Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Zomer recepten; Met net geoogste ingrediënten

Het mooiste seizoen in het jaar is toch altijd de zomer. En ook als het om eten en drinken gaat, is de zomer een heerlijk seizoen. Hier presenteren wij onze zomer recepten en hopelijk kunnen we je daarmee inspireren. Van kleurrijk zacht fruit tot net geoogste groenten, salades met verse vis en heerlijke barbecuegerechten, er is ontzettend veel.

Weinig koken en vooral genieten

Na een hele warme dag hebben we massaal niet zoveel zin om te koken. Daarvoor hebben we een heerlijke rubriek maaltijdsalades. Maar sorry mensen, het aantal echt warme dagen lijkt steeds minder te worden. En eerlijk is eerlijk, al die verse groenten die verkrijgbaar zijn in deze tijd van het jaar nodigen je uit om op andere dagen wel een pan op het fornuis te zetten. Kortom, mooi weer of een mindere dag, we hebben inspiratie voor de hele zomer.

Lekker Vers van dit seizoen

Groenten

Fruit

Op hete kolen …

Koel het lekkerst …

Op mooie warme dagen is er niets beter dan een ijsje. Ga dan eens niet zo’n suikerbom kopen, maar maak lekker zelf ijs van goede zuivel en lekker vers fruit. In deze zomer recepten special hebben we diverse koele tips om jouw zomer op te vrolijken.

Vis, Mosselen, Garnalen en meer

Juist in de zomer kun je volop genieten van vers gevangen vis, Zeeuwse mosselen, kokkels uit de waddenzee en nog veel meer. We hebben wat heerlijke zomer recepten met vis en schaal- en schelpdieren voor je geselecteerd.

>> Heerlijke zomer recepten <<

De Lekker Tafelen saladebar

In een serie zomer recepten horen uiteraard salades. Niets is lekkerder dan een grote schaal salade op tafel. We houden van salades, geserveerd als bijgerecht (bij de barbecue) maar ook als lichte maaltijd. Salades met vlees, salades met vis, aardappelsalades en pastasalades, het is er allemaal. Ontdek die kleuren en die heerlijke smaakcombinaties.

Werk je net als wij graag met verse ingrediënten? Dan heb je vast ook regelmatig restjes in de koelkast. Salades zijn ideaal om die restjes in te verwerken. Eet je vandaag een mootje zalm? Morgen gaan de restjes in een pastasalade. Dat is het mooie van het zelf bereiden van je maaltijd.

Genieten maar …

Lekker zonnen in de achtertuin, picknicken in het park, luieren op het strand, het zijn van die heerlijke zomerse momenten waar iedereen gelukkig van wordt. Met deze ideeën wordt jouw zomer nog mooier!

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten