Kookschool; Tips van ervaren thuiskoks

Kookschool – Mam, hoe maak jij die kwarktaart? Oma, hoe kreeg jij die rode kool altijd zo lekker? Herken je deze vragen? Helaas gaat dit steeds meer verloren. Koken en bakken is je hobby, en als dat het niet is, ga je gewoon eten halen. En toch… Zelf koken en bakken is niet alleen lekkerder, het is ook echt gezelliger. Samen aardappels schillen of tuinboontjes doppen. Maak van groenten snijden een yoga momentje. Geniet met elkaar niet alleen van de heerlijke smaken die straks op tafel staan, maar ook van het bereiden van die maaltijd.

Hollandaisesaus

De klassieke Hollandaisesaus is weer helemaal terug van weggeweest. Ingewikkeld om te maken? Nee! Met de foto-instructies lukt het jou ook!

Zachte broodjes bakken

Zelf je zachte broodjes bakken lijkt een heel karwei maar als je dit eenmaal eens gedaan hebt blijkt het niet zo moeilijk als het lijkt.

Asperges koken

Gek op asperges, maar je eet ze alleen in een restaurant omdat je geen idee hebt hoe je ze klaarmaakt? Leer hier hoe je zelf asperges kookt!

Zelf limonade maken

Zelf limonade maken is leuk en vooral lekkerder. Vergeet de bussen of flessen siroop en ga zelf limonade maken. Het is echt heel simpel.

Kiwi schillen en bewaren

Er zijn meerdere manieren om een kiwi te schillen. Bewaar je een kiwi het beste in de koelkast of op de fruitschaal? Hier lees je alles!

Kalfsbouillon

Een lekkere kalfsbouillon? Die trek je zelf. Het kost je een paar uurtjes, maar dan heb je ook de allerlekkerste basis voor soep en saus!

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten