Bakken met herfstfruit; Serveer het seizoen bij de koffie
Heel veel recepten voor de hobbybakker die wil bakken met herfstfruit. Appels, Peren, Stoofpeertjes en buiten het rijtje ook banaan.
Herfstgroenten – De verse groenten van dit seizoen
In deze complete lijst met herfstgroenten vind je ongetwijfeld een lekker recept. Er zijn zoveel mooie en lekkere groenten in de herfst!
Herfstsalades; Voor een gezonde herfst
Inspirerende herfstsalades. Ook in de donkere maanden van het jaar kun je met de seizoensgroenten de lekkerste salades maken.
Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven
Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.
Gestoofde verse vijgen voor op de kaasplank
Gestoofde verse vijgen zijn goddelijk op de kaasplank. Het stoofvocht kun je inkoken en gebruiken als heerlijke zoetmaker in de yoghurt.
Aardappelkroketjes zelf maken; Een absolute delicatesse
In zelfgemaakte aardappelkroketjes proef je de zorg van de kok. Goede aardappelkroketjes zijn een absolute delicatesse voor de fijnproever!
Ovenaardappels met gerookte paprika
Ovenaardappels met gerookte paprika zijn makkelijk, van tevoren te maken en erg lekker met vlees en groenten. Een ideaal bijgerecht.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van...
Pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout
Zin een lekkere ovenschotel met paddenstoelen? Deze pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout vormen een heerlijk comfortfood uit de oven!
Gevulde aardappelen met spek en ui
Aardappelen vullen is simpeler dan het misschien lijkt. Deze stoere gevulde aardappelen met spek en ui moet je dus echt eens proberen.
Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen
Zin in een lekker herfstige stoofschotel? Maak dan eens gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen. Je weet niet wat je proeft!
Spruitjes met honing en mosterd
Zelfs de grootste spruitjeshater zal toegeven dat deze spruitjes met honing en mosterd wél lekker zijn. Ga jij dit spruitjesrecept proberen?
Hutspot met klapstuk; de klassieker!
Hutspot met klapstuk, deze echte Hollandse klassieker, gebaseerd op een gerecht uit onze vaderlandse geschiedenis, moet je geproefd hebben!
Appel kruimel cake bakken. Garantie voor tevreden gasten
Bij de koffie of als dessert. Het recept voor een appel kruimel cake is zo'n basisrecept dat je zou moeten kennen. Bakken maar!
Mosselen in blauwe kaassaus ( Cabrales )
Bourgondisch genieten? Serveer dan eens mosselen in blauwe kaassaus. In dit recept gebruiken we Cabrales (een Spaanse blauwe kaas).
Varkenshaas met champignons en krieltjes
Een lekker en makkelijk hoofdgerecht, voor een doordeweekse avond, maar ook op zondag. Varkenshaas met champignons en krieltjes!
Loaded fries Hollands stoofvlees
Patat met lekker kruidig varkensstoofvlees is echt genieten, dat bewijst deze loaded fries Hollands stoofvlees.
Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen
Aardappelsoep is niet zo populair. Dat gaat veranderen met deze heerlijke aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen.
Wildragout met paddenstoelen en groene peper
Serveer in de herfst of winter eens deze verrukkelijke wildragout met paddenstoelen en groene peper. Lekker over de pasta of de rijst.
Cranberrycompote; lekker met vlees en wild
Binnen 10 minuten maak je een heerlijke cranberrycompote, voor bij vlees, wild en gevogelte. Ook lekker bij een appelpunt met een bol roomijs!
Peren op een pannenkoek ( lunch of nagerecht )
Meer fruit eten? Peren op een pannenkoek is feest voor kinderen en een echte lekkernij. De peren kun je het beste eerst even voorbakken.
Herfstsalade met peer, witlof en port salut
Deze herfstsalade met peer en witlof is onder andere door de warme smaak van port salut en de gedroogde vijgen een salade voor de herfst.
Aardappelsoep met prei
Een heerlijke, fluwelige aardappelsoep met prei van slechts een paar ingrediënten, die ook nog eens snel en makkelijk te bereiden is.
Chili con carne met rundvlees
Geen snel klaar chili maar een stoofpot die 3 uur moet pruttelen. Chili con carne met rundvlees is dus echt anders dan de variant met gehakt.
Pompoen ovenschotel
Met deze kleurige pompoen ovenschotel leer je iedereen pompoen eten. Dit recept van mijn pompoenvrouwtje kwam met een leugentje op tafel.
Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels
Een lekkere variatie op rondo's met amandelspijs is de appel rondo, heerlijk anders door de friszure appel en stukjes pecannoten.
Spaanse stoofpot met sucadelappen
Een stoofpotje met een zonnig tintje door de toevoeging van chorizo, kikkererwten en olijven, een lekkere Spaanse stoofpot met sucadelappen!
Appeltaart met abrikoos
Steel de show en win de smaaktest met deze Appeltaart met abrikoos. Inclusief tips van niemand minder dan Robert van Beckhoven.
Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders
Stoofvlees kun je op talloze manieren verwerken. De klassiekers ken je hopelijk ook al. Probeer dan ook eens stoofvlees in pindasaus!
Spruitjesovenschotel met Mont d’Or
Houd je van spruitjes en van kaas? Dan mag je deze heerlijk romige, vegetarische, spruitjesovenschotel met Mont d'Or beslist niet missen!
Pie met prei, champignons en kaas
Een pie is een hartige taart met een deksel van bladerdeeg. Deze pie met prei is geschikt als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht.
Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten
Een heerlijke goulash gemaakt van riblappen. Zo'n fantastische sudderpan vol verse ingrediënten waar je 's avonds graag voor thuis komt.
Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Hollandse stamppot rauwe andijvie, met een Italiaans tintje. Pimp je stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes.
Herfststoofpot van varkenswangen en flespompoen
Een herfststoofpot uit de oven. Varkenswangen, Flespompoen, Cola, Kalfsfond, dit is een smaakfeestje eersteklas. Kost tijd maar weinig werk.
Mosselen met appel en kerrie
Combineer ingrediënten van het seizoen. Mosselen met appel en kerrie is zo'n voorbeeld. Appels en mosselen zijn er als de R in de maand zit.
Oesters eten; Drie verschillende bereidingswijzen
Zeeuwse creuses.... Oesters waar je echt een feestje mee op tafel zet. En..... dat valt echt onder de categorie gezond snoepen.
Stoofperen in port
Gieser Wildeman peren in een heerlijk stroperige portsaus. Stoofperen in port zouden niet alleen met de feestdagen op tafel moeten staan.
Ragout van verse paddenstoelen
Pasteibakjes. Elke oma heeft ze staan als je op visite gaat. Die pasteibakjes vul je met ragout. Uit een blikje! Neeeeee. Wanneer je eenmaal verse ragout gemaakt hebt wil je nooit meer anders! Die pasteibakjes? Kan, maar met een geroosterd sneetje brood smaakt de ragout ook uitstekend! Snipper 1...
Reacties van onze lezers