Prikkertjes met Nederlandse kaas; trots op Nederland
Steel de show met prikkertjes van Nederlandse kaas. Dat is niet oubollig, dat is hartstikke hip. Dit is een lokale kaasplank 2.0
Kaasstengels; de snack waar iedereen trek van krijgt
Vind jij kaasstengels ook zo lekker? Of zeurt je kind er bij de bakker steevast om? Je kunt ze heel makkelijk en snel zelf bakken!
Tosti met brie, appel en honing
Lekker makkelijk, snel, maar toch ook luxe lunchen doe je met een zelfgemaakte tosti met brie, appel en honing.
Loaded fries met kaassaus en uitjes
Een echt lekkere saus met 2 soorten kaas en de lekkerste uitjes ooit maken deze loaded fries met kaassaus en uitjes helemaal af.
Zwitserse kazen
Wat weet jij van Zwitserse kazen? Mogelijk ken je de Emmentaler en de Gruyère. Maar er is meer. Lekker Tafelen vertelt over Zwitserse kaas!
Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas
Biologisch, puur natuur, rauwmelks, weinig zout en vooral erg lekker. Remeker kaas is het perfecte voorbeeld van een pure Nederlandse kaas.
Pecorino; schapenkaas uit Italië
Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!
Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg
Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.
Kaassoep met geroosterde knoflook
Houd je van kaas, dan houd je vast ook van kaassoep. Kaassoep met geroosterde knoflook wordt dan misschien wel je nieuwe favoriete soep!
Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!
Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
Tosti maar gewoontjes? Na vandaag niet meer. Wij hebben de lekkerste tosti's voor je op een rij gezet. En we zijn benieuwd naar jouw variant.
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Ontdek alles over Feta; tips, feiten en heerlijke recepten
Wat weet jij van de bekendste Griekse kaas? Alles wat je moet weten over Feta lees je in dit artikel. Natuurlijk met de lekkerste recepten!
Risotto alla Milanese
De bekendste risotto is de Risotto alla Milanese en ook de eenvoudigste. Belangrijke ingrediënten: Rundermerg, saffraan en Parmezaanse kaas.
Savooiekool met een saus van Edammer kaas
Soms gaat er niets boven eenvoud. Savooiekool met kaassaus, aardappelen en varkensvlees is dan een geweldig lekkere maaltijd.
Salade met rode biet en geitenkaas
Deze salade is ideaal om de overgang van de winter naar de lente te vieren: een frisse salade met rode biet en geitenkaas.
Maasdammer en Leerdammer
We houden van Nederlandse kaas! Hier vind je alles over de Nederlandse gatenkaas en een beetje uitleg over de namen Maasdammer en Leerdammer.
Kaasfondue; recepten uit verschillende landen!
Heerlijke recepten voor kaasfondue. Je vindt hier internationale recepten, maar vooral ook recepten voor een heleboel gezelligheid aan tafel.
Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven
Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.
Croque-monsieur met gruyère en bechamelsaus
Een simpele sandwich, maar wel een echte Franse klassieker, dat is een croque-monsieur met gruyère en bechamelsaus. Lekker om mee te lunchen!
Gegratineerde paddenstoelen
Gebakken paddenstoelen zijn heerlijk, maar als je er gegratineerde paddenstoelen van maakt, wordt het een bijzonder lekker bijgerechtje!
Couscous met pompoen en halloumi
Hou je van avontuurlijk eten? Zet dan deze schotel van couscous met pompoen en halloumi eens op tafel. Een gezonde- en vegetarische maaltijd.
Edammer kaas; over de hele wereld bekend!
Helaas in Nederland weinig gegeten, maar volop geëxporteerd. Bekend over de hele wereld, al vanaf de Gouden Eeuw, onze eigen Edammer kaas!
Romero; ambachtelijk gemaakte kaas met rozemarijn
Je kunt een kaasje uit Frankrijk halen, maar ken je onze Nederlandse kazen al? Ontdek de Romero, een kaas van de Elisabethhoeve in IJsselstein
Provolone; lekker Italiaans!
Provolone, een bijzondere Italiaanse kaas, bereid uit gepasteuriseerde koemelk, en in een waxlaagje rijpend aan een touw... ken jij hem al?
Gehaktballen met kaas
De echte gehaktballen met kaas. Zo'n gehaktbal waar de kaas uitloopt als je deze opensnijdt. Inclusief tips voor het beste resultaat.
Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut geen straf.
Zuurkoolschotel met ananas, ham en kaas
Een zuurkoolschotel met ananas waar ook de kinderen dol op zijn. Ananas, ham en kaas maakt deze ovenschotel een ontdekkingstocht op het bord.
Steel de show met oude remeker met stoofperenchutney
Een diner zo afsluiten dat het bij iedereen in herinnering blijft? Geef een kaasplankje met oude remeker met stoofperenchutney. Zo lekker!!
Aardappelpuree met koolraap en pecorino
Het is een heel simpel bijgerechtje, maar wel met een heerlijke smaak, deze aardappelpuree met koolraap en pecorino. Onder andere door de salie!
