Texelse kaasfondue; de smaak van Texel
Zwitsers, Frans of Hollands...kaasfondue is altijd lekker. Deze keer hebben we een heel bijzondere voor je, namelijk een Texelse kaasfondue!
Aardappelgratin met Romero
Ben je een kaas- en een aardappelliefhebber? Dan moet je echt de aardappelgratin met Romero en knoflook eens proeven. Té lekker!
Pannenkoek met ham en kaas; op z’n Italiaans
Uitgebreid lunchen op een gure zondag? Serveer dan Crespelle con proscuitto e formaggio of in het Nederlands: pannenkoeken met ham en kaas.
Edammer kaas; over de hele wereld bekend!
Helaas in Nederland weinig gegeten, maar volop geëxporteerd. Bekend over de hele wereld, al vanaf de Gouden Eeuw, onze eigen Edammer kaas!
Romero; ambachtelijk gemaakte kaas met rozemarijn
Je kunt een kaasje uit Frankrijk halen, maar ken je onze Nederlandse kazen al? Ontdek de Romero, een kaas van de Elisabethhoeve in IJsselstein
Provolone; lekker Italiaans!
Provolone, een bijzondere Italiaanse kaas, bereid uit gepasteuriseerde koemelk, en in een waxlaagje rijpend aan een touw... ken jij hem al?
Kaassoesjes; eens iets anders bij de borrel
Op de borreltafel steel je echt de show met deze Hollandse kaassoesjes. Een snack die bij ons kaaskoppen niet mag ontbreken toch?
Kaassaus; van Hollandse kaas
Sauzen maak je toch zeker zelf en vers? Ook voor een lekkere kaassaus heb je geen pakje nodig. Met dit basisrecept kun je alle kanten uit!
Pannenkoek met groenten en kaas
De goed gevulde pannenkoek met groenten en kaas is eenvoudig, smaakvol en kleurrijk, en valt bij iedereen in de smaak.
Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt
Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.
Manchego; Spaanse schapenkaas
Geef jij gerechten graag een Spaans tintje? Dat kan ook heel goed met kaas. Bijvoorbeeld met de Spaanse klassieker Manchego, uit La Mancha.
Goudse kaas; gewoon wereldberoemd!
Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens op je bruine boterham. Onze eigen, vertrouwde, Goudse kaas!
Mac and Cheese
Het ultieme comfortfood is toch wel de Mac and Cheese. Een ovenschotel met macaroni, bedolven onder een romige saus boordevol kaas.
Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero
Kaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!
Kaas-uienquiche met Zeeuws spek
Een hartige taart met een Nederlands tintje, deze kaas-uienquiche met Zeeuws spek. De Edammer maakt hem extra lekker. Dit wil je proeven!
Cabrales; niet voor watjes!
Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?
Gorgonzola; ontdek deze heerlijke Italiaanse kaas
Minstens net zo beroemd als zijn Franse broertje Roquefort is de blauwschimmel Gorgonzola. Lekker Tafelen vertelt over deze pittige Italiaan!
Cottage cheese; Een gezonde keuze met heel veel mogelijkheden
Er is bijna geen moment van de dag te bedenken waarop je cottage cheese niet in kunt zetten. Ontdek waarom wij gek zijn van cottage cheese.
Romige aardappel kaas gratin in mini-pannetjes
Serveer deze romige aardappel kaas gratin in mini-pannetjes en je krijgt applaus aan tafel. Een makkelijk recept met een groots effect!
Yufka Börek met feta en peterselie
Yufka Börek is krokant van buiten en van binnen heerlijk zacht, gevuld met stukjes feta en peterselie. Een gerecht uit de Turkse keuken.
Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
Dit bijgerecht is heerlijk bij een stukje vlees of wild. Spruitjes met cranberry's en geitenkaas passen dus prima in een feestdagenmenu!
Mascarpone; niet alleen voor in de tiramisu!
Je kent het vast uit de tiramisu, de Italiaanse mascarpone. Heerlijk romig en een beetje zoetig. Maar niet alleen lekker in zoete toetjes!
Mozzarella, voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Italiaanse kaas; de lekkerste soorten + recepten
Er bestaan 400 soorten Italiaanse kaas. Weet jij wat de lekkerste soorten zijn? We delen natuurlijk ook onze beste recepten met je!
Reacties van onze lezers