Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? – Recepten, geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. Op de bekende vraag ” wat eten we vandaag ” krijg je hier een antwoord. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.

100% Vers – 100% Lekker van het seizoen. Ook vandaag!

Wat eten we maandag

Het gaat koud worden deze week. En als het koud is, heb je voldoende voeding nodig. Daarom starten we de week met een heerlijk vullende linzensoep en daarbij een stokbrood met kaas en uien. Zelfgemaakt uiteraard!

Baktip van de week

Niet de gezondste keuze, maar wel een hele lekkere. Alvast een ideetje voor Valentijn.

Wat eten we dinsdag

Een temperatuur van min 5 mensen, dat vraagt natuurlijk om een stevige stamppot boerenkool met een beetje extra pit. Een boerenkoolstamppot met chorizo, daar schuift iedereen vandaag graag voor aan tafel.

Lunchtip van de week

Een lekkere en voedzame lunch voor een winterse week. Dat is natuurlijk de uitsmijter. Voor die middag dat je lekker thuis van een wat uitgebreidere lunch geniet.

Wat eten we woensdag

Die aloude klassieker, de quiche lorraine. Lekker door zijn eenvoud en daarbij uiteraard wat extra groentjes. Dat wordt weer smullen vandaag.

Toetje van de week

Wil je echt een keer laten zien dat je niet alweer een kant-en-klaar toetje in je winkelmandje hebt laten glijden? Maak dan dit super eenvoudige maar verbluffend lekkere dessert.

Wat eten we vandaag?

Ons weekmenu geeft gezonde tips voor de hele week

Wat eten we donderdag

Gebakken mosselen met paprika en uien is weer eens wat anders dan het klassieke mosselpannetje, alhoewel er niets mis is met dat mosselpannetje. Serveer de mosselen vandaag eens op deze manier en geef er een winterse aardappelsalade bij.

Een extra salade kan altijd!

Deze week mag je de salade uit een zakje schudden. Dat wil niet zeggen dat je er dan geen werk aan hebt. Maar…. je serveert dan wel een culinair feestje.

Wat eten we vrijdag

Als je dan toch voor mosselen naar de visspecialist moet zetten we deze week maar een keertje vaker vis op tafel. Vandaag in een pizza en kijk ook bij de saladetip van deze week. En als lekkere extra tip serveer je er stukjes crispy chicken met een chilisaus bij.

Blijf op de hoogte met ons GRATIS versmagazine

Abonneer je vandaag nog op ons GRATIS versmagazine. Wij houden je dan op de hoogte van dit weekmenu, maar ook van de ingrediënten van dit seizoen.

Abonneren

Alleen voor abonnees…

Voor abonnees van ons versmagazine hebben wij een wekelijkse leuke winactie. Ook kans maken? Abonneer vandaag nog!

Wat eten we zaterdag

Haal een ruime kilo riblappen bij de slager en maak er een heerlijke Indonesische rendang van. Serveer de rendang met witte rijst, sambalboontjes en wat kroepoek. Als extra tip is de zoetzure groente een mooie aanvulling.

Nodig gerust ook je vrienden uit vandaag.

Borreltip van de week

Als op zaterdag je vrienden toch komen eten is dit borrelhapje een heerlijke versnapering voor de avond. Maak van Lekker Tafelen eens Lekker Lang Tafelen. Iedereen wordt daar blij van. O, en dit hapje is echt niet veel werk.

Wat eten we zondag

Om de week lekker bourgondisch af te sluiten maak je zelf een soto ajam, een authentieke nasi en saté van varkenshaas. Natuurlijk is het even werk om te maken. Doe dat met z’n allen, dat is gezellig! En daarna…. aan tafel!!

Voorgerecht van de week

Een risotto als voorgerecht bedenk je niet zo snel. Toch wordt de klassieke risotto alla milanese vaak als voorgerecht geserveerd. Dat betekent vooral heel veel smaak!

Wat eten we vandaag?

Het blijft de altijd terugkerende vraag in onze huishoudens. Wat eten we vandaag? Lekker Tafelen geeft daar wekelijks een compleet antwoord op door een gezond en huisgemaakt weekmenu. Wij hebben alle recepten zelf gemaakt in onze eigen keukens. Bovendien geven we bij alle recepten tips zodat de kans op mislukken tot een minimum beperkt wordt.

Seizoen

De recepten in ons weekmenu zijn altijd geïnspireerd op het seizoen. We werken met verse seizoensgroenten en pure, eerlijke en zoveel mogelijk lokale producten. Het grote voordeel van werken met seizoenen is dat we de impact op het milieu verkleinen, maar ook dat je altijd met de meest smaakvolle producten werkt. De kans is groot dat je met seizoensproducten ook minder diep in je buidel hoeft te tasten.

Wij hopen dat we je op deze pagina een antwoord gegeven hebben op de vraag “Wat eten we vandaag?”. Maak je één of meerdere van onze recepten? Dan vinden we het superleuk als je onder het recept laat weten of het een succes was of juist niet. Wij waarderen je reactie enorm!

In dit weekmenu staan 7 ideeën (voor elke dag één) en daarnaast geven we ook nog andere tips. Bak eens wat lekkers, serveer een zelfgemaakt dessert, of maak een verse salade. Vervang de zak chips eens door een lekker hapje of serveer een luxe voorgerechtje voor je maaltijd.

Tafel lekker !!

wat eten we vandaag weekmenu

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten