Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Kookschool

In de Lekker Tafelen kookschool vind je keukentips van foodies. Lekker Tafelen foodies! Dat betekend dat alle tips rechtstreeks uit de praktijk komen. Van pasta en pizza maken tot het schoonmaken en bereiden van een kreeft of het snijden van verse groenten.

Bakvormen; kies de juiste vorm voor jouw cake

Bakvormen zijn er tegenwoordig in allerlei vormen en maten maar ook in verschillende materialen en kwaliteiten. Bakvormen zijn persoonlijk welke het best bij jou past en bij de cake die je wil gaan bakken, dat kun je beslissen aan de hand van de hier gegeven tips en informatie over de verschillende bakvormen.

Ravioli maken

Zelf ravioli maken geeft voldoening, is leuk om te doen en het resultaat is ook nog eens heel lekker. Gebruik je eigen culinaire creativiteit voor het bedenken van een overheerlijke vulling. Het is even wat werk maar het is al het werk meer dan waard.

Klassiek cakebeslag

Door alle cakevarianten die er tegenwoordig beschikbaar zijn zou je de basis bijna vergeten. Een klassiek cakebeslag noemen we ook wel 4x4 beslag omdat er van alle 4 de delen (ingrediënten) evenveel in zit. Een klassiek cakebeslag is een absolute basis voor in jouw kookschriftje.

Pompoen, wat moet je weten en wat kun je eten?

Begin september zie je overal in het straatbeeld de pompoenen verschijnen. Van hele eenvoudige kraampjes tot de meest mooie presentaties langs de weg. Ook bij de bloemist kom je de pompoen en de kalebassen tegen. Op een heel eenvoudige manier krijgt het leven ineens weer kleur in de Nederlandse straten. De herfst doet langzamerhand zijn intrede en dit gaat door tot Halloween. Daarna zie je het…