Koolraapstamppot met paddenstoelen
Koolraap is weer hip. In het najaar of in de winter kun je een vegetarische koolraapstamppot met paddenstoelen maken. Je mist het vlees niet!
Check het recept of lees de infoKrieltjes, bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok
Hoe je met doorsnee ingrediënten zoals krieltjes, biefstukpuntjes en bloemkool een heel ander gerecht maakt als je ze in de wok klaarmaakt.
Check het recept of lees de infoVegetarische shepherd’s pie
Brits comfortfood ten top, maar dan wel zonder lamsvlees. Je kunt ook heel goed een vegetarische shepherd's pie maken. Lees hier hoe!
Check het recept of lees de infoGratin van zoete aardappel met feta
Bereik een echt wauw effect door heel makkelijk een unieke gratin van zoete aardappel met feta te maken. Vol verrassende smaken en texturen.
Check het recept of lees de infoPoké bowl met gerookte vis
Een koud gerecht met rijst, veel groenten en gerookte vis. Poké bowl met gerookte vis is erg lekker en makkelijk vooraf te maken.
Check het recept of lees de infoRoodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus
Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus, dat is een eenvoudig recept voor een gerecht zoals in een sterrenzaak.
Check het recept of lees de infoAardappelpannenkoekjes
Iets leuks en anders met aardappelen? Bak er eens aardappelpannenkoekjes van. Heerlijk als stevig ontbijt, maar ook een prima bijgerechtje.
Check het recept of lees de infoGesmoorde wortel met venkel; een fantastisch bijgerecht
Een eenvoudige groenteschotel van gesmoorde wortel en venkel; bijzonder lekker bij een stukje vis of vlees en gekookte aardappeltjes!
Check het recept of lees de infoGumbo; een echte Amerikaanse klassieker
Gumbo is een traditionele stoofschotel uit Louisiana, in de Verenigde Staten. Het is heerlijk gerecht met vol groenten, vlees en vis!
Check het recept of lees de infoRijst koken; onze tips voor perfecte rijst
Er zijn verschillende manieren om rijst te koken. We zetten de meest voorkomende manieren om perfecte rijst te koken, voor je op een rijtje.
Check het recept of lees de infoOntbijttip
Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
Wil je verrassen met een feestelijk ontbijt, maak dan de allerlekkerste rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone.
Lekker lunchen
Zweedse sandwichtaart; echt een feest op tafel
Probeer de Zweedse sandwichtaart (Smörgåstårta) met lokale ingrediënten en afgewerkt met romige kruidenkaas. Ideaal voor de brunch.
Bij de koffie of thee
Schuimpjes voor de feestdagen
Kerstmis is de ideale tijd om je eens lekker uit te leven in de keuken. Deze schuimpjes voor de feestdagen zijn te leuk om ze niet te maken.
Neem weer eens een voorafje
Kleine quiches met zalm en garnalen
Heerlijk als lunch, maar ze doen het ook heel goed als voorgerechtje in een feestelijk menu, deze kleine quiches met zalm en garnalen.
Soep van de week
Court-bouillon; die maak je toch zelf?!
De bouillon die je gebruikt voor het pocheren van vis, zeevruchten et cetera heet court-bouillon. En die maak je heel makkelijk, gewoon zelf!
Maak zelf een dessert
Chipolatapudding; een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken
De klassieker uit de Nederlandse keuken, chipolatapudding. Een feestelijke pudding met een kleurrijke vulling van vruchtjes en bitterkoekjes.
Op de borreltafel
Krokante uien uit de oven; met jong belegen Goudse kaas
Verras je vrienden eens met zelfgemaakte krokante uien uit de oven. Een gezond en lekker alternatief voor gefrituurde snacks.
Reacties van onze lezers