Wittekoolsalade met Leidse kaas
Kool kun je ook rauw eten. Met wittekoolsalade met Leidse kaas zet je een heerlijke frisse maaltijdsalade met een hartige touch op tafel!
Salade met rosbief en Feta
Een frisse salade met rosbief, die een hartige touch krijgt door de Griekse Feta. Eet de maaltijdsalade als lunch of diner.
Overheerlijke frittata met pompoen en zachte geitenkaas
Een frittata kun je met allerlei ingrediënten vullen. Maak eens een minder voor de hand liggende frittata met pompoen en zachte geitenkaas.
Witlofschuitjes met appel en gerookte kaas
Serveer bij de volgende borrel eens witlofschuitjes met appel en gerookte kaas voor een makkelijk, lekker en gezond borrelhapje.
Witlofovenschotel met spekjes en kaas
Witlof met ham en kaas is razend populair. Daarmee heb je alle reden om deze witlofovenschotel ook te ontdekken. Eet lekker en gevarieerd!
Franse flair op je bord: Luxe broodje brie met zongedroogde tomaat
Een broodje kaas dat schittert door eenvoud, maar dat juist daarom zo lekker is. Een broodje brie met sla, komkommer en zongedroogde tomaat.
Flammkuchen maken – Niks ingewikkelds aan!
Dit recept voor flammkuchen is er zo één die je je gewoon eigen moet maken. Deze "pizza uit de Elzas" is een heerlijke keukenbasic.
Gekarameliseerde uiensoep met camembert
Echte smaak kan zo simpel zijn. Mooie ingrediënten, fijne smaken en plezier in de keuken. Probeer gekarameliseerde uiensoep met camembert!
Schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham
De gevulde schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham zijn ideaal als je gasten hebt: makkelijk, smaakvol en een mooie presentatie.
Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter echt punten!
Salade van Hollandse garnalen met Rotterdamsche Oude
Noordzeegarnaaltjes, hartige kaas en olijven, daarmee maak je een salade van Hollandse garnalen met Rotterdamsche Oude met een Zuiders tintje.
Kleine kaasuienbroodjes met Goudse kaas
Heerlijke zachte, kruidige, kleine kaasuienbroodjes met Goudse kaas. Serveer ze bij een kop soep, bij een drankje of als hartig tussendoortje.
Salade met comté, appel, walnoten en een honing-mosterddressing
De goedgevulde salade met comté, appel, walnoten en een honing mosterddressing is de perfecte salade voor najaar en winter.
De ultieme kaasburger met oude remeker kaas
Een paar echt goede ingrediënten en een beetje tijd, meer is er niet nodig voor de ultieme kaasburger met oude remeker kaas.
Tosti Italiaanse stijl; met lokale producten
Ook een tosti Italiaanse stijl kun je met lokale producten maken. Voor lekkere mozzarella en salami hoef je echt niet naar Italië.
Gegrilde sandwich met appenzeller en appel
Nodig vrienden uit om bij te kletsen en maak een makkelijke, maar superlekkere lunch met gegrilde sandwich met appenzeller en appel.
Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto
Het leuke van deze Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto is dat je deze zowel warm als koud kunt serveren. Een écht lekkere lunch!
Champignons met Tomme de Savoie
Champignons en kaas, die twee gaan prima samen. Met champignons met Tomme de Savoie gratineer je ze in een heerlijke kaassaus in de oven.
Tartiflette; aardappelen en kaas uit de oven
Tartiflette is een Franse aardappelschotel met Reblochon kaas uit de oven. Heel bekend in wintersportgebieden. Machtig lekker!
Borrelhapjes met roomkaas; 4 heerlijke variaties
Maak de lekkerste borrelhapjes met roomkaas en wat andere ingrediënten. Recepten voor 4 variaties en wat leuke ideeën om ze te serveren.
Camembert uit de airfryer
Je hebt vast wel eens camembert uit de oven gegeten. Weet je dat dat makkelijker en sneller kan? Maak eens camembert uit de airfryer!
Gepofte aardappel met Emmentaler, room en kruiden
De robuuste gepofte aardappel met Emmentaler, room en kruiden kun je ondanks zijn uitstraling met recht een luxe aardappel noemen.
Zuurkoolgratin met Zeeuws spek en Le petit Doruvael
Maak vanavond eens een heerlijke ovenschotel. Wat denk je van zuurkoolgratin met Zeeuws spek en Doruvael? Dat is zuurkool eens lekker anders!
Frittata met boerenkool en oude boerenkaas
Maak voor een warme lunch eens een frittata met boerenkool en oude boerenkaas. Dat is genieten op zijn Italiaans met Hollandse ingrediënten!
Een gezond 12 uurtje kan iedere dag
Met een gezond 12 uurtje zorg je goed voor jezelf. Door een klein beetje meer aandacht aan je lunch te besteden eet je ook veel lekkerder!