Kookschool; Tips van ervaren thuiskoks

Kookschool – Mam, hoe maak jij die kwarktaart? Oma, hoe kreeg jij die rode kool altijd zo lekker? Herken je deze vragen? Helaas gaat dit steeds meer verloren. Koken en bakken is je hobby, en als dat het niet is, ga je gewoon eten halen. En toch… Zelf koken en bakken is niet alleen lekkerder, het is ook echt gezelliger. Samen aardappels schillen of tuinboontjes doppen. Maak van groenten snijden een yoga momentje. Geniet met elkaar niet alleen van de heerlijke smaken die straks op tafel staan, maar ook van het bereiden van die maaltijd.

Is wild wel echt wild?

Dat hertenbiefstukje op jouw bord, komt dat eigenlijk wel van een hert dat in het bos heeft geleefd? Is wild wel echt wild? Of toch niet?

Soepballetjes maken

Zelf soepballetjes maken is natuurlijk net een beetje meer werk, maar zo veel lekkerder dat het de moeite echt waard is.

Maasdammer en Leerdammer

We houden van Nederlandse kaas! Hier vind je alles over de Nederlandse gatenkaas en een beetje uitleg over de namen Maasdammer en Leerdammer.

Rode kool fermenteren

Laat rode kool fermenteren en je krijgt rode zuurkool. Superleuk om eens thuis uit te proberen. De instructies vind je hier.

Beurre noisette

Geef gerechten meer smaak met beurre noisette, ook hazelnootboter genoemd. Hoe je het maakt en waarom leggen we je uit.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten