alles al van stengelgroenten?
Vruchtgroenten; proef de kleurrijke zomer
Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!
Uienconfituur; van rode uien
Dit ga je vaker maken als je het geproefd hebt. Uienconfituur is een heerlijk bijgerechtje bij een stukje vlees, wild of bij een stukje kaas.
Gefrituurde uienringen
Als bijgerecht bij een burger, of als borrelhap op een feestje, gefrituurde uienringen zijn een snack waar je bonuspunten mee scoort!
Groene salade met ananasdressing
Deze frisse groene salade met ananasdressing is licht pittig en een welkome afwisseling als je vaak salades eet.
Bladgroenten; soorten & recepten
Bladgroenten, die zijn gezond, en ook vooral erg lekker. Daarnaast zijn ze erg veelzijdig. Eet ze warm, eet ze rauw, alles kan. Leef je uit!
Bonen & Verse Peulvruchten; Hier vind je de lekkerste recepten
Bonen zijn er in maten, soorten en kleuren. Vers zijn ze het lekkerst. Hier vind je tips en recepten met bonen & verse peulvruchten!
Zilte groenten
Zilte groenten worden met de dag populairder. Zeekraal en lamsoren zijn de bekendste versies. Tegenwoordig is er echter veel meer.
Colcannon; met Chinese kool
Colcannon is een Ierse stamppot, van aardappel, kool, melk, boter en soms nog andere ingrediënten. Wij maakten hem met Chinese kool.
Bami met Chinese kool
Af en toe dagje zonder vlees? Deze bami met Chinese kool en gemarineerde tempeh is een prima vegetarische maaltijd voor een doordeweekse dag!
Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan
Alle restjes groente gaan mooi op als je bonne femme maakt. Dit groentegerecht is heerlijk bij een karbonade of stukje kip.
Pannenkoek met groenten en kaas
De goed gevulde pannenkoek met groenten en kaas is eenvoudig, smaakvol en kleurrijk, en valt bij iedereen in de smaak.
Court-bouillon; die maak je toch zelf?!
De bouillon die je gebruikt voor het pocheren van vis, zeevruchten et cetera heet court-bouillon. En die maak je heel makkelijk, gewoon zelf!
Pastei met wintergroenten en lamsvlees
Feest op tafel? Maak deze pastei met wintergroenten en lamsvlees. Met dit basisrecept voor pastei kun je echt onbeperkt variëren.
Surinaamse roti; de enige echte
Het recept voor de echte Surinaamse roti, vol smaak, zoals Surinamers dat eten. En we vergelijken het met "Surinaamse roti" uit een verspakket
Koekjes van kip en mais
Serveer de koekjes van kip en mais als voorgerecht of snack en iedereen zal genieten, dankzij de heerlijke smaak en het krokante randje.
Poké bowl vega met lekker veel groente
Genieten van een vegetarische poké bowl kan ook zonder vleesvervangers dat bewijst deze poké bowl vega met lekker veel verse groenten.
Geroosterde groentespiesjes met kruidendip
Serveer een origineel voorgerecht met geroosterde groentespiesjes met kruidendip in een glaasje. Kan ook bij een buffet of als tapas.
Makkelijke groente muffins; verbluffend lekker!
Zo gemaakt, erg lekker en boordevol groente. Maak er genoeg want de makkelijke groente muffins zijn op voor je het weet!
Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes
Serveer tagliatelle eens niet met een kaas- of tomatensaus, maar maak tagliatelle met gegrilde groenten. Dat kan dus ook op de barbecue.
Parelcouscous met bimi en pancetta; in no-time op tafel
Zet in een paar minuten een WOW gerecht op tafel. Parelcouscous met bimi en pancetta. 6 ingrediënten, heerlijke smaken en in no-time op tafel.
Belegd broodje met gegrilde groenten
Lekker en gezond lunchen met een belegd broodje met gegrilde groenten en baba ganoush. Een vegetarisch broodje boordevol heerlijke groenten.
Tjap Tjoy; zelf gemaakt net zo lekker!
Een van de bekendste gerechten bij de afhaalchinees is wel Tjap Tjoy. Maak deze groenteschotel ook eens zelf! Lekker met rijst en kipfilet.
Salade wraps met een royale Thaise vulling
Vul een wrap eens anders dan met roomkaas en zalm. Serveer deze salade wraps als lunch, stop ze in de picknickmand of serveer bij de borrel.
Sambal op mijn manier
Zelfgemaakte sambal van rode pepers met wat verse toevoegingen en een aantal smaakmakers. Dit is niet de échte, maar sambal op mijn manier.
Falafel met wortel in Libanees platbrood
Heerlijk kruidige falafel met wortel samen met hummus en verse groenten verstopt in een Libanees platbrood.
Radijsloofstamppot; een verrassende lentestamppot
Heb je een bosje radijsjes gescoord? Vanaf nu gooi jij ook het radijsloof nooit meer weg! Je maakt er een heerlijke stamppot mee. Beloofd!
Aardappelsalade met voorjaarsgroenten
Aardappelsalade hoeft niet zwaar of ongezond te zijn. Deze aardappelsalade met voorjaarsgroenten bewijst dat het lichter en anders kan!
Mediterrane quinoa salade
Deze frisse mediterrane quinoa salade boordevol verse ingrediënten kan altijd, als vegetarisch hoofdgerecht, als lunch of als bijgerecht.
Soft taco’s met gehakt en groenten
Met deze royaal gevulde soft taco's met gehakt en groenten is succes gegarandeerd. Ideaal als lunch of als diner, maar ook op een feestje.
Broodje gezond; Nou ja… redelijk gezond
Een broodje gezond is niet altijd even gezond. Door zelf een broodje gezond te maken heb je daar wel invloed op. Probeer eens dit recept.
Loempia maken? Zo doe je dat
Zelf een loempia maken is superleuk. Voor een maaltijd of als snack. In dit recept leggen we uit hoe jij dat ook makkelijk zelf kunt doen.
Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.
Zilt; door Annette van Ruitenburg
Zilte groenten eten we niet zo vaak of alleen in een restaurant. Meer weten over deze groenten? Annette van Ruitenburg schreef 'Zilt'!
Peterseliewortel soep
Deze peterseliewortel soep is écht een origineel gerecht als lunch of voorgerecht. Stap uit je comfortzone en maak peterseliewortel soep.
Ravioli van rettich met zalm; Een heerlijk fris borrelhapje
Maak zoetzure rettich en maak dan deze ravioli met rettich en zalm. Dit borrelhapje is heerlijk fris van smaak door de gemarineerde rettich.
Hierom zou je meer (lokale) groenten moeten eten!
Er zijn genoeg redenen om groente te eten. Haal jij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid? Hierom zou je meer (lokale) groenten moeten eten!
Gremolata; dé smaakmaker uit de Italiaanse keuken
Deze Italiaanse smaakmaker is vooral bekend van de Ossobuco maar gremolata is ook een smakelijke toevoeging bij tal van andere gerechten zoals vis of kip.
Reacties van onze lezers