Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?
Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!
Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.
Mayonaise maken (inclusief variatietips)
Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.
Pecorino; schapenkaas uit Italië
Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!
Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk
Liever geen tomatenschillen in een saus of soep? Volg de aanwijzingen en tomaten ontvellen is ook voor jou een koud kunstje.
Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf
De lekkerste kippenbouillon maak je zelf! Natuurlijk als basis voor kippensoep, maar zeker ook voor andere gerechten waar bouillon in gaat!
Soepballetjes maken
Zelf soepballetjes maken is natuurlijk net een beetje meer werk maar zo veel lekkerder dat het de moeite echt waard is.
Basisdeeg voor quiche; ook te gebruiken voor hartige taart
Het recept voor een basisdeeg voor quiche of hartige taart waaraan je zelf een eigen smaak kunt geven. Inclusief heel veel handige tips.
Een hele kip snijden in acht delen
Een hele kip snijden of delen lijkt niet makkelijk en toch is het niet zo moeilijk! Met een stappenplan en foto instructies leggen we het uit
Maasdammer en Leerdammer
We houden van Nederlandse kaas! Hier vind je alles over de Nederlandse gatenkaas en een beetje uitleg over de namen Maasdammer en Leerdammer.
Rookworst; slagersrookworst is het lekkerst
Verse rookworst van de slager is echt het lekkerst. Hij zal je geen magere rookworst verkopen maar een extra lekkere rookworst.
5 Tips bij het gebruik van verse boerenkool
Verse boerenkool, kun jij er nog mee overweg? Tegenwoordig is alles panklaar of diepvries. Wij geven je vijf tips voor verse boerenkool.
Aardappels stomen; dat doe je zo!
Aardappels bereiden kan op veel manieren, bakken, frituren, roosteren, koken. Maar de gezondste manier van bereiden is aardappels stomen!
Soorten boter, een overzicht
Is boter nu boter, roomboter, of halfvolle roomboter? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een overzicht van soorten boter.
Groentebouillon maken; Simpel smaak meegeven
Een groentebouillon maken, er is eigenlijk geen excuus om het niet zelf te doen. Het recept is simpel en geeft veel smaak en voldoening.
Appelbeignets of appelflappen? Dit zijn de verschillen
De meningen lopen nogal uiteen zijn het appelbeignets of appelflappen? Hier vind je de uitgebreide uitleg van de verschillende soorten.
Roomboter maken; zo doen ze dat
(Room)boter is een lekkernij waar bijna iedereen blij van wordt. Maar dat boter maken, hoe doen ze dat eigenlijk? We leggen het hier uit.
Zoet gistdeeg – bijzonder geschikt voor gevuld brood
Een zoet gistdeeg is door toevoeging van eieren en extra boter geschikt en bijzonder lekker om gevuld brood zoals rozijnenbrood te maken.
Rode kool fermenteren
Laat rode kool fermenteren en je krijgt rode zuurkool. Superleuk om eens thuis uit te proberen. De instructies vind je hier.
Meringue; Alle soorten op een rij
Meringue, heerlijke luchtige, krokante schuimpjes. We vertellen je welke soorten er zijn en hoe je die verschillende soorten maakt.
Mini pavlova; schuimnestje om te vullen
Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.
Soorten gedroogde erwten; het overzicht
Verse erwten zijn heerlijk, maar niet altijd beschikbaar. Er is een goed en gezond alternatief. Alle soorten gedroogde erwten op een rijtje!
Paneermeel zelf maken; Super Easy
Paneermeel kopen? Je kunt het net zo makkelijk zelf maken van oud brood. In dit artikel 2 verschillende varianten van paneermeel.
Beurre noisette
Geef gerechten meer smaak met beurre noisette ook hazelnootboter genoemd. Hoe je het maakt waarom leggen we je uit.
Slagroom kloppen doe je zo
Vind je slagroom kloppen lastig en lukt het soms niet zo goed. Wij hebben de tips voor de perfect geklopte slagroom.
Soorten gedroogde bonen: het overzicht
Gedroogde bonen, veel lekkerder dan uit een makkelijke blik of een pot. Zelf bonen koken loont echt de moeite, veel meer 'bite' en smaak!
Gedroogde linzen weken en koken
Gedroogde linzen weken en koken, niet zoveel werk als je misschien verwacht. En zoveel lekkerder dan linzen uit blik!
Briochedeeg een rijk deeg (Basisrecept)
Een rijk deeg door royaal gebruik van boter en eieren. Briochedeeg is multi-inzetbaar voor zowel zoete als hartige baksels.
Mandarijnen; proef altijd voor je koopt
Mandarijnen van een slechte oogst? Dat vertelt de foute groenteman. Wilt u proeven? Dat is het advies van de echte groenteman. Koop jij ook zo vaak een telleurstelling?
Garnalen schoonmaken en darmkanaal verwijderen (foto-instructies)
Garnalen schoonmaken is een minder moeilijk en vies klusje dan je mogelijk verwacht. We laten het je met een duidelijke foto-instructie zien.
Reacties van onze lezers