Seizoenen; smaakvol, gevarieerd en goedkoper tafelen

Eten met de seizoenen mee betekent variatie op tafel

Door met de seizoenen mee te eten zet je door het jaar heen steeds iets anders op tafel. In de lente serveer je raapsteeltjes of spinazie, in de zomer serveer je bloemkool of sla, in de herfst doe je meer met paddenstoelen en in de winter ga je voor kool, wortels en knollen. Natuurlijk is dit een hele beknopte weergave, maar op Lekker Tafelen vind je jaarrond de lekkerste ideeën waarbij het seizoen heel belangrijk is.

Lekker Tafelen staat voor koken en bakken met verse ingrediënten van het seizoen

Gewoon omdat het meer smaak heeft

Als je tomaten in de zomer eet hebben ze veel meer smaak dan in de winter. Daarnaast weet je dat de tomaten in de zomer net geplukt zijn en dus supervers. Je kunt ze langer bewaren. Dit is zomaar een voorbeeld om aan te geven dat seizoensproducten echt lekkerder zijn. Die eerste appel die je plukt in september is knapperig, fris en sappig. Dat is echt lekker van het seizoen!

Goedkoop tafelen in alle seizoenen

Ja, echt, eten van het seizoen betekent ook goedkoper tafelen. Omdat er in het hoogseizoen heel veel aanbod is liggen de prijzen ook lager. Iedereen weet dat als er volop aardbeien zijn de prijzen ook lager worden. Dus profiteer daarvan en tafel lekker en goedkoop.

Duurzamer eten is superleuk

Je hoeft niet voor allerlei keurmerken te kiezen. Als je met de seizoenen mee eet, eet je geen tomaten uit Spanje en geen vlees uit Australië. Eet lekker lokale producten, weet wat je eet, ken het verhaal achter jouw eten. Zo wordt eten leuker, lekkerder en duurzamer tegelijkertijd.

Ontdek de seizoenen bij lokale telers

Fiets eens langs de appelboomgaard. In het voorjaar staan ze prachtig in bloei en in de zomer zie je de eerste kleine appeltjes komen. In het najaar worden ze geplukt. Ga in de nazomer kersen eten bij de boomgaard, of ontdek in de herfst hoe de kolen geoogst worden in Noord-Holland. Ga in Zeeland mosselen (zomer) of oesters (winter) eten. Laat je zo inspireren door alles wat lokaal verkrijgbaar is. Dat eet echt lekkerder.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten