• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!

door Redactie
in Saus
0
9
ravigottesaus - kibbeling

Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling! – Ravigottesaus zelf maken is helemaal niet moeilijk. Dit recept overtreft qua smaak de ravigottesaus die je bij de visboer krijgt (of koopt) voor bij de kibbeling of lekkerbekjes. Bovendien weet je dan ook precies wat er in gaat.

Ravigottesaus of remouladesaus?

In culiland bestaat nog wel eens verwarring over wat ravigottesaus nu precies moet zijn. Want formeel is de saus die in Nederland als ravigottesaus wordt verkocht geen ravigote (zoals hij in het Frans heet) maar een soort remouladesaus. Beide sauzen vinden hun oorsprong in de Franse keuken. Een sauce ravigote (en dus niet met twee t-s) is een vinaigrette waaraan fijngesneden ui en tuinkruiden zijn toegevoegd. De sauce remoulade is een saus die qua ingrediënten verdacht veel lijkt op ‘onze’ Hollandse Ravigottesaus.

Enfin, het maakt ook niet uit: deze saus is gewoon heerlijk bij vis in het algemeen en bij kibbeling of fish & chips.

Zin gekregen om er zelf kibbeling bij te maken?

We hebben een heerlijk recept voor fish & chips voor je; vergelijkbaar met kibbeling. Snijd voor kibbeling gewoon de vis in wat kleinere stukken. Klik hier voor het fish & chips recept.

Ravigottesaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 à 3 flinke el. mayonaise
  • 1 à ½ flinke el. crème fraîche
  • 1 el. kappertjes
  • 3 à 4 (zoet)zure augurkjes
  • 1 flinke tl. mosterd
  • +/- 20 sprietjes bieslook
  • 1 tl. fijngehakte peterselie
  • ½ à 1 sjalotje
  • 1 tl. (gedroogde) fijngehakte dragon
  • 1 tl. suiker
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Was de bieslook en knip de sprietjes heel fijn, tot ringetjes van +/- 1 mm breed. Hak de kappertjes, de peterselie en augurkjes ook heel erg fijn. Snipper het sjalotje ook fijn. Wanneer je verse dragon gebruikt, zorg dat ook deze blaadjes heel fijn worden gehakt.

Doe alle ingrediënten in een brede kom, zodat je straks goed kunt roeren. Nu komt het er op aan om alles goed door elkaar te mengen. Het kan zijn dat de crème fraîche in klontjes blijft, gebruik in dat geval even een vork om te roeren.

Zet de saus tot gebruik koud in de ijskast.

DeelPin321Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

bolognesesaus maken recept
Saus

Bolognesesaus maken doe je zo

zelfgemaakte kruidenboter met stokbrood
Saus

Zelfgemaakte kruidenboter; Jouw keuze voor echte smaak

Kaassaus
Saus

Kaassaus; van Hollandse kaas

salsa peer avocado
Saus

Salsa van peer en avocado

perenchutney
Chutney

Perenchutney

Stroganoff saus
Saus

Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

champignonsaus
Saus

Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst

jachtsaus
Saus

Jachtsaus

Reacties 9

  1. Coba says:
    2 jaar geleden

    Lekker recept.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Thx Coba

      Beantwoorden
  2. Nettie says:
    2 jaar geleden

    Deze ravigottesaus is super. Lekkerste ooit! Koop hem nooit meer. Heerlijk.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      En wij worden super gelukkig als we weer iemand overtuigd hebben dat zelf maken lekkerder is ?

      Beantwoorden
      • Nettie says:
        2 jaar geleden

        ????

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          2 jaar geleden

          Ja precies…. iedereen blij ?

          Beantwoorden
  3. M says:
    3 jaar geleden

    Ravigotesaus NIET ravigottesaus…

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Volgens ons is beide mogelijk M.

      Beantwoorden
    • Aad says:
      2 jaar geleden

      Vroeg opgestaan slimbo

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Rode kool stamppot met appel en ananas
Stamppot

Rode kool stamppot met appel en ananas

Deze friszoete rode kool stamppot met appel en ananas is door zijn kleur een feest om te zien en favoriet bij jong en oud.

Check het recept of lees de info
Ham-kaasrolletjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen