Herfst recepten; voor als het langzaam kouder wordt

Herfst = Feest in huis

De herfst is culinair een fantastische tijd. Er zijn volop vers geoogste groenten en fruit en er komen weer nieuwe en andere producten dan in de zomermaanden. En als het dan buiten kouder en natter wordt trekken we ons maar al te graag terug in een warm en gezellig huis. Daar maken we heerlijke stoofpotten, we bakken koekjes, we genieten van lekker eten. Thuis koken! Laat dat nu precies zijn waar het bij Lekker Tafelen altijd al om draait. Op deze pagina inspireren we je graag met de talloze herfst recepten die dit seizoen nog mooier maken.

Soms heb je helemaal geen herfst recepten nodig

Ja, herfst recepten zijn leuk, maar daar moet je natuurlijk wat voor doen. Dat klopt, maar soms is dat ook bijna niet nodig. Je hebt geen recept nodig om lekker op de bank te ploffen met een heerlijke plank vol kaas. Daar mag een goed glas wijn of een (bock)biertje bij, misschien nog een kaarsje op tafel voor de romantiek, maar dat wijntje en dat stukje kaas zijn al romantiek genoeg. Geloof ons! Dit is de absolute basis, maar wel ultiem genieten van het herfstgevoel in huis.

Zet de piepers maar vast op

Iedereen gaat wat meer eten in de herfst- en wintermaanden. Daar horen dus voedzame maaltijden bij. De aardappel biedt dat en dat hoeft echt niet ouderwets te zijn. Sterker nog, het is supermodern om met het hele gezin gezellig de keuken in te duiken. Wat zullen we doen? Aardappelkroketjes maken of heerlijke ovenaardappeltjes?

Schelpen op tafel

In deze tijd van het jaar zijn ze er volop. Schelpen. Mosselen, Oesters en Kokkels. Proef die heerlijke smaken uit de zee. Een pan Zeeuwse mosselen staat in een mum van tijd op tafel. Zeeuwse oesters hoef je alleen te openen en op een schaal te leggen. Glaasje wijn erbij en niets meer aan doen. Kokkels, je kent ze misschien nog niet, maar je moet ze echt proeven. Dit zijn pure, duurzame producten uit Nederland. Doen dus!

Herfstrecepten met….

We hebben het natuurlijk over pompoenen. Als er iets bij de herfst hoort zijn het wel pompoenen. En daar kun je echt veel meer mee dan alleen een soepje maken. Vergeet ook niet dat het op 31 oktober Halloween is. Dat wordt natuurlijk een pompoenenfeest.

Herfst recepten maak je met VERSE INGREDIËNTEN

Ontdek hieronder per groep wat de herfst voor jou te bieden heeft. Combineer zuivel met herfstfruit of maak een omelet met typische herfstgroenten. Serveer vlees niet met tomaten, maar met paddenstoelen en zo kunnen we eindeloos doorgaan. Blijf op de hoogte van het seizoen en eet lekker en gevarieerd.

Appeltaart met abrikoos

Appeltaart met abrikoos

Steel de show en win de smaaktest met deze Appeltaart met abrikoos. Inclusief tips van niemand minder dan Robert van Beckhoven.

Aardappelsoep met prei

Aardappelsoep met prei

Een heerlijke, fluwelige aardappelsoep met prei van slechts een paar ingrediënten, die ook nog eens snel en makkelijk te bereiden is. 

Chili con carne met rundvlees

Chili con carne met rundvlees

Geen snel klaar chili maar een stoofpot die 3 uur moet pruttelen. Chili con carne met rundvlees is dus echt anders dan de variant met gehakt.

pompoen ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Met deze kleurige pompoen ovenschotel leer je iedereen pompoen eten. Dit recept van mijn pompoenvrouwtje kwam met een leugentje op tafel.

Spaanse stoofpot

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Een stoofpotje met een zonnig tintje door de toevoeging van chorizo, kikkererwten en olijven, een lekkere Spaanse stoofpot met sucadelappen!

gevulde aardappelen met spek en ui

Gevulde aardappelen met spek en ui

Aardappelen vullen is simpeler dan het misschien lijkt. Deze stoere gevulde aardappelen met spek en ui moet je dus echt eens proberen.

Spruitjes met honing en mosterd

Spruitjes met honing en mosterd

Zelfs de grootste spruitjeshater zal toegeven dat deze spruitjes met honing en mosterd wél lekker zijn. Ga jij dit spruitjesrecept proberen?

Pie met prei recept

Pie met prei, champignons en kaas

Een pie is een hartige taart met een deksel van bladerdeeg. Deze pie met prei is geschikt als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht.

Mosselen met appel en kerrie

Mosselen met appel en kerrie

Combineer ingrediënten van het seizoen. Mosselen met appel en kerrie is zo'n voorbeeld. Appels en mosselen zijn er als de R in de maand zit.

Stoofperen in port

Stoofperen in port

Gieser Wildeman peren in een heerlijk stroperige portsaus. Stoofperen in port zouden niet alleen met de feestdagen op tafel moeten staan.

Ragout van verse paddenstoelen

Ragout van verse paddenstoelen

Pasteibakjes. Elke oma heeft ze staan als je op visite gaat. Die pasteibakjes vul je met ragout. Uit een blikje! Neeeeee. Wanneer je eenmaal verse ragout gemaakt hebt wil je nooit meer anders! Die pasteibakjes? Kan, maar met een geroosterd sneetje brood smaakt de ragout ook uitstekend! Snipper 1...

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten