Groenten

Zet groenten op de eerste plek

Wie gezond, bewust en duurzaam wil eten zet groenten op de eerste plek. Kies eerst de groenten en pas daarna wat je erbij wilt eten. Gelukkig beseffen we dat met z’n allen steeds meer, maar daar mag best nog een schepje bovenop. Bovendien zijn er heel veel mogelijkheden om ook op andere momenten van de dag verse groenten te eten. We hopen je hier te kunnen inspireren om met plezier meer groenten te eten.

Verse groenten; Iedere dag iets anders op tafel

Er is ongekend veel mogelijk met verse groenten. Laat je inspireren op Lekker Tafelen met de groenten van dit seizoen. Door bewust te kiezen voor bij voorkeur lokaal geteelde seizoensgroenten kun je echt iedere dag iets anders op tafel zetten.

Heerlijke recepten met verse groenten

Het plezier van werken met verse groenten

verse groenten

Wordt enthousiast van het assortiment van je lokale groenteman of van de kraam op de markt, er is zoveel keuze! Koop verse- en onbewerkte producten en ga ermee aan de slag in de keuken. Maak je eigen wokgroenten, soepgroenten en rauwkosten. Door het zelf te doen zet je originele gerechten op tafel waar iedereen trek van krijgt.

Koken, stoven, grillen, roosteren

Ook in de bereiding heb je heel veel mogelijkheden. Kook je groenten of stoof ze waardoor je meer smaak behoudt, grill ze in een grillpan of op je barbecue of rooster ze voor een extra intense smaak in de oven. Roerbakken kan ook heel goed. Let er bij het roerbakken vooral op dat je de groenten in de juiste volgorde in de pan doet voor een gelijkmatige garing. Dat gaat met de meeste voorgesneden roerbakgroenten echt niet lukken.

Puur & Rauw

Bereiden? In veel gevallen is dat helemaal niet nodig. Talloze groenten lenen zich prima voor rauwkosten en salades. Laat de pan in de kast staan en laat de oven uit. Een snijplank is voldoende en een kommetje voor een heerlijke vinaigrette of dressing.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten