Recepten om zelf te maken



Lekker Tafelen; Online foodmagazine voor thuiskoks

Terug naar homepage

Kipfilet in zoetzuur

Laat de potten zoetzure saus staan en maak je kip zoetzuur voortaan zelf. Je ziet de saus in de pan ontstaan. Kipfilet in zoetzuur op jouw manier!

Kip-prei gratin

Ovenschotels en gratins zijn populair. Deze kip-prei gratin wordt (als je het probeert) bij jullie ook populair door de geheime ingrediënten.

Gekruide aardappelen

Gebakken aardappelen vragen om smaak. Want met een beetje zout zijn ze lekker maar met verse kruiden en specerijen nog veel lekkerder.

Koningdag; Feesten met een oranje tintje

Koningsdag vieren we ook dit jaar met vorstelijke gerechten en hapjes. Onze Hollandse driekleur en natuurlijk oranje krijgen een speciaal plaatsje op tafel.

Aspergesoepen

De Hollandse asperge is er weer. Wil jij er graag een soep mee maken dan kun je hier je keus maken. 8 verschillende aspergesoepen met Hollandse asperges.

Aspergequiche

Deze aspergequiche met groene asperges dankt zijn uitgesproken smaak aan het gebruik van Chaumes kaas, een romige kaas met een licht pikante smaak.

Gehakt

Gehakt bestaat uit dierlijk vlees en dierlijk vet, koop je vers en maak je zelf aan. Wat zijn de regels voor de samenstelling (zonder rare toevoegingen)?

Visschotel van rode poon met postelein

Vers koken? Dit recept bewijst dat het een feest is. Met eenvoudige ingrediënten zet je deze bijzondere visschotel op tafel. Zeer de moeite waard!

Smoothies; maak ze fruitig of juist lekker groen

Smoothies als gezond ontbijt of lunch. Verwen jezelf met een gezonde dosis fruit of met een groene smoothie waar je fruit en groente combineert.

Raapstelen stamppot + Goulash

Niet schrikken van de goulash… dit is echt een snelle maaltijd voor doordeweeks. Met een raapstelen stamppot en in de winter neem je een andijviestamppot.

Welkom bij Lekker Tafelen

Lekker Tafelen is een online foodmagazine. Samengesteld door enthousiaste thuiskoks. Je treft hier niet alleen de lekkerste recepten, maar ook diverse kooktips en de nodige informatie over verse ingrediënten, seizoenen en lokale producten.

Bruschetta; 3 variaties

Betrouwbare recepten

Alle recepten op Lekker Tafelen zijn huisgemaakt en dus getest in eigen keukens. Heeft u een vraag of suggestie? Laat het ons weten in de reactieformulieren onder de recepten. Zo kom je rechtstreeks in contact met de maker van het recept.

Kapsalon-de-snackbar-klassieker-ingredienten

Verse ingrediënten

Wij koken graag met verse ingrediënten en met de seizoenen mee. Ontdek hoe je vis fileert, hoe je vlees marineert, welke groenten er in het seizoen zijn, hoe je perfect aardappeltjes bakt en nog veel meer.

Nieuw op Lekker Tafelen

spinazie stamppot met een Italiaans tintje (1)

Weekmenu: Lekker & Gezond

Altijd iets lekkers op tafel? Het Lekker Tafelen weekmenu geeft antwoord op de veelgestelde vraag: Wat eten we vandaag? Door het gebruik van verse ingrediënten maken wij altijd een gezonde keuze!

kokkels vissen waddenzee duurzaam rienk nadema harlingen (168)

Lokale producten ontdekt

Wij zijn regelmatig op pad om de mooiste lokale producten te ontdekken in binnen- en buitenland.

Bon-Appetito-Utrecht-Foodtruck-Food-evenement9889

Evenementen Agenda

Er is altijd iets leuks te doen. Ook bij jou in de buurt. Ontdek hier de leukste markten en evenementen. Combineer bewegen met culinair genieten.

De confituurbijbel

Kookboek recensies

Wij mogen vaak als eerste de nieuwste kookboeken ontdekken. Daar vertellen we je graag meer over. Ontdek de mooiste culinaire uitgaven op Lekker Tafelen.