Herfst receptenAppeltaart, perenbollen, bananenbrood en meer
Bakken met herfstfruit; serveer het seizoen bij de koffie
Heel veel recepten voor de hobbybakker die wil bakken met herfstfruit. Appels, Peren, Stoofpeertjes en buiten het rijtje ook banaan.
Herfstsalades; Voor een gezonde herfst
Inspirerende herfstsalades. Ook in de donkere maanden van het jaar kun je met de seizoensgroenten de lekkerste salades maken.
Herfstgroenten; de verse groenten van dit seizoen
In deze complete lijst met herfstgroenten vind je ongetwijfeld een lekker recept. Er zijn zoveel mooie en lekkere groenten in de herfst!
Zo eet je aardappelpuree in de herfst
Je gerechten aanpassen aan het seizoen? Dat is heel makkelijk. Kijk maar eens naar de recepten voor aardappelpuree in de herfst.
Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem
Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!
Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig
Hollandse peren moet je in het seizoen gewoon altijd op de fruitschaal hebben liggen. Ontdek deze recepten, dan wordt dat vanzelfsprekend.
Stoofperen; de heerlijke smaak van herfst en winter
Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.
Chili con Carne; Mexicaans comfortfood
Traditioneel comfortfood uit de Mexicaanse of Tex-Mexkeuken, dat kan alleen maar chili con carne zijn. En die maak je zelf, zonder zakjes!
Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten
Een heerlijke goulash gemaakt van riblappen. Zo'n fantastische sudderpan vol verse ingrediënten waar je 's avonds graag voor thuis komt.
Romige bospaddenstoelensoep
Het recept voor de lekkerste romige bospaddenstoelensoep die je ooit hebt gegeten. Gevuld met shiitake, oesterzwammen en cantharellen.
Wildlasagne met paddenstoelen
Wild is niet voorbehouden aan feestdagen of bijzondere etentjes. Met deze wildlasagne met paddenstoelen serveer je wild gewoon doordeweeks.
Pompoen ovenschotel
Met deze kleurige pompoen ovenschotel leer je iedereen pompoen eten. Dit recept van mijn pompoenvrouwtje kwam met een leugentje op tafel.
Extra gevulde pompoensoep; stevig comfortfood!
Een lekker verwarmende herfstsoep? Maak deze extra gevulde pompoensoep boordevol verse groenten. Dat is ook nog eens heel gezond.
Witlof met ham en kaassaus; maar dan echt lekker
Deze tijdloze klassieker moet iedereen in zijn repertoire hebben! Witlof met ham en kaassaus is gezond en relatief goedkoop.
Hollands stoofpotje; van runderlappen
Een heerlijk Hollands stoofpotje, bereid met runderlappen. Heerlijk bij een maaltijd met gekookte aardappelen en groente, het AGV'tje!
Ovenschotel met rundergehakt; een stevige maaltijd!
Thuiskomen op een herfstige dag en dan alleen nog deze stevige ovenschotel met rundergehakt in de oven hoeven zetten, Comfortfood ten top!
Kip in het pannetje; de klassieker!
Kip in het pannetje; in de jaren 70 op veel restaurantkaarten. Inmiddels een echte klassieker, en heel makkelijk te bereiden! Proberen dus!
Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
Draadjesvlees is heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er wel een beetje tijd voor uittrekken. Het resultaat is heel mals suddervlees
Witlofsalade met Ossekop en honingmosterddressing
De heerlijke witlofsalade met Ossekop en honingmosterddressing is een heerlijke volle salade van witlof, veldsla en Nederlandse camembert.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Oesters eten; drie verschillende bereidingswijzen
Zeeuwse creuses.... Oesters waar je echt een feestje mee op tafel zet. En..... dat valt echt onder de categorie gezond snoepen.
Kokkels; iets lekkers uit onze eigen Waddenzee!
We eten wel veel mosselen in Nederland. Maar heb je al eens kokkels geproefd? Een delicatesse! Lekker uit onze eigen Waddenzee!
Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven
Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.
Gestoofde verse vijgen voor op de kaasplank
Gestoofde verse vijgen zijn goddelijk op de kaasplank. Het stoofvocht kun je inkoken en gebruiken als heerlijke zoetmaker in de yoghurt.