Kookschool - Groenten & Fruit
Verse groenten; Een enorme bron van inspiratie
Aardappelsalade maken; de handigste tips en ideeën!
Een aardappelsalade maken? Maak er eens een complete maaltijd van. Gebruik de juiste aardappel, varieer met de dressing, er kan...
Tuinbonen doppen, of dubbeldoppen?
Zelf tuinbonen doppen is leuker en lekkerder dan ze uit een potje halen. Echte liefhebbers doppen ze zelfs dubbel. Lees...
Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!
Lekker Tafelen vertelt je wat je met raapsteeltjes kunt doen. We geven je verschillende, lekkere mogelijkheden om raapstelen te bereiden!
Gegrilde paprika uit een pot? Echt niet! Lekker zelf doen
Gegrilde paprika wordt vaak in potten gekocht. Het is lekkerder om verse paprika's zelf te grillen. Ontdek de zelf gegrilde...
Kookschool - Vlees & Vis
Niet veel vlees, maar goed vlees
Leer weer werken met verse vis
Kookschool - Kaas, Zuivel & Eieren
Hollandaise saus ( met foto-instructie )
De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!
Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje
Camembert de bekende witte korstkaas uit Frankrijk met zijn robuuste karakter en geheel eigen smaak die niet op je kaasplankje mag ontbreken.
Parmezaanse kaas – een prachtig streekproduct
Parmezaanse kaas of de goedkopere Grana Padano; wat is het verschil? En wist je dat er verschillende soorten Parmezaanse kaas zijn?
Blauw Klaver, de Nederlandse blauwaderkaas
Blauw Klaver, een Nederlandse blauwader kaas met een Franse uitstraling. Gemaakt in Kamerik, in 't Groene Hart, en verschrikkelijk lekker!
Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?
Hoe zit dat eigenlijk? Wat doen eieren in beslag en wat is het effect daarvan? Je ontdekt het hier. Verwonder je over wat een ei kan doen!
Eiwit opkloppen tips en tricks
Lukt een eiwit opkloppen niet? Wij geven je tips en tricks bij het eiwit opkloppen. De reden dat het niet lukt staat hier ongetwijfeld in.
De perfecte omelet bakken doe je zo
De perfecte omelet bakken dat is voor ontbijt én lunch een goed idee. Zo'n vers gebakken omelet die nog heerlijk zacht van binnen is. Jammie.
Originele feta; Schapenkaas uit Griekenland
Feta klinkt heel gewoontjes toch? Toch gaat er achter de originele feta ( witte kaas uit Griekenland ) een hele wereld schuil.
Liaison; voor een fluweelzachte soep of saus
Je soep of saus heerlijk romig en fluweelzacht maken? Voeg een liaison toe en upgrade je gerecht heel makkelijk naar restaurant kwaliteit.
Reacties van onze lezers