Recepten om zelf te maken



Lekker Tafelen; Online foodmagazine voor thuiskoks

Terug naar homepage

Opperdoezer ronde: De trots van een Noord-Hollands dorp

De Opperdoezer ronde is een rasecht streekproduct uit Opperdoes. De aardappel heeft een Beschermde Oorsprongsbenaming en wordt nog met de hand gerooid.

Gehaktschotel met sperziebonen en pindasaus

Gehaktschotel met sperziebonen en pindasaus, net als de dagschotel uit het gele zakje maar dan echt zoveel lekkerder én je weet wat je eet !!

Macaroni met gehakt en paprika

De snelle en makkelijke macaroni met gehakt en paprika zet je in 30 minuten op tafel. Gebruik je eigen specerijen om deze huiselijke macaroni te maken.

Aardappelsalade voor de BBQ of op de camping

In de zomer makkelijk eten? Probeer deze aardappelsalade voor de BBQ of op de camping. Snel gemaakt en een succesnummer voor iedere tuinparty.

Knapperige bloemkool ovenschotel

Maak eens deze knapperige bloemkool ovenschotel. De schotel is vegetarisch want we gebruiken een heerlijk romige gorgonzola.

Zeekraal en Lamsoren – Zilte groenten uit de Westerschelde

De zilte groenten uit de Westerschelde worden steeds populairder. Wij gingen naar Zeeland om te kijken hoe zeekraal en lamsoren op ons bord terecht komen.

Tommy’s Salade van gepofte rode biet

Tommy Janssen van Restaurant Bentinck in Amerongen deelt exclusief op Lekker Tafelen zijn recept voor Salade van gepofte rode biet met quinoa, mint en hazelnoot.

Gedroogde tomaatjes; Zo maak je ze zelf

Gebruik je ook regelmatig gedroogde tomaatjes? Dan hebben we de tip hoe je deze gedroogde tomaatjes zelf kunt maken. Een leuke, maar vooral lekkere klus.

Iers Rundvlees op de barbecue

Barbecueën? Ga dan eens voor de pure smaak van Iers Rundvlees. Met tips & trucs van topchef Alain Alders van Restaurant de Vrienden van Jacob in Santpoort.

Krieltjessalade met zeekraal en gerookte forel

Doe de bekende aardappelsalade eens anders. Experimenteer eens met andere ingrediënten. Zo ontstond deze Krieltjessalade met zeekraal en gerookte forel.

Welkom bij Lekker Tafelen

Lekker Tafelen is een online foodmagazine. Samengesteld door enthousiaste thuiskoks. Je treft hier niet alleen de lekkerste recepten, maar ook diverse kooktips en de nodige informatie over verse ingrediënten, seizoenen en lokale producten.

Bruschetta; 3 variaties

Betrouwbare recepten

Alle recepten op Lekker Tafelen zijn huisgemaakt en dus getest in eigen keukens. Heeft u een vraag of suggestie? Laat het ons weten in de reactieformulieren onder de recepten. Zo kom je rechtstreeks in contact met de maker van het recept.

Kapsalon-de-snackbar-klassieker-ingredienten

Verse ingrediënten

Wij koken graag met verse ingrediënten en met de seizoenen mee. Ontdek hoe je vis fileert, hoe je vlees marineert, welke groenten er in het seizoen zijn, hoe je perfect aardappeltjes bakt en nog veel meer.

Nieuw op Lekker Tafelen

spinazie stamppot met een Italiaans tintje (1)

Weekmenu: Lekker & Gezond

Altijd iets lekkers op tafel? Het Lekker Tafelen weekmenu geeft antwoord op de veelgestelde vraag: Wat eten we vandaag? Door het gebruik van verse ingrediënten maken wij altijd een gezonde keuze!

kokkels vissen waddenzee duurzaam rienk nadema harlingen (168)

Lokale producten ontdekt

Wij zijn regelmatig op pad om de mooiste lokale producten te ontdekken in binnen- en buitenland.

Bon-Appetito-Utrecht-Foodtruck-Food-evenement9889

Evenementen Agenda

Er is altijd iets leuks te doen. Ook bij jou in de buurt. Ontdek hier de leukste markten en evenementen. Combineer bewegen met culinair genieten.

De confituurbijbel

Kookboek recensies

Wij mogen vaak als eerste de nieuwste kookboeken ontdekken. Daar vertellen we je graag meer over. Ontdek de mooiste culinaire uitgaven op Lekker Tafelen.

Koken van het seizoen