Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ovenaardappels met gerookte paprika

Iets anders dan gekookte aardappelen? Probeer ovenaardappels met gerookte paprika. Makkelijk, van tevoren te maken en erg lekker met vlees en groenten.

0 216

Ovenaardappels met gerookte paprika – De aardappel, in veel landen gezien als basisvoedsel, in sommige landen gezien als een groente. Deze uit Zuid-Amerika afkomstige knol wordt in Nederland veel gegeten. Aardappels zijn een belangrijke bron van koolhydraten en vezels. Ze bevatten ook vitamine C en B6. Aardappels zijn voor veel Nederlanders een belangrijk onderdeel van de dagelijkse maaltijd. Je kunt met aardappels best veel variatie aanbrengen in de maaltijden. Gekookt, als puree, gebakken, gefrituurd, in de soep, of in een salade… aardappels zijn van alle markten thuis!

Gekookte aardappels met een stukje vlees of vis en gekookte groente eten we hier in huis zelden. Als we al aardappels eten is dat meestal in de vorm van puree, in een stamppotje, soms zelfs in een curry. Meestal eten we aardappels uit de oven. Vaak heel simpel met wat olijfolie, rozemarijn, knoflook en zeezout. Deze keer met een beetje een Spaans tintje, door de gerookte paprika.

Je kunt dit gerecht van te voren zover klaar maken, dat je het alleen nog in de oven hoeft af te bakken.

Ovenaardappels met gerookte paprika

Bijgerecht voor ongeveer 4 personen:

  • 800 gram vastkokende aardappels, met schil, in parten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 flinke theelepels gerookt paprika poeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel pul biber (of chilivlokken)
  • 1 theelepel zout

Zo maak je ovenaardappels met gerookte paprika:

Kook de aardappels een paar minuten voor tot ze bijna gaar zijn. Giet ze af en laat ze afkoelen in een wijde schaal.

Meng in een kommetje de gerookte paprika, knoflookpoeder, pul biber, oregano en het zout met de olijfolie.

Schenk dit mengsel over de aardappels en zorg dat alle aardappelpartjes een dun laagje krijgen. Ik doe dit met mijn handen, wel met (voedselveilige!) wegwerphandschoenen, anders krijg je vreselijk oranje handen.

Verwarm de oven voor op 240° en bak aardappels ongeveer 45 minuten. Schep ze af en toe voorzichtig om, zodat ze aan alle kanten een mooi bruin kleurtje krijgen.

De ovenaardappels met gerookte paprika kun je serveren met  geroosterd vlees en sperziebonen, of een groene salade.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer