Ovenaardappels met gerookte paprika – Gekookte of gebakken aardappeltjes waren jarenlang de trend op aardappelgebied. Misschien nog afgewisseld met een puree of een stamppot. Die trend brokkelt steeds een beetje meer af. We willen het ietsje spannender. Ovenaardappels zijn dat. Een tikkeltje spannender, een tikkeltje moderner en… al zeggen we het zelf… een tikkeltje lekkerder. Ovenaardappels met gerookt paprika bijvoorbeeld, maar je kunt nog veel meer spannende combinaties bedenken.
Ovenaardappels met gerookte paprika zijn een tikkeltje spannender en een tikkeltje moderner
Heb je al eens ovenaardappels gemaakt? Dan kun je vast de combinatiemogelijkheden al opnoemen. Heb je nog nooit ovenaardappels gemaakt? Dan zijn deze ovenaardappels met gerookte paprika een mooie starter. Probeer het gewoon eens. Het is zo supereenvoudig dat je het vast vaker op tafel gaat zetten. Als je in die fase belandt, ga je vanzelf variëren. Zeezout, knoflook, rozemarijn, tijm, kerrie, het kan allemaal. Je zet hiermee een bijgerecht van aardappel op tafel waar iedereen van zal smullen.
Je kunt dit gerecht van te voren zover klaar maken, dat je het alleen nog in de oven hoeft af te bakken.
Ovenaardappels met gerookte paprika
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram vastkokende aardappels, met schil, in parten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 flinke theelepels gerookt paprika poeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel pul biber (of chilivlokken)
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ovenaardappels met gerookte paprika:
Kook de aardappels een paar minuten (ca. 12) voor tot ze bijna gaar zijn. Giet ze af en laat ze afkoelen in een wijde schaal.
Meng in een kommetje de gerookte paprika, knoflookpoeder, pul biber, oregano en het zout met de olijfolie.
Schenk dit mengsel over de aardappels en zorg dat alle aardappelpartjes een dun laagje krijgen. Doe dit met je handen, wel met (voedselveilige!) wegwerphandschoenen, anders krijg je vreselijk oranje handen.
Verwarm de oven voor op 240 graden en bak aardappels ongeveer 45 minuten. Schep ze af en toe voorzichtig om, zodat ze aan alle kanten een mooi bruin kleurtje krijgen.
De ovenaardappels met gerookte paprika kun je serveren met geroosterd vlees en sperziebonen, of een groene salade.
Tafel lekker !!