Wat eten we vandaag? – Recepten, geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. Op de bekende vraag ” wat eten we vandaag ” krijg je hier een antwoord. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.
Gebakken aardappels met spek en uien
Verschrikkelijk lekkere gebakken aardappels met spek en uien. Niets moeilijks aan, maar wel gewoon even de tijd nemen voor dit feestrecept.
Tian, een gratin in Provençaalse stijl
Een Provençaalse tian is een ovengerecht dat bestaat uit verschillende laagjes groenten. Kleurrijk en het doet je verlangen naar de vakantie.
Baktip van de week
Rabarber aardbeien muffins
Rabarber aardbeien muffins zijn heerlijke luchtige, frisse muffins, zacht in de mond en met een smeuïg kruimellaagje. Altijd lekker!
Lasagne met asperges en Appenzeller
Deze lasagne met asperges en Appenzeller kaasragout is eens een heel andere manier van asperges eten. Dit is absoluut comfortfood!
Groene salade met doperwten; Puur natuur
Een lekker zomers bijgerecht is deze eenvoudige groene salade van kropsla, doperwten en venkel. Serveer dit ook gerust als een gezonde lunch.
Lunchtip van de week
Asperges op brood; Bouw je eigen lunchparty
Een broodje gezond, maar dan anders. Serveer eens asperges op brood! Dit is een smaakfeestje van alleen maar verse ingrediënten.
Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes
Er hoeft niet altijd taugé in een wok. Gebruik de woktechniek ook eens voor een typisch Hollandse wokschotel. Snel, en van verse ingrediënten.
Komkommersalade met sesam
Een komkommersalade met sesam waarbij de komkommer geschaafd is in linten. Zo maak je van een gewone komkommersalade iets speciaals.
Toetje van de week
Kwark bavarois met nectarine
Je mag het geen Pêche melba noemen, maar deze kwark bavarois met nectarine en frambozensaus is er een heerlijke creatieve versie van.
Paprikasoep van gegrilde paprika’s
Een paprikasoep krijgt een heerlijk intense smaak als je de paprika's eerst grilt. Dat kost iets meer tijd, maar dat proef je ook echt terug.
Tagliatelle met ham en verse doperwten
Dit is echt lekker! Een originele en makkelijke pastaschotel die snel op tafel staat. Tagliatelle met ham en verse doperwten! Een blijvertje!
Lekker voor tussendoor
Scroppino met limoncello
Deze scroppino met limoncello en een takje citroenmelisse is een fris zomers drankje voor tussendoor maar zeker ook als nagerecht.
Varkenshaas spiesjes met paprika
Deze varkenshaas spiesjes met paprika kunnen bij de borrel, maar ook als vleesgerecht met aardappeltjes en groenten of op de...
Aardappelsalade met feta, tomaat en komkommer
Deze aardappelsalade met feta, tomaat en komkommer kun je als lunchgerecht serveren met een knapperig stukje ciabatta brood.
Harira: heerlijke Marokkaanse soep met kikkererwten
Harira is een heerlijke maaltijdsoep met als basis kippenbouillon, tomaten, kikkererwten en bleekselderij uit de Marokkaanse keuken.
Skinny kipsalon
De kapsalon staat op nr. 1 in de vette snack lijst. Maak er een gezondere variant van. Met slechts 4 aanpassingen maak je een skinny kipsalon.
Borreltip van de week
Bruschetta met rucolapesto en mozzarella
Verras met deze bruschetta met rucolapesto en mozzarella. Serveer als voorgerecht (3 per persoon) of schuif een schaal vol op de borreltafel.
Quiche met asperges en Blauw Klaver
Een quiche met asperges en Blauw Klaver, het witte goud met een heerlijk Nederlands blauwader kaasje. Niet traditioneel, maar zo lekker!
Salade van lollo rosso en lollo bionda
Door de restjes uit de koelkast op te werken in een basic salade van lollo rosso en lollo bionda tover je steeds weer iets anders op tafel.
Zin in soep
Komkommersoep; verkoeling in de zomer
Echt heel simpel en heerlijk zomers is deze komkommersoep. In de tuin, bij de picknick of tussendoor is dit een aangename verrassing.

Reacties van onze lezers