• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Tulband met dulche de leche en walnoten

Connie Derks door Connie Derks
in Cake
0
0
Tulband met dulche de leche en walnoten

Tulband met dulche de leche en walnoten – Het is een gouden combi; noten en karamel. Als je dit in een cake stopt kan de cake toch niet anders dan heel erg lekker zijn.

Karamel en noten altijd lekker

Dit beslag is gedeeltelijk gezoet met karamel, het geeft een mooie volle smaak die perfect past bij de stukjes noot. Voor een overdadig afgewerkte cake kun je ervoor kiezen om het restje dulche de leche een beetje te verwarmen en over de cake te schenken wanneer deze afgekoeld is. Strooi er nog wat grof gehakte walnoten over en het feest is compleet. Vind je dit net wat te veel van het goede dan laat je de decoratie gewoon weg want ook dan is de cake er echt een om je vingers bij op te eten.

Voor een overdadig afgewerkte cake kun je ervoor kiezen om het restje dulche de leche een beetje te verwarmen en over de cake te schenken wanneer deze afgekoeld is.

Dulche de leche

Dit is een zeer eenvoudig zelf te maken karamel. Mislukken kan bijna niet maar je hebt er wel wat tijd voor nodig. Je maakt het door een blikje gecondenseerde melk langdurig te verhitten in een pan met water. 2 tot 4 uur maar liefst, hoe langer je verhit hoe donkerder de kleur, 2 uur is wel echt het minimum. Neem een pan en leg op de bodem een lapje stof of schone vaatdoek. Zet hierop je blikjes gecondenseerde melk, laat de blikjes dicht! Giet zoveel water in de pan dat de blikjes helemaal onder water staan. Breng dit aan de kook en laat dit zachtjes koken. Zorg ervoor dat de blikjes steeds onder water staan, voeg indien nodig tussendoor water toe. Laat de blikjes in de pan afkoelen. Maak ze niet open als ze heet zijn, dit is om verbranden te voorkomen. Omdat dit nogal veel tijd in beslag neemt, is het vaak handig om meerdere blikjes dulche du leche te maken. Deze zijn ook na het karameliseren nog zeer lang houdbaar zolang je de blikjes tenminste dicht laat. Eenmaal geopend overdoen in een glazen potje dan is het in de koelkast nog enige tijd houdbaar. Karamel bederft niet zo snel door de grote hoeveelheid suiker. Zorg er wel voor dat de gebruikte materialen schoon zijn.

Tulband met dulche de leche en walnoten

Porties: 1 cake
Bereidingstijd: 240 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 280 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 180 gram boter
  • 135 gram bruine suiker
  • 255 gram dulche du leche
  • 3 eieren
  • 180 gram yoghurt
  • 125 gram walnoten + 50 gram voor decoratie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je tulband met dulche de leche en walnoten:

Maak de dulche du leche tijdig omdat de karamel koud moet zijn om in het beslag te kunnen verwerken.

Vet een tulbandvorm in, lees hier hoe je dat het beste kunt doen. Verwarm de oven voor op 175 graden, zet tijdens het voorverwarmen een bakplaat met daarop de walnoten in de oven en bak deze kort. Door de walnoten te verhitten wordt de smaak veel sterker. Schud de walnoten op een koud bord en laat afkoelen. Hak of breek de walnoten in grove stukken.  Klop de boter met de suiker, zout en de dulche du leche romig. Voeg er één voor één de eieren aan toe. Zeef de bloem met de bakpoeder en mix de helft kort door het beslag. Klop er nu de yoghurt kort door en dan de rest van de bloem samen met de walnoten. Verdeel het beslag gelijkmatig in de vorm en bak de tulband in 50-55 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit door met een houten satéprikker in de cake te steken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar. Laat de cake 10 minuten in de vorm staan. Duw de randjes los en leg er een rooster op. Draai alle in een keer om en schud met de vorm zodat de cake goed loskomt. Dan pas haal je de vorm van de cake en laat je deze verder afkoelen. Verwarm een restje dulche du leche en verdeel dit over de afgekoelde cake. Strooi wat achtergehouden noten over de tulband met dulche de leche voor een mooi eindresultaat.

Tafel lekker !!

Tags: KaramelNoten - WalnotenTulband
DeelPin246Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Perzik cheescake
Cake

Perzik cheesecake van de bakplaat

Citroen yoghurt cake
Cake

Citroen yoghurt cake, lekker fris en fruitig

Rabarber aardbeien muffins
Cake

Rabarber aardbeien muffins

Aardbeiencake moederdag
Cake

Aardbeiencake met heel veel verse aardbeien

Magische wortelcake
Cake

Magische wortelcake; Eén beslag, drie texturen

Marmercake met advokaat
Cake

Marmercake met advokaat

Appel citroen plaatcake recept
Cake

Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels

Chocolade-sinaasappel muffin
Cake

Chocolade-sinaasappel muffin

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen