Heerlijke pastasauzen met kaas
Pasta en kaas, die twee horen bij elkaar. Dus wat is er lekkerder dan een pastagerecht met kaas? Dat zijn pastasauzen met kaas.
Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas
Deze galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas is lekker als bijgerecht bij een soepje, lunchgerecht of als borrelhap!
Cheesecake met gekarameliseerde peren
In het perenseizoen haal je natuurlijk peren bij de teler. Daarmee maak je deze fantastische cheesecake met gekarameliseerde peren.
Brietaart met champignons en prei
Brie is ook in Nederland een favoriet kaasje. Niet alleen om zo te eten, maar zeker ook in onze brietaart met champignons en prei!
Cabrales; niet voor watjes!
Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?
Cottage cheese; Een gezonde keuze met heel veel mogelijkheden
Er is bijna geen moment van de dag te bedenken waarop je cottage cheese niet in kunt zetten. Ontdek waarom wij gek zijn van cottage cheese.
Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas
Gruyère, die andere beroemde Zwitserse kaas! Het neefje van de Emmentaler, met een heerlijk complexe smaak, maar zonder de grote gaten!
Gebakken aardappelballetjes met kaas
Lekker krokant van buiten en romig en zacht met gesmolten kaas van binnen, gebakken aardappelballetjes met kaas zijn niet te weerstaan!
Aardappelpuree met kaas en mosterd
Maak eens een puree met een lekkere twist. Aardappelpuree met kaas en mosterd bijvoorbeeld, daar kun je mee verrassen.
Gebakken aardappelpuree met kaas en ham (Gateau di Patate)
Een heerlijke schotel met veel kaas. De gebakken aardappelpuree met kaas en ham is echt wat je noemt comfortfood waarvoor je thuiskomt.
Italiaanse kaas; de lekkerste soorten + recepten
Er bestaan 400 soorten Italiaanse kaas. Weet jij wat de lekkerste soorten zijn? We delen natuurlijk ook onze beste recepten met je!
Nederlandse kaas
Ontdek heerlijke Nederlandse kaas. Niet alleen de Goudse. Natuurlijk vind je hier ook de lekkerste recepten met kaas uit Nederland.
Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?
Feta bites, krokante kaashapjes van filodeeg en feta
Waan je op de Griekse eilanden met kinderlijk eenvoudige feta bites uit de oven. Een smaakexplosie van knapperig, zout en een beetje zoet.
Eieren in kaassaus
Een gerecht dat op elk moment lekker is? Maak eens eieren in kaassaus. Voor bij de lunch, het diner, en zelfs het ontbijt!
Balletjes van appel en geitenkaas
Heerlijke balletjes van appel en geitenkaas, een verrassend lekker voorgerecht van knapperige stukjes appel en romige, kruidige geitenkaas.
Salades met kaas ; zet de zomer op tafel!
Ga eens bij de kaasboer langs en maak met die kaasjes één van deze zes salades met kaas. Je kunt daar echt de mooiste combinaties mee maken.
Hollandse borrelplank; een feestje!
Een feestje is niet compleet zonder borrelhapjes. Doe eens lekker ouderwets en ga voor een echte Hollandse borrelplank. Succes gegarandeerd!
Zwitserse kazen
Wat weet jij van Zwitserse kazen? Mogelijk ken je de Emmentaler en de Gruyère. Maar er is meer. Lekker Tafelen vertelt over Zwitserse kaas!
Roerei met kaas op toast
Voor ontbijt, lunch of diner, een roerei met kaas is altijd lekker! Een makkelijk te maken recept dat in no-time op tafel staat.
Gestoofde verse vijgen voor op de kaasplank
Gestoofde verse vijgen zijn goddelijk op de kaasplank. Het stoofvocht kun je inkoken en gebruiken als heerlijke zoetmaker in de yoghurt.
Witlofstamppot met komijnekaas en ontbijtspek
Een makkelijk te maken recept vol smaak. Witlofstamppot met komijnekaas en ontbijtspek is een heerlijke en vullende maaltijd.
Kaasfondue; recepten uit verschillende landen!
Heerlijke recepten voor kaasfondue. Je vindt hier internationale recepten, maar vooral ook recepten voor een heleboel gezelligheid aan tafel.
Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven
Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.
Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt
Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.
Zwitserse kaasfondue, met een Frans tintje
Kant-en-klaar kaasfondue kopen? Dat kan. Maar een Zwitserse kaasfondue zelf maken is echt lekkerder en je kunt daardoor verrassen met smaak!
Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick
Dit is lekker snacken. Hartige koekjes van Parmezaanse kaas, tijm, rozemarijn en een snufje kerrie. Een musthave op je borreltafel!
Linzensalade met geitenkaas
Probeer eens iets anders met deze linzensalade met geitenkaas. Een smaakvolle en voedzame keuze voor een lunch vol goede ingrediënten.
Ricotta honing broodjes, lekker zoete broodjes bakken
Maak indruk met zelfgemaakte ricotta honing broodjes. Met dit recept tover je een schaal vol zalige broodjes op tafel.
