Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Kookschool

In de Lekker Tafelen kookschool vind je keukentips van foodies. Lekker Tafelen foodies! Dat betekend dat alle tips rechtstreeks uit de praktijk komen. Van pasta en pizza maken tot het schoonmaken en bereiden van een kreeft of het snijden van verse groenten.

Aardappelsoorten

Er zijn ontzettend veel aardappelsoorten. Wij hebben de 50 meest voorkomende soorten op een rij gezet, inclusief schilkleur, kooktype, verkrijgbaarheid en de recepten of gerechten waar je de verschillende aardappelsoorten voor kan gebruiken.

Oosterschelde kreeft: een bijzondere vangst

De Oosterschelde kreeft is alleen in het seizoen verkrijgbaar. Een echt lokale lekkernij uit Zeeland. De donkerblauwe tot zwarte kleur van de Oosterschelde kreeft is kenmerkend en uniek. Oosterschelde kreeft ontdekken? Lekker Tafelen!

Tournedos, entrecote, biefstuk, hoe zit dat ook alweer?

Tournedos, entrecote, biefstuk, hoe zit dat ook alweer? Herken je dit: je zit in een restaurant, je hebt de menukaart voor je neus en daar staan ze weer: entrecote of een tournedos met groene pepersaus…….. Bij mij is dit altijd weer even een “welke is welke nou ook alweer” -momentje.

Kiemgroenten, zaden met power!

Kiemgroenten zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook nog eens een goede bron van veel vitaminen en mineralen. Ze bevatten grote hoeveelheden anti-oxidanten en worden daarom niet voor niets “powerfood” genoemd.

Polenta; de basis uitgelegd

Polenta is een lekker en voedzaam alternatief voor aardappel, pasta of rijst. We leggen je uit wat het is, hoe je het bereidt en wat je er mee kunt doen. Polenta wordt gekookt met melk, bouillon, water of een combinatie van (twee van) deze ingrediënten tot een romige pap. Dat is de basis waar je mee kunt variëren.

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Een roux wordt voornamelijk gebruikt om sauzen en soepen te binden. Het maken van een roux is een basistechniek die iedere (hobby) kok zou moeten beheersen. Wij geven je graag enkele tips om je roux keer op keer te laten slagen.

Kipfilet bereiden; een veelzijdig verhaal

Kipfilet bereiden; er valt heel wat over te vertellen. Waar moet je op letten bij het kopen, bewaren en bereiden? Met heel veel weetjes, tips & trucs. Kipfilet bereiden wordt met deze handleiding super simpel en het resultaat is ernaar. Kipfilet bereiden tot in perfectie dus.

Bakvormen; kies de juiste vorm voor jouw cake

Bakvormen zijn er tegenwoordig in allerlei vormen en maten maar ook in verschillende materialen en kwaliteiten. Bakvormen zijn persoonlijk welke het best bij jou past en bij de cake die je wil gaan bakken, dat kun je beslissen aan de hand van de hier gegeven tips en informatie over de verschillende bakvormen.

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis. Voor alle botercrèmes geldt dat deze op smaak gebracht kunnen worden met allerhande smaken. Hier lees je hoe je botercrème maakt. Inclusief foto instructie.

Ravioli maken

Zelf ravioli maken geeft voldoening, is leuk om te doen en het resultaat is ook nog eens heel lekker. Gebruik je eigen culinaire creativiteit voor het bedenken van een overheerlijke vulling. Het is even wat werk maar het is al het werk meer dan waard.

Soufflé; Basisrecept of kooktechniek? Praktijktips op een rij

Kun je een soufflé basisrecept schrijven? Wij denken van niet. Een soufflé krijgt altijd een vulling en juist die beïnvloedt de receptuur. Daarom hebben we de meest essentiële tips bij het maken van een soufflé voor je op een rij gezet. Geen soufflé basisrecept dus, maar nuttige tips voor gegarandeerd succes.