Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best
Mosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.
Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips
Het is altijd handig om wat aardappelen op voorraad te hebben. Maar hoe kun je het beste die aardappelen bewaren? We leggen het uit.
Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade
Je kunt karbonade bakken maar ook stoven of er reepjes van snijden. En het maakt best veel uit welke karbonade je koopt. Ontdek het hier.
Reepjesvlees; zelf snijden en marineren is echt het lekkerst
Als je vlees eet, eet dan goed vlees. Zo ook bij reepjesvlees. Kies zelf het vlees waar je reepjes van wilt snijden en marineer het ook zelf.
Eieren in beslag; wat doen ze daar eigenlijk in?
Hoe zit dat eigenlijk? Wat doen eieren in beslag en wat is het effect daarvan? Je ontdekt het hier. Verwonder je over wat een ei kan doen!
Vrij vastkokende aardappelen
Er zijn talloze soorten aardappels, wanneer kies je nu welke soort? We vertellen je alles over vrij vastkokende aardappelen.
Langoustines; grote garnalen… of toch niet?
Langoustines; het lijken grote garnalen, maar dat zijn het niet. Ze hebben scharen, dus het zijn kreeften. Heb jij ze al eens gegeten?
Raclettekaas; voor het Zwitserse gerecht!?
Raclette is geen kaas, maar een gerecht. Dat besloot de Zwitserse rechtbank. Wist jij dat? Lees hier alles over raclettekaas
Soorten garnalen; weet jij wat je eet?
Lekker Tafelen heeft de verschillende soorten garnalen en wat extra feitjes voor je op een rijtje gezet. Zodat jij weet wat je eet!
Soufflé; Basisrecept of kooktechniek? Praktijktips op een rij
Kun je een soufflé basisrecept schrijven? Wij denken van niet. Daarom hebben we de meest essentiële tips voor je op een rij gezet.
Eiwit opkloppen tips en tricks
Lukt een eiwit opkloppen niet? Wij geven je tips en tricks bij het eiwit opkloppen. De reden dat het niet lukt staat hier ongetwijfeld in.
Tilsiter; een Zwitser met Russische roots!
Tilsiter; een Zwitser met Russische roots! Misschien iets minder Zwitsers dan je zou verwachten, maar dat maakt Tilsiter niet minder lekker!
Kruimige aardappelen
Kruimige aardappelen, wat zijn hun eigenschappen, waar gebruik je ze voor en wat zijn de gangbaarste soorten kruimige aardappels.
Shoarmakruiden zelf mengen
Shoarmakruiden zelf mengen is echt de moeite waard. Dit is zo'n recept dat in de loop der jaren steeds een beetje geperfectioneerd is.
Visfilet bakken doe je zo
Ben je liefhebber van vis maar weet je niet goed hoe je die moet bakken? Met onze tips, ga ook jij de perfecte visfilet bakken.
Bloemkool koken; dit zijn de lekkerste tips
Dat we met zijn allen veel bloemkool eten dat staat vast. Maar bloemkool koken hoe doe je dat, in zijn geheel of in roosjes? En hoe lang?
Saus voor over de bloemkool; welke kies jij?
Gekookte bloemkool komt meestal niet op tafel zonder saus. Maar wat is eigenlijk de ultieme saus voor over de bloemkool? Lees het hier.
Vis pocheren; makkelijker dan je denkt
Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.
Tête de Moine; monnikshoofd met krullen
Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!
Tong bakken doe je zo
Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.
Vastkokende aardappelen
Vastkokende aardappelen, wat is het verschil met andere soorten? En voor wat voor soort gerechten gebruik je die vastkokende aardappels?
Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas
Gruyère, die andere beroemde Zwitserse kaas! Het neefje van de Emmentaler, met een heerlijk complexe smaak, maar zonder de grote gaten!
Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden
Met verse kruiden uit eigen tuin kun je een heerlijke kruidenolie maken. Geschikt voor salades en in marinades en heel veel andere gerechten.
Kokkels; Duurzame delicatesse uit de Waddenzee
Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.
Parmezaanse kaas; de beroemdste Italiaanse kaas!
Parmezaanse kaas, dat is onbetwist de beroemdste Italiaanse kaas. Je gebruikt hem vast vaak in de keuken, maar wat weet jij van deze kaas?
Tomme de Savoie; uit de Franse Alpen
Op de borrelplank, of in een kaasfondue, Tomme de Savoie is een heerlijk Frans kaasje waar je bij de kaasboer zeker eens naar moet vragen!
Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas
Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!
Dulce de leche maken; handige tips + een variant met verse melk
De romige en zalig zoete karamel met de naam dulce de leche maak je makkelijk zelf van gecondenseerde melk.
Licht kruimige aardappelen
Licht kruimige aardappelen, daar kun je wat mee! Ze zijn lekker om te koken en te bakken, maar ook zeer geschikt om friet van te snijden.
Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas
Appenzeller, een bijzondere Zwitserse kaas. Naast Emmentaler en Gruyère mag deze kruidige kaas niet ontbreken op een Zwitserse kaasplank!
Reacties van onze lezers