Machedoux; Nederlandse geitenkaas
Geniet van de smaakvolle Machedoux geitenkaas, handgemaakt op de grens van Groningen, Drenthe en Friesland.
Utrechtse nagelkaas; dat is kaas met heel veel smaak
Ontdek de heerlijke Utrechtse nagelkaas. Door de gemalen kruidnagel heeft deze ambachtelijke kaas een unieke en intense smaak.
Snijbonenstamppot met boerenkaas
Stamppot eten kan ook in de zomer. Met een snijbonenstamppot met boerenkaas zet je een lekker zomers vegetarisch gerecht op tafel.
Kaastoastjes; een succes op ieder feestje
Een lekkere snack uit de oven? Maak dan eens kaastoastjes! Makkelijk te maken, altijd een groot succes. Ook leuk om mee te variëren!
Broodje met geitenkaas en groenten
Je kunt lekker en gezond lunchen met een broodje met geitenkaas en groenten. De groenten worden gegrild voor een optimale smaakbeleving.
Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen
Een maaltijdsalade vol verrassingen! Dat is een salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen. Vervang de geitenkaas eventueel door brie.
Burrata met gegrilde nectarine
Een heerlijk zomers voorgerecht voor de kaas- en fruitliefhebbers? Dan moet je echt eens burrata met gegrilde nectarine maken!
Maaltijdsalade met brie, frambozen en frambozendressing
Een makkelijk recept voor een verrukkelijke maaltijdsalade met brie, frambozen en frambozendressing. Een feest om mee te nemen naar het werk.
Zomerse ovenschotel met groenten en kaas
Zomerse ovenschotel met volop groenten van het seizoen. Het gratin laagje is van kaas en deze zomerse ovenschotel is dan ook vegetarisch.
Pizza quattro formaggi; voor de kaasliefhebbers!
Ben jij een kaas- en pizzaliefhebber? Dan is dit dé pizza voor jou, want er zitten vier kazen op deze klassieker. Pizza quattro formaggi!
Cordon bleu maken kun je prima zelf
Een zelfgemaakte cordon bleu is verbluffend lekker! Want je vult hem zelf met een echt lekkere ham en je favoriete kaas!
Kruidenkaas; lekker zelfgemaakt!
Zelfgemaakte kruidenkaas is heerlijk op een toastje bij de borrel, bij de kaasschotel, in de pasta of als spread voor je belegde broodje.
Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte
Het recept voor een heerlijke Cheddarsaus. Een kaassaus voor bij de nacho's (niet uit een potje!). Én het kan ook gewoon over de bloemkool.
Bladsla met mosterdkaas en druiven
Hoe je een unieke salade maakt met een "gewone" krop sla. Met dit recept voor bladsla met mosterdkaas en druiven zet je iets unieks op tafel.
Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
Saganaki cheese of gebakken feta een heerlijk voorgerecht uit de Griekse keuken. Het perfecte hapje voor de kaasliefhebber.
Kaascocktail; met pittige ananasdressing
De cocktail is weer terug uit de jaren 70! Deze keer geen garnalen of kip, maar het recept voor een eenvoudige kaascocktail.
Risotto met drie kazen
Risotto, dat is toch echt een van de lekkerste soorten comfortfood uit de Italiaanse keuken. En risotto met drie kazen is dat zeker!
Cheeseburger; klassiek Amerikaans fastfood
Een burger met kaas, op een broodje, oftewel een cheeseburger. Die haal je toch zeker niet bij de 'M'? Die maak je lekker zelf!
Lasagne met verse spinazie en geitenkaas
Heb je een keer zin in iets anders en hoeft er ook geen vlees in? Maak dan eens deze lasagne met verse spinazie en geitenkaas
Zo maak je de perfecte kaasplank voor Pasen
De lekkerste kaasplank voor Pasen? Hier vind je tips over hoe je die in elkaar zet. Lekker lokaal, met Nederlandse kazen!
Blauwe kaasburger
Kaasliefhebber en burgerliefhebber? Een knapperig broodje, een sappige burger en een flinke plak blauwe kaas, dat is de blauwe kaasburger!
De kaasdomino; ouderwets lekker
Serveer eens een "ouderwetse" kaasdomino bij de borrel. Met dit recept maak je ook nog twee verschillende soorten. Echt bijzonder lekker!
Groene salade met kaas en mandarijn
Maak op de simpelste manier van een gewone en vrij saaie ijsbergsla een groene salade met kaas en mandarijn die wel verrast.
Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut geen straf.
Geitenkaas salade met veldsla en druiven
Een heerlijk frisse geitenkaas salade die vanwege het gebruik van veldsla, druiven en walnoten goed past in de herfst- en wintermaanden.
Witlofstamppot met ham en kaas
Het populaire witlof met ham en kaas maar dan in de vorm van een witlofstamppot, lekker, snel en boordevol smaak.
Reacties van onze lezers