Kookschool; Tips van ervaren thuiskoks

Kookschool – Mam, hoe maak jij die kwarktaart? Oma, hoe kreeg jij die rode kool altijd zo lekker? Herken je deze vragen? Helaas gaat dit steeds meer verloren. Koken en bakken is je hobby, en als dat het niet is, ga je gewoon eten halen. En toch… Zelf koken en bakken is niet alleen lekkerder, het is ook echt gezelliger. Samen aardappels schillen of tuinboontjes doppen. Maak van groenten snijden een yoga momentje. Geniet met elkaar niet alleen van de heerlijke smaken die straks op tafel staan, maar ook van het bereiden van die maaltijd.

Kookschool - Groenten & Fruit

Aardappelen, groenten en fruit zouden op de eerste plaats moeten staan. Bij de keuze voor een gerecht bedenk je eerst welke groente je gaat gebruiken. Bak je een taart of maak je een dessert? Welk fruit ga je daar dan in verwerken? Deze denkwijze zorgt niet alleen voor een lekkere keuze maar ook voor een gezondere keuze. In de Lekker Tafelen Kookschool ontdek je de diverse keukentechnieken van kersen ontpitten tot groenten snijden en perfecte aardappeltjes bakken.

Verse groenten; Een enorme bron van inspiratie

Check deze fruit tips

Kookschool - Vlees & Vis

Wil je vlees of vis bereiden? Begin bij het zoeken naar een goede leverancier. Ontdek de verschillen tussen kwaliteit en massa. Beperk jezelf in het gebruik van vlees of vis. Veel is niet de juiste insteek, kwaliteit en smaak, daar draait het om. Daag jezelf uit om met goede producten te leren werken. Als je er eenmaal aan begint ga je het leuk vinden en waarderen.

Niet veel vlees, maar goed vlees

Leer weer werken met verse vis

Kookschool - Kaas, Zuivel & Eieren

Meer lokaal dan kaas, zuivel en eieren wordt het niet. We staan wereldwijd bekend om de Goudse kazen en we zijn één van de grootste landen in zuivel. Kaas, zuivel en eieren zijn keukenbasics die je als thuiskok altijd in huis zou moeten hebben. In de Lekker Tafelen kookschool delen we onze keukenervaringen met deze basisingrediënten.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten