Groenten

Zet het seizoen op tafel met verse groenten

Waarom verse groenten?

Iedereen zou iedere dag verse groenten moeten eten. Dat past bij een gezonde leefstijl, maar het is vooral ook een feest om met verse groenten te werken. Ja ja ja… 350 gram per dag! Oké, daar gaan wij het niet over hebben.

Wij worden gewoon blij van verse groenten van het seizoen. Als je de seizoenen volgt eet je lekkerder, betaal je minder en ben je ook nog duurzaam bezig. In de zomer is dat niet zo lastig, maar in de winter kan dat een uitdaging zijn. Wij gaan graag de uitdaging aan om ook in de winter lekker en vers te eten.

Iedereen zou iedere dag verse groenten moeten eten. Dat past bij een gezonde leefstijl. En als je de seizoenen volgt eet je lekkerder, betaal je minder en ben je ook nog duurzaam bezig.

Recepten met VERSE groenten

Tomaten-champignonsaus

Champignonsaus, dat hoeft echt niet altijd met room. Het recept voor een heerlijke tomaten-champignonsaus bewijst dat het ook anders kan!

Kookschool

Groente inspiratie

Recepten met VERSE groenten

Uien-crèmesoep

Uiensoep, maar dan anders! Zonder kaas en brood, maar toch bomvol smaak. Maak eens een uien-crèmesoep. Je weet niet wat je proeft!

Kookschool

Groente inspiratie

Recepten met VERSE groenten

Gefrituurde uienringen

Als bijgerecht bij een burger, of als borrelhap op een feestje, gefrituurde uienringen zijn een snack waar je bonuspunten mee scoort!

Kookschool

Groente inspiratie

Zilte groenten

Zilte groenten worden met de dag populairder. Zeekraal en lamsoren zijn de bekendste versies. Tegenwoordig is er echter veel meer.

Kom maar op met die verse groenten

Ben je in voor een beetje snijden? Heb je even tijd voor een ZEN-momentje? Dan gaan we lekker aan de slag. De mogelijkheden met verse groenten zijn echt eindeloos. Je kiest dan natuurlijk wel voor de verse groenten van het seizoen. En ja, dan kun je ook in de wintermaanden heerlijk eten. We geven toe, in het voorjaar en in de zomer is het leuker, maar als je echt geeft om de natuur, om milieu en om smaak, dan kies je voor verse seizoensgroenten in alle jaargetijden. Vier de seizoenen!!!

Bami met Chinese kool

Af en toe dagje zonder vlees? Deze bami met Chinese kool en gemarineerde tempeh is een prima vegetarische maaltijd voor een doordeweekse dag!

Koekjes van kip en mais

Serveer de koekjes van kip en mais als voorgerecht of snack en iedereen zal genieten, dankzij de heerlijke smaak en het krokante randje.

Sambal op mijn manier

Zelfgemaakte sambal van rode pepers met wat verse toevoegingen en een aantal smaakmakers. Dit is niet de échte, maar sambal op mijn manier.

Mediterrane quinoa salade

Deze frisse mediterrane quinoa salade boordevol verse ingrediënten kan altijd, als vegetarisch hoofdgerecht, als lunch of als bijgerecht.

Loempia maken? Zo doe je dat

Zelf een loempia maken is superleuk. Voor een maaltijd of als snack. In dit recept leggen we uit hoe jij dat ook makkelijk zelf kunt doen.

Peterseliewortel soep

Deze peterseliewortel soep is écht een origineel gerecht als lunch of voorgerecht. Stap uit je comfortzone en maak peterseliewortel soep.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten