Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardbeienmousse in After Eight bakjes

Liefhebbers van aardbeien en chocolade opgelet! Deze after eight bakjes met aardbeienmousse zijn een lust voor het oog en nog eens eenvoudig te maken ook.

0 1.304

Aardbeienmousse in After-Eight bakjes – Soms is je fruit niet zo mooi meer om het zo op te eten. Het heeft bijvoorbeeld wat plekjes. We zijn tegenwoordig gauw geneigd om het dan maar weg te gooien. Maar dat is echt zo’n zonde. Zulk fruit kan nog prima verwerkt worden tot een mooie vruchtenpuree waar je hele mooie gerechtjes mee kunt maken. Zo is ook dit recept ontstaan. Fruit met wat plekjes, een beetje creativiteit en je hebt een leuke petit four. Deze lekkernij is speciaal voor de liefhebbers van after-eight chocolade en aardbeien.

Coulis voor de aardbeienmousse

Van zacht fruit dat niet zo mooi meer is kun je heel goed een coulis maken. Een coulis is een Franse keukenterm voor puree. Deze puree kun je van diverse producten maken maar vruchtenpuree is wel een veelgebruikte vorm van coulis.

De coulis is de basis voor een vruchtenmousse. Voor dit recept gaan we een aardbeienmousse maken en we gaan beginnen met een coulis.

Dit heb je nodig voor 4 bakjes:

  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 ml. slagroom
  • 200 gr. aardbeien
  • 2 el. kristalsuiker
  • 12 after-eight chocolaatjes (de echte zijn het beste omdat ze lekker zacht van smaakt zijn)
  • Blaadjes mint (om te garneren)

Aardbeienmousse

Doe de blaadjes gelatine in een schaal met water om ze te weken. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Haal het kroontje van de aardbeien en pureer de aardbeien. Doe ze vervolgens in een steelpan met de 2 el. kristalsuiker.

Als de aardbeien beginnen te pruttelen voeg je de gelatine toe. Dit doe je door de blaadjes goed uit te knijpen zodat er zo min mogelijk water nog in zit. Dan voeg je ze toe aan het mengsel. Als de gelatine is opgelost zet je het vuur uit. Vul je wasbak met koud water en het liefste ijsblokjes als je die in huis hebt. Zet je pannetje met aardbeienmengsel erin en roer het koud. Als het mengsel gaat hangen is het klaar. Dit kun je zien door een streep te trekken op je spatel. Blijft hij staan dan is hij goed.

Doe eerst 1/3 van de slagroom bij het aardbeienmengsel. Spatel dit al vouwend door elkaar. Daarna voeg je het mengsel toe aan de rest van de slagroom.  Vouw het door elkaar heen met een spatel. Je vouw als het ware letterlijk de slagroom over het aardbeienmengsel. Niet wild roeren want dan roer je alle lucht eruit. Stort het nu in een bak en laat het in de koelkast opstijven.  Je hebt nu aardbeienmousse gemaakt.

After-Eight bakjes maken

Als de aardbeienmousse is opgesteven doe je het in een spuitzak. Zet een after-eight chocolaatje op zijn zijkant en spuit de mousse tegen het chocolaatje aan. Druk vervolgens de andere 2 chocolaatjes er tegen aan en voilà je hebt een bakje met aardbeienmousse! Garneren met een blaadje mint en genieten maar.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer