Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Recept

Recepten om zelf te maken. Gebruik verse ingrediënten en ga voor kwaliteit. Weet wat je eet! Bij ieder recept vind je instructies en het is echt niet zo moeilijk als je misschien denkt.

Luikse balletjes

Dit Belgische streekgerecht is eenvoudig te maken en het is vooral echt lekker eten. Luikse balletjes worden bij voorkeur gemaakt met Luikse siroop. Serveer de Luikse balletjes met Vlaamse friet en eventueel met een salade naar keuze.

Lamsschouder uit de oven

Een hele lamsschouder uit de oven is een echte lekkernij voor het voorjaar. De lamsschouder uit de oven kan zo op tafel. Het ultieme sharing diner met je vrienden of familie. De lamsschouder uit de oven is veel smaak voor een leuke prijs, zeker als je het over lamsvlees hebt.

Vissalade

Een zelfgemaakte vissalade is echt een lekkernij. Maak het van restjes vis of koop het staartstuk van een vis naar keuze. Serveer deze huisgemaakte vissalade op een toastje, op een broodje of als (lunch) maaltijd met een groene salade van het seizoen.

Marmercake met advocaat

Ik kan je vertellen: deze marmercake met advocaat was zo lekker dat hij in no time tot de laatste kruimel verorberd is. Een echte aanrader dus! Een prachtige cake van vanille en chocolade met een flinke scheut advocaat en wie deze voor Pasen maakt kan deze rijkelijk bestrooien met paaseitjes.

Lamsnek, slow slow cooking in de lente

Lamsnek is zeer geschikt voor een stoofpot. De lamsnek heeft precies genoeg vet om je vlees heerlijk mals uit de oven te laten komen. Vaak wordt de lamsbout gebruikt, maar bij bereiding op een zeer lage temperatuur raden wij echt de lamsnek aan. Met volop verse groenten maak je de stoofpot compleet.

Spinazie stamppot met een Italiaans tintje

Verse spinazie, aardappelen, mozzarella, tomaatjes en natuurlijk wat basilicum. Met deze verse ingrediënten serveer je een geweldige spinazie stamppot. Natuurlijk kun je ook heel veel andere smaakmakers gebruiken om te verrassen met spinazie stamppot. Probeer het maar eens.

Geurende lamsrack uit de oven

Heb je het voorjaar in je bol? Maak dan eens deze heerlijk geurende lamsrack uit de oven. Erg makkelijk te bereiden, en voor dit recept heb je nauwelijks ingrediënten nodig. Ga voor puur en serveer lamsrack uit de oven in het weekend of als je gasten krijgt.

Vispannetje van poon en wijting

Een vispannetje van poon en wijting is een heel makkelijk recept dat je met aardappelpuree serveert. Lekker gezond met de toch altijd wat onbekendere vis uit onze eigen Noordzee. Dit vispannetje van poon en wijting is een topper voor doordeweeks maar kun je ook prima serveren als je vrienden komen eten.

Pizza met gerookte zalm en geitenkaas

Pizza en zalm is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie toch is het resultaat verbluffend lekker, met smaken die elkaar perfect aanvullen. Pizza met gerookte zalm en geitenkaas bestel je niet bij de pizzeria maar maak je lekker zelf.

Rösti van aardappel

Rösti is eigenlijk een ontbijtgerecht. Wij serveren het als bijgerecht. Wanneer je de basis van het rösti maken onder de knie hebt gaat er een hele wereld voor je open. Voeg mooie smaken toe aan jouw huisgemaakte rösti en zet een verrassend aardappelgerecht op tafel.