Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Brosse koekjes bakken

Volgens de van Dale betekent “bros” makkelijk breekbaar. Volgens ons zijn deze brosse koekjes gewoon een traktatie. Gebakken in een cupcake vorm.

0 2.817

Brosse koekjes bakken – wanneer het buiten regent en je toe bent aan iets lekkers bij de koffie. Een eigengebakken koekje is toch echt wel een stuk lekkerder dan de meeste koekjes uit de supermarkt. En die geur in huis geeft je gelijk een beter gevoel.

Cup-cake vorm

Deze brosse koekjes heb ik gebakken in een mini cup-cake vorm, die vorm is wel echt nodig want deze koekjes hebben steun van de zijkant nodig. Heb je deze vorm niet dan kun je grotere koeken maken in een gewone cup-cake vorm die je misschien wel hebt.

Brosse koekjes met nootjes

Deze koekjes zijn super bros. Als ze net uit de oven komen denk je dit komt nooit goed. Maar laat ze 5-10 minuten afkoelen en je wipt ze zo uit de vorm. De koekjes zijn zo bros door de hoeveelheid bakpoeder en het luchtig roeren van de eidooiers. De helft van de koekjes had ik met nootjes gemaakt de andere helft had ik neutraal gelaten omdat er hier in huis mensen zijn die wel van koekjes maar niet van nootjes houden. En je moet iedereen te vriend blijven he!


Brosse koekjes

brosse koekjes bakkenVoor ongeveer 50 kleine koekjes

  • 3 eidooiers
  • 125 gram suiker
  • 150 gram zachte boter
  • 200 gram bloem
  • Mespuntje zout
  • 15 gram bakpoeder
  • 50 gram ongebrande noten

Roer de eidooiers met de suiker luchtig tot deze bijna wit verkleurd zijn. Roer er met een spatel de zachte boter doorheen. Zeef de bloem het bakpoeder en het zout boven de kom en roer deze er kort met een spatel doorheen totdat de bloem goed erdoor gemengd is. Neem 2 vellen bakpapier. Leg het deeg op een vel papier en leg het andere vel er boven op. Duw het deeg iets uit en rol het deeg verder uit tot een dikke plak van ongeveer 1 cm dik. Leg deze plak op een plank of plaat een uur koel weg. Smeer je muffin vorm in met een beetje boter. Steek met een stekertje of glas cirkels uit de plak ter grootte van de bodem van je vorm. Leg de plakjes deeg in de vorm en bestrijk de plakjes licht met een beetje melk. Verdeel er eventueel wat gehakt nootjes overheen. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden. Laat de koekjes 5-10 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt. Dit gaat het beste door ze met een mesje even omhoog te wippen. Bewaar de brosse koekjes wanneer ze goed zijn afgekoeld in een koektrommel of in een glazen pot om ze lekker lang bros te houden. Al zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat de koekjes allemaal op zijn.

Tip: Gebruik je een gewone muffin vorm bak de koekjes dan ongeveer 20-25 minuten.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer