Winter recepten

Winter recepten – De wintermaanden zijn bij uitstek geschikt om het binnen gezellig te maken. Niets is zo fijn als thuiskomen. En dat gevoel wordt alleen maar versterkt door de fijne winterse gerechten die dit seizoen te bieden heeft. Je ontdekt ze op deze pagina.

Heerlijke klassieke winter recepten

Hollanders kunnen ze wel dromen. Klassieke stamppotten als boerenkool, zuurkool en hutspot zijn ons bij wijze van spreken met de paplepel ingegoten. En dan is er natuurlijk de oer-Hollandse Erwtensoep die we vooral kennen van de schaatsbaan en de Bruine bonensoep hoort er natuurlijk ook bij. En dan de klassieke stoofschotels als Hachee, Goulash, Boeuf Bourguignon en Limburg Zuurvlees. Wie komt er niet graag thuis voor zo’n heerlijke stoofpot die je al ruikt als je binnenkomt? Dus kom, doe lekker mee met die heerlijke Winterse gezelligheid.

Lekker van dit seizoen

Het winterseizoen is een bijzondere. Want er groeit nauwelijks iets. Vroeger werd de oogst ingemaakt, tegenwoordig wordt het misschien nog ingevroren, maar over het algemeen bewaren we nauwelijks iets van de verse oogst.

Wie een beetje in termen van duurzaamheid denkt weet dat de tomaten in de winter uit Spanje komen. Ze zijn minder lekker en hebben veel kilometers afgelegd voor ze in onze winkels terechtkomen. Moet je die dan wel eten? En, zijn er geen alternatieven? Lekker Tafelen zet de seizoenen opnieuw op de kaart. Ontdek hier echte winterse recepten waarmee jij iedere dag het seizoen op tafel zet.

Verse groenten in dit seizoen

Bij fruit ligt het allemaal een beetje anders. Het meeste fruit kunnen we gewoon niet lang genoeg bewaren om in de winter vers fruit te kunnen hebben. De enige uitzondering daarop zijn appels en peren. Daarnaast zullen we het in de winter moeten doen met geïmporteerde fruitsoorten als citrus en bananen. Maar ook hiermee kun je echt wel los gaan in de winter. En juist dan hebben we die vitaminen echt nodig.

In de verschillende fruit specials vind je heel veel tips gecombineerd met heerlijke winter recepten. Van ontbijt tot lunch, diner of borrel, het is er allemaal.

Fruit in de winter; Kiezen maar!

100 + Winter recepten voor iedere dag

We hebben meer dan 100 recepten voor je uitgezocht die helemaal passen bij de winter. Hiermee heb je altijd inspiratie als je weer met de vraag “wat eten we” rondloopt. Laat je het ons weten als je er één gemaakt hebt?

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten