Tulband met dulche de leche en walnoten – Het is een gouden combi; noten en karamel. Als je dit in een cake stopt kan de cake toch niet anders dan heel erg lekker zijn.
Karamel en noten altijd lekker
Dit beslag is gedeeltelijk gezoet met karamel, het geeft een mooie volle smaak die perfect past bij de stukjes noot. Voor een overdadig afgewerkte cake kun je ervoor kiezen om het restje dulche de leche een beetje te verwarmen en over de cake te schenken als die afgekoeld is. Strooi er nog wat grof gehakte walnoten over en het feest is compleet. Vind je dit net wat te veel van het goede dan laat je de decoratie gewoon weg want ook dan is de cake er echt een om je vingers bij op te eten.
Voor een overdadig afgewerkte cake kun je ervoor kiezen om het restje dulche de leche een beetje te verwarmen en over de cake te schenken als die afgekoeld is.
Dulche de leche
Dit is een zeer eenvoudig zelf te maken karamel. Mislukken kan bijna niet maar je hebt er wel wat tijd voor nodig. Je maakt het door een blikje gecondenseerde melk langdurig te verhitten in een pan met water. 2 tot 4 uur maar liefst, hoe langer je verhit, hoe donkerder de kleur, 2 uur is wel echt het minimum. Neem een pan en leg op de bodem een lapje stof of schone vaatdoek. Zet hierop je blikjes gecondenseerde melk, laat de blikjes dicht! Giet zoveel water in de pan dat de blikjes helemaal onder water staan. Breng dit aan de kook en laat dit zachtjes koken. Zorg ervoor dat de blikjes steeds onder water staan, voeg wanneer nodig tussendoor water toe. Laat de blikjes in de pan afkoelen. Maak ze niet open als ze heet zijn, dit is om verbranden te voorkomen. Omdat dit nogal veel tijd in beslag neemt, is het vaak handig om meerdere blikjes dulche du leche te maken. Deze zijn ook na het karameliseren nog heel lang houdbaar zolang je de blikjes tenminste dicht laat. Eenmaal geopend overdoen in een glazen potje dan is het in de koelkast nog enige tijd houdbaar. Karamel bederft niet zo snel door de grote hoeveelheid suiker. Zorg er wel voor dat de gebruikte materialen schoon zijn.
Tulband met dulche de leche en walnoten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 280 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 180 gram boter
- 135 gram bruine suiker
- 255 gram dulche du leche
- 3 eieren
- 180 gram yoghurt
- 125 gram walnoten + 50 gram voor decoratie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tulband met dulche de leche en walnoten:
Maak de dulche du leche tijdig omdat de karamel koud moet zijn om in het beslag te kunnen verwerken.
Vet een tulbandvorm in. Verwarm de oven voor op 175 graden, zet tijdens het voorverwarmen een bakplaat met daarop de walnoten in de oven en bak ze kort. Door de walnoten te verhitten wordt de smaak veel sterker. Schud de walnoten op een koud bord en laat afkoelen. Hak of breek de walnoten in grove stukken. Klop de boter met de suiker, zout en de dulche du leche romig. Voeg er één voor één de eieren aan toe. Zeef de bloem met de bakpoeder en mix de helft kort door het beslag. Klop er nu de yoghurt kort door en dan de rest van de bloem samen met de walnoten. Verdeel het beslag gelijkmatig in de vorm en bak de tulband in 50-55 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit door met een houten satéprikker in de cake te steken, als die er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake 10 minuten in de vorm staan. Duw de randjes los en leg er een rooster op. Draai alle in een keer om en schud met de vorm zodat de cake goed loskomt. Dan pas haal je de vorm van de cake en laat je hem verder afkoelen. Verwarm een restje dulche du leche en verdeel dit over de afgekoelde cake. Strooi wat achtergehouden noten over de tulband met dulche de leche voor een mooi eindresultaat.
Tafel lekker !!