• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken High Tea recepten

Aardbeienmousse in After Eight bakjes

door Redactie
in High Tea recepten
0
0
Aardbeienmousse

Aardbeienmousse in After-Eight bakjes – Soms is je fruit niet zo mooi meer om het zo op te eten. Het heeft bijvoorbeeld wat plekjes. We zijn tegenwoordig gauw geneigd om het dan maar weg te gooien. Maar dat is echt zo’n zonde. Zulk fruit kan nog prima verwerkt worden tot een mooie vruchtenpuree waar je hele mooie gerechtjes mee kunt maken. Zo is ook dit recept ontstaan. Fruit met wat plekjes, een beetje creativiteit en je hebt een leuke petit four. Deze lekkernij is speciaal voor de liefhebbers van after-eight chocolade en aardbeien.

Coulis voor de aardbeienmousse

Van zacht fruit dat niet zo mooi meer is kun je heel goed een coulis maken. Een coulis is een Franse keukenterm voor puree. Deze puree kun je van diverse producten maken maar vruchtenpuree is wel een veelgebruikte vorm van coulis.

De coulis is de basis voor een vruchtenmousse. Voor dit recept gaan we een aardbeienmousse maken en we gaan beginnen met een coulis.

Dit heb je nodig voor 4 bakjes:

  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 ml. slagroom
  • 200 gr. aardbeien
  • 2 el. kristalsuiker
  • 12 after-eight chocolaatjes (de echte zijn het beste omdat ze lekker zacht van smaakt zijn)
  • Blaadjes mint (om te garneren)

Aardbeienmousse

Doe de blaadjes gelatine in een schaal met water om ze te weken. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Haal het kroontje van de aardbeien en pureer de aardbeien. Doe ze vervolgens in een steelpan met de 2 el. kristalsuiker.

Als de aardbeien beginnen te pruttelen voeg je de gelatine toe. Dit doe je door de blaadjes goed uit te knijpen zodat er zo min mogelijk water nog in zit. Dan voeg je ze toe aan het mengsel. Als de gelatine is opgelost zet je het vuur uit. Vul je wasbak met koud water en het liefste ijsblokjes als je die in huis hebt. Zet je pannetje met aardbeienmengsel erin en roer het koud. Als het mengsel gaat hangen is het klaar. Dit kun je zien door een streep te trekken op je spatel. Blijft hij staan dan is hij goed.

Doe eerst 1/3 van de slagroom bij het aardbeienmengsel. Spatel dit al vouwend door elkaar. Daarna voeg je het mengsel toe aan de rest van de slagroom.  Vouw het door elkaar heen met een spatel. Je vouw als het ware letterlijk de slagroom over het aardbeienmengsel. Niet wild roeren want dan roer je alle lucht eruit. Stort het nu in een bak en laat het in de koelkast opstijven.  Je hebt nu aardbeienmousse gemaakt.

After-Eight bakjes maken

Als de aardbeienmousse is opgesteven doe je het in een spuitzak. Zet een after-eight chocolaatje op zijn zijkant en spuit de mousse tegen het chocolaatje aan. Druk vervolgens de andere 2 chocolaatjes er tegen aan en voilà je hebt een bakje met aardbeienmousse! Garneren met een blaadje mint en genieten maar.

Tags: Fruit
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kwarkbrood kwarkbolletjes
Brood

Kwarkbrood of kwarkbolletjes zijn altijd lekker!

Sinaasappelfudge
High Tea recepten

Sinaasappelfudge, een heerlijk, zoete lekkernij

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

komkommer tonijn rolletjes
Hapjes

Komkommer tonijn rolletjes

Gekonfijte grapefruit
High Tea recepten

Gekonfijte grapefruit; maak je eigen snoepgoed

Baklava
High Tea recepten

Baklava; een heerlijk maar mierzoet dessert

frambozen scones
High Tea recepten

Frambozen scones

Quiche met Emmentaler
Hapjes

Quiche met Emmentaler, spek en tomaat

